Torben Vrielink (vrije trap)

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

24 september 2016 14:30

Smit, J.A.M.

Na het onnodige maar min of meer terechte verlies van Odysseus ’91 op DEV Doorn van vorige week, was het aan de mannen van heren 1 om zich van deze nederlaag te revancheren. Dit konden de heren van Odysseus doen op bezoek bij het altijd lastige SVM te Maartensdijk.

Met de terugkerende Turbo en Post startten de mannen in de volgende opstelling: ViezeRik op doel met voor zich een debuterende Jorn, Guus, Wismans en Wessel die deze keer geen goals moest maken maar juist moest zien te voorkomen. Het middenveld werd gevormd door Cas, Turbo, Post en de alleskunner Pollus. Verder werd de aanval gevormd door het Limburgse duo Ceha en Boudie.

Gezien de stand was het een noodzaak om de wedstrijd winnend af te sluiten om zo de aansluiting met de kopposities te behouden. Na het tamme begin van vorige week werd er deze keer voor een andere tactiek gekozen. De wedstrijd moest vandaag niet na een half uur pas beginnen maar vanaf minuut één. Vanaf minuut één leek de huidige tactiek de juiste te zijn. Al snel bleek de debuterende Jorn over een goede voorzet te beschikken. Na een mooie voorzet die terecht kwam op het hoofd van Boudie, bleek Turbo de opdracht als een van de weinigen nog niet te begrijpen. Om een voor iedereen nog steeds onbegrijpelijke reden besloot de aanvoerder namelijk om een zeker lijkend doelpunt met zijn achterhoofd te voorkomen. Na deze enorme kans bleven de boys doorgaan met goed voetbal en was het wachten op de 0-1. Deze viel echter niet en na een mooie volley kwam zowaar SVM op voorsprong. Ook na deze tegentreffer lieten de mannen van Ody zich niet kennen. Met een variërende opbouw van een crosspass tot korte combinaties werd gezocht naar de gelijkmaker. Uiteindelijk viel deze terechte gelijkmaker vlak voor rust. Na een goede steekpass van Jorn was het Ceha die de bal met een puntertje langs de keeper gleed waarmee met een goed gevoel de rust in kon worden gegaan. Enig smetje op de eerste helft was echter wel dat Boudie een onbegrijpelijke Schwalbe maakte wat hem zomaar een kaart had kunnen kosten. Gelukkig voor hem en de heren van 1 hield de scheidsrechter het bij een achterbal.

Met dezelfde tactiek als in de eerste helft werd aan de tweede helft begonnen. In tegenstelling tot de eerste helft bleek een dieptepass in de 47 e minuut van een verdediger van SVM de verdediging en keeper van Ody nu wel te machtig, 2-1. Ook na deze tegentreffer lieten de mannen van Ody zich niet uit het veld slaan. Na het creëren van zoveel kansen zal de bal toch wel een keer goedvallen? Eén iemand die dit zeker dacht was Cas. Na een onbegrijpelijke breedtepass van een verdediger van SVM besloot Boudie direct van net over de middenlijn uit te halen. Met een enorme knal over de keeper heen vond Cas het al voldoende om te gaan juichen (betrouwbare bronnen stellen dat op dit moment iemand in Maartensdijk nog steeds aan het juichen is). Helaas voor Boudie stuiterde de bal op het laatste moment net over de lat en bleef het 2-1. Niet veel later kwam een uitstekende voorzet van Wessel bij Boudewijn terecht die met een goede aanname en een zo hard mogelijk schot de gelijkmaker binnenschoot.

Na het inbrengen van Cats, Raketarm en Dylan werd geprobeerd de gelijkmaker vast te houden of mogelijk zelfs om te zetten in een verdiende overwinning. Na hevig aanzetten van Ody werd vlak voortijd een vrije trap verdiend op de rand van de zestien. Na het neerzetten van de muur door de keeper kon Turbo zich opmaken voor de vrije trap. De neutrale toeschouwer zal zeggen dat Ody deze wedstrijd had moeten winnen. De muur van SVM dacht hier hetzelfde over. Tijdens de aanloop van Turbo werd er namelijk besloten om van de bal weg te springen om zo Odysseus’91 verdiend op voorsprong te laten komen.

Na deze late goal werd de wedstrijd “volwassen” uitgespeeld en staan de heren op 9 punten uit 4 wedstrijden. Taak om volgende week weer vol de strijd aan te gaan om zo op ons best te zijn tegen de koploper IJFC.