IJFC 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

1 oktober 2016 15:15

Eren, N.

Zaterdag, 1 oktober, de wedstrijd tegen koploper IJFC. Met een overwinning komt Ody op gelijke hoogte met IJFC.

In het eerste wapenfeit van de wedstrijd moet Rik al in actie komen om zijn doel schoon te houden. Na deze actie besluit Rik dat hij vandaag wel genoeg gedaan heeft en wordt gewisseld voor Erik, die vandaag nog maar 90 minuten bij het 2 e gekeept heeft en wel zin heeft in nog een potje. Echter, voordat Erik onder de lat plaats mag nemen moet nog wel even de 1 achter op het shirt aangevuld worden tot 17 met twee stukjes tape. Dit was het hoogte punt van de openingsfase van de wedstrijd waarin het spel tussen beide 16-meter gebieden heen en weer golft. Slordig spel van beide kanten zorgt voor weinig opwinding. Na een tijd op het middenveld gestreden te hebben worden de ballen maar achter de verdediging van IJFC gegooid. Deze tactiek blijkt effectief en zorgt voor aanzienlijk gevaar. Zo wordt Boudewijn in de vijf meter bedient met een bal door de lucht maar weet hij er niet voldoende kracht achter te krijgen om de bal door de keeper heen het doel in te schieten. Even later wordt ook Ceha gevonden in de 16-meter van IJFC maar ook zijn poging weet het net niet te bereiken. Turbo slaagt hier minuten later wel in maar helaas is dit het net aan de buitenkant van de paal. Zo eindigt de eerste helft zonder doelpunten.

In de tweede helft wordt wederom de lange bal gehanteerd dat in kansen resulteert voor Boudewijn, Turbo en Ceha maar weer wordt er niet gescoord. Als het om de meeste kansen zou gaan dan zou Ody deze wedstrijd gewonnen hebben, maar zo werkt het niet in de voetballerij. Dit is ook bij de mannen van IJFC bekent en zij scoren 2 maal uit een vrije trap. Bij de eerste goal stuiterde de bal in onze 16-meter en viel voor de voeten van een aanvaller van IJFC die niet aarzelde en de trekker overhaalt. Voor de tweede vrijetrap word de specialist ingeschakeld en die stuurt de bal in de kruising via de onderkant van de lat achter Erik de goal in. Zo verliest Ody met 0-2 door het niet benutten van kansen en staat zes punten achter IJFC.