10 september 2016 14:30

Westland, H.J.

Zaterdag 10 september mochten de knapen in het paars weer de wei in, ditmaal in Soest, tegen SEC welteverstaan.

Een fijne 28 graden,  geen wolkje aan de lucht en een prima (natuur)grasmat leken de ideale omstandigheden voor Ody om een goed resultaat neer te zetten. Er werd gestart met dezelfde basisopstelling als vorige week, dat wil zeggen: (vieze)Rik; Noah, Pollus, Luuk Wismans, Luuk Biemans; Cassie, Thomas, Wessel, Turbo; Boudie & Faab.

Vanaf de eerste minuut was Ody de betere van de beide equipes, dit leidde in de derde minuut al voor een levensgrote kans voor Pollus na een goeie voorzet van de linkerkant. Pollus vond het echter te vroeg om al op voorsprong te komen, dus joeg hij de bal richting de tuin van een nietsvermoedende Soestenaar. Odysseus bleef met veel variatie de aanval zoeken wat zorgde voor veel spannende momenten bij het doel van de (2 meter lange) keeper van SEC. Het leek het thuisspelende team nogal wat moeite te kosten om de overduidelijk fittere Odysseanen bij te poten, gezien het hoge aantal keren dat een enkel van een paarshemd geraakt werd in plaats van de bal. Na een te diepe bal van Turbo liep Boudewijn in al zijn enthousiasme zijn tegenstander tegen de vlakte, die er meteen uit moest. Dit bleek een gouden zet, want zijn vervanger zette met zijn eerste balcontact Faab in een goeie positie, die zijn mannetje passeerde en Boudewijn de kans bood om Ody op 1-0 te zetten, overbodig om te zeggen dat hij de klus feilloos klaarde.  Vlak na de goal zat de eerste helft erop en mochten de jongens aan een glaasje ijskoude ranja.

In de rust werd gehamerd op het feit dat een wedstrijd 90 minuten duurt, waar pas 45 minuten van gespeeld waren, dus dat de klus nog niet geklaard was. Deze instelling betaalde zich vrijwel direct uit. Na een prima corner van, de overigens sterk spelende, Caspar kopte Boudewijn het leer met een snelheid van 174 kilometer per uur in de verre hoek, wat de 0-2 betekende. Toen vonden de keuzeheren van Ody dat het wel genoeg was geweest en brachten Martijn Cats in voor Wessel. Een gouden keuze, bleek nog geen 10 minuten later, toen Cats de bal voor Thomas Pots klaarlegde die alleen nog maar de voorzet op Faab hoefde te geven, die voor de 0-3 aantekende. Robin CH viel in voor Boudewijn en Sander Mens voor Luuk B. Kansen volgden voor CH, Mens en de Faab. Het was echter good old Thomas die een kwartier voor tijd de 0-4 maakte door middel van een prima pegel van een meter of 21. Het laatste kwartier werd besteed aan vakkundig de wedstrijd uitvoetballen en zorgen dat er geen schade werd opgelopen. De paarse Adonissen kunnen terugkijken op een goeie wedstrijd, waar de juiste hoeveelheid strijd werd gecombineerd met, bij vlagen, oogstrelend voetbal. Volgende week staat DEV Doorn op het programma, waarbij uit precies hetzelfde vaatje getapt kan worden.