...

Nacompetitie

16 mei 2009

“Goed spelend Odysseus wint van Hercules”

Vandaag stond Odysseus – Hercules op het programma. In de wandelgangen werd de wedstrijd “een lot uit de loterij” , “de 1e finale” of gewoon een spannende start van de nacompetitie genoemd. Maar een ding staat vast dat Odysseus zeer sterk uit de startblokken is gekomen!

We leefden er al zeker een maand naar toe,  dit worden de wedstrijden wanneer het er echt om gaat, hier doe je het het hele seizoen voor. En eindelijk begon het dan… trainer Boender had geen verassende opstelling uit de hoge hoed getoverd, wat misschien wel opvallend was waren de zeven wissels. Echter je zou maar net iemand nodig hebben die je wel had kunnen selecteren. Dus wat dat betreft was het helemaal niet zo’n gek idee. De opstelling: Jorrit, Lorin, Wietse, Bas, Rik,Gijs, Mark, Jobke, Chris, Farley en Adam. Zoals gezegd zeven sterke wissels: Roeland, Jochem, Jan, Thijs, Gert-jan, Jacco en Paul.

In de wetenschap dat Hercules vorige week met 2-3 van DEV had verloren, wisten wij dat zij moesten winnen en er fel boven op zouden zitten. Er werd gefloten voor de aftrap, en we kennen allemaal het beeld van Roy Keane of Edgar Davids, even laten voelen dat je er bent, dat je scherp bent en dat was Mark dan ook zeker met zijn overtreding. Dit betekende dat de scheids al direct naar zijn borstzak greep en zo de eerste gele kaart van de wedstrijd uitdeelde. Het doel in verdedigend opzicht was de toevoer naar de boomlange spits uit te schakelen en dit lukte over het algemeen ook. Odysseus begon goed en het had na tien minuten al 4-0 voor kunnen staan. Maar het ontbeerde de spitsen aan scherpte. In de 25e minuut pas het eerste gevaar voor het doel van Jorrit;  er kwam een voorzet van de zijkant waardoor de spits boven iedereen uitkomt en zo kon inkoppen. Maar Jorrit bleek een betrouwbare sluitpost te zijn en pakte deze bal goed. Na een goed vervolg was het Chris die in 30e minuut alleen voor de keeper kwam en even was het stil op sportpark Olympos……, de volleyballers stopte en de toeschouwers hielden massaal hun adem in. Wat zou hij doen; zou zijn lob weer mislukken, of zou hij naast schieten of erger nog zou hij weer struikelen over zijn eigen benen? Gelukkig deed Chris het uitmuntend en lobte de bal over de keeper heen en was heel het sportpark in Extase, 1-0! Na nog enkele kansen van Odysseus was het rust.

Het was duidelijk dat Odysseus bijna niks weg gaf en dat het middenveld erg goed stond. Het enige verwijt dat de ploeg gemaakt kon worden was de scherpte voor de goal. Het was dus zaak de wedstrijd uit te spelen, maar wel te blijven voetballen. In de 2e helft was het wedstrijd beeld niet anders. Het was Odysseus die het spel maakte en Hercules probeerde nog het een en ander te forceren maar dit mocht niet baten. Door een mooi overstapje van Farley, kon Chris bij de tweede paal het 2e doelpunt maken. Jobke speelde samen met Gijs heel goed op het middenveld. Jobke liet dit zien door een fantastische, voor hem kenmerkende solo, door de verdediging van Hercules waaruit de ingevallen Jochem de eindstand op 3-0 bepaalde.

Na de wedstrijd was het nog lang onrustig op Olympos, maar vanaf zondag staat iedereen weer op scherp voor as Donderdag. Dan helaas zonder Rik die zijn laatste wedstrijd van het seizoen speelde. Donderdag staan “de elf vrienden” alias DEV op ons te wachten. Odysseus heeft aan een gelijkspel genoeg. Maar gaat zeker voor de winst. Vertrouwen is belangrijk maar ook relatief,en daarom zullen we wederom moeten laten zien dat we misschien wel in 3e klasse thuis horen.