... (afstandschot)
87'

Vrouwen zaterdag, VR5, 5e klasse E

9 april 2016 12:55

Met de trein, bus en twee heuse Mini Coopers kwam Dames 5 naar Veenendaal voor een bloedstollende wedstrijd. VRC Vr1 stond slechts een plekje boven ons en winst zou in theorie nog een derde plek op kunnen leveren (op het moment staan we op een mooie vijfde plaats). Bovendien waren er in de thuiswedstrijd maar liefst 12 goals gevallen, dus dat beloofde nog wat. Er werd gestart met een iets aangepaste opstelling omdat de delegatie van de gele Mini te laat was, naar verluidt omdat Cheryl haar wilde krullen nog in bedwang moest krijgen. Helaas bleek dat de rest van het team in het begin van de wedstrijd ook nog niet alle zaakjes op orde had. Reeds in de eerste minuut rolde de bal, na wat gehannes in de verdediging, via de paal het net in. Na de tweede aftrap in twee minuten was iedereen gelukkig een stuk wakkerder. Passes kwamen nu aan, mannetjes werden gedekt en anderen juist weer uitgespeeld. De eerste gelijkmaker viel na een onbedoeld diepe pass van Eef, die Laura door haar atletische sprintvermogen tóch nog wist te bereiken en knap achter de keeper werkte. Helaas voor ons bezaten de geel-blauwen ook nogal wat loopvermogen, wat hen niet veel later opnieuw op voorsprong zette. Maar snelheid is ook niet alles, bewees onze luie spits Q door daarna de bal over de keeper te knallen. Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij zeggen dat Q de tweede helft van een luie spits in een actieve 10 transformeerde en zich helemaal de ‘’takke-tyfus-tering’’ rende. Maar voordat het zover was, werkte VRC er nog maar eentje in. Met heel veel rood bezwete hoofdjes en een 3-2 stand gingen we de rust in.

Na de ranja, banaantjes en de korte peptalk van roze-band-aanvoerdster Sari (vers overgevlogen uit Zuid-Afrika) begonnen we weer verkwikt aan de tweede helft. Ook VRC was weer aangesterkt en de aanvallen van beide kanten wisselden elkaar af. In een van deze acties had linksbuiten Bente zich wat in het nauw gewerkt, maar wist desondanks een voorzet te geven die zó op maat was dat een Milanese kostuummaker jaloers zou zijn. Eef hoefde ‘m er alleen nog maar in de tikken. Toch was ze met haar eerste Ody-goaltje door het dolle heen en liet dat met een luidkeels ‘’ik heb gescoooooooord!!’’ ook aan de rest weten. Nog een paar fijne acties later kwam de bal bij Q terecht. Die klooide er even mee, maar wist ‘m niet goed voor haar rechtervoet te krijgen. Uit pure wanhoop (‘maar ik kan echt níét met links schieten!) legde ze ‘m maar terug op Sharon, die haar redde door hem keurig in de hoek te schieten. Ody stond eindelijk op voorsprong!. De belangrijkste taak was nu om deze te behouden. Dat ging heel lang goed, maar in het staartje van de wedstrijd kwam de rechtsbuiten van de tegenstander met een bizar snelle counter en knalde met een evenzo bizar lekker schot de vierde en laatste gelijkmaker van de wedstrijd erin. Trainer Koen was van mening dat wij nu ook wel eens een onverdiende winst verdienden, maar helaas moeten we het doen met een verdiend gelijkspel.

Dan moet ik afsluiten met droevig nieuws. Dit was namelijk de laatste wedstrijd van onze Nico, die volgend weekend vertrekt voor drie maanden stage in Berlijn. Josje speelde vandaag niet haar laatste wedstrijd. Dat deed ze namelijk vorige week al. Zij vertrekt volgende week om met panters te knuffelen in Namibië en met vreemden door Botswana te trekken. Ik wens jullie allebei heel veel plezier!!

Man of the match: Bente van Thuijl