Quirine Eijkelenboom (afstandschot)
88'

Vrouwen zaterdag, VR5, 5e klasse E

12 maart 2016 12:30

De ongetemde rottweilers van Odysseus Dames 5 mochten afgelopen zaterdag aantreden tegen een tegenstander die, op papier, gemakkelijk zou moeten kunnen worden opgerold. Wij, trotse trainers, weten echter wel beter. De dames hebben het spannend maken van makkelijke wedstrijden tot een kunst verheven. Elke wedstrijd die we moeten winnen laten we uitlopen op een Champions League kraker die zijn weerga niet kent. Atletico - PSV was er niks bij zullen we maar zeggen. Gelukkig weten de dames ons steevast te verrassen met drie punten, zo ook tegen Odin.

Zoals altijd begonnen we sterk aan het duel, met veel druk op de verdediging van de tegenstander. Dankzij ons rustige en gecontroleerde spel wisten we in de eerste twintig minuten een groot aantal kansen te creeren. Doret van de Petteflat, die niet bekend staat om haar scorend vermogen, zag twee keer tot haar grote teleurstelling een inzet op het blinkend aluminium van het doel eindigen. We zaten goed in de wedstrijd en het was wachten op de eerste goal. Nog een keer of drie zaten de paal en de lat onze voorsprong in de weg. Gelukkig wist Sjerryl, Sharon Rakiki, met een ferme pegel van afstand de keeper te verrassen. 1-0 25e minuut.

Met een voorsprong op het bord zakte de concentratie weg en daarmee de organisatie wat weg. De tegenstander creëerde echter weining kansen en huurling Lucca wist haar doel leeg te houden tot aan de rust. Met de voorsprong in de rust en de relatieve dominantie in het veld leek er geen vuiltje aan de lucht. Jantje en Koentje weten inmiddels wel beter, achterover leunen is geen optie; doorzetten was het devies.

De tweede helft begon zoals gewoonlijk wat slap, maar het leek er niet op dat we de boel zouden weggeven. Helaas zag de tegenstander in de 60e minuut een verslapping in de verdediging waardoor ze de 1-1 op het bord konden zetten. Figuurlijk dan, want we kregen dat ding niet aan de praat (lege batterij). De dames waren zichtbaar aangeslagen maar rechtte hun rug. Binnen 10 minuten kon Q, lui van nature maar effectief als de pest, wederom de voorsprong terugvorderen. Een speler als Q is de nachtmerrie van elke trainer Je denkt: loop nou nondeju eens door, maar op het moment dat je wilt gaan wisselen weet ze toch weer haar positie veilig te stellen door een wonderactie.

De dames leken tevreden met de voorsprong en hadden niet meer de intentie om nog een paar goals extra te maken. Zoals Van Gaal dan zou zeggen: "dan roep je het over jezelf af". In de 84e minuut kregen we de gelijkmaker tegen door knullig balverlies op het middenveld en een ongedisciplineerde omschakeling. Jantje en Koentje zagen de bui al hangen. Dit zou geen winstpunt zijn, maar twee verliespunten. Punten die we hard nodig hebben om onze doelstelling (top 5) te kunnen halen.

Maar goed, ons enfant terrible wist ons weer gelukkige trainertjes te maken door in de 88ste minuut vanaf 30 meter de keeper te verschalken. De bal leek wel een eeuwigheid onderweg. Eind goed, al goed. Punten in de tas en Marloes mocht met de Saskia Veen Wisselbokaal naar huis. Verdiend door haar steady spel. Geniet ervan, Marloes!

Elke wedstrijd is een finale momenteel, want tussen de nummer 3 en 6 op de ranglijst zitten maar 2 punten. Op naar de volgende kraker.