1 - 3

Odysseus '91 7

Mannen zaterdag, 7, 5e klasse 17

13 februari 2016 13:30

Na het teleurstellende gelijkspel van vorige week is Ody 7 er deze week wel in geslaagd  SV Houten 5 op de knieën te krijgen. De return in Houten eindigde in 3-1 in paars voordeel. Dit ging echter niet zonder slag of stoot.

Met een al gehavende selectie reisde Ody af naar de club waar de bij Odysseus welbekende Jeroen Manschot zijn prille scheidsrechtercarrière begon. Wellicht dat een optreden van hem deze wedstrijd vrediger had kunnen laten verlopen. Paul, Rachid, Max en Pieter vulden vandaag de ziekenboeg, waardoor er slechts 12 fitte spelers aantraden. Gelukkig waren trainer Sieds en H3-sterspeler Bart niet te beroerd om de bank warm te houden, zodat er in ieder geval genoeg reservespelers waren. Dit bleek uiteindelijk ook wel nodig te zijn.

Een week geleden was immers al gebleken dat de tegenstander het gebrek aan eigen kwaliteit wilde maskeren door vooral ruw spel te spelen. In de eerste helft kon Ody hier nog gemakkelijk onderuit voetballen, hetgeen een verdiende voorsprong opleverde. Eerst was het Daniel die de doelman ver voor zijn doel zag staan en van zo’n 25 de bal buiten zijn bereik in de hoek krulde en even later werd Giel door Matthijs de diepte in gestuurd. Wederom kwam de keeper ver het doel uit en wist Giel hem met een fraaie lob te verschalken. Dit was voor Houten reden om het ruwe spel om te zetten in écht lompe overtredingen, met als gevolg dat Jorrit vlak voor rust als eerste geblesseerd het veld moest verlaten.

Na de pauze kwam Houten ook uit de kleedkamer met het doel om alsnog een resultaat te behalen. De wedstrijd van Houten 2 was inmiddels afgelopen, zodat daarvan een paar spelers konden worden geleend en daarmee de aanvallende intenties werden laten zien. Met deze onverwachte kwaliteitsimpuls had Heren 7 het duidelijk moeilijker dan in de eerste helft en moest het zich vooral beperken tot verdedigen, al zag Giel net als vorige week weer een goede doelpoging van de lijn gered worden. Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft viel er dan ook een aansluitingstreffer. Eén van de nieuw ingebrachte Houtenaren kwam tot een volley van buiten het strafschopgebied, waarmee hij Tom kansloos liet: 1-2. Dit gaf Houten weer hoop en daarom zetten zij nog een tandje bij met de overtredingen. Eerst moest Sieds de strijd voortijdig staken en toen even later ook Giel moest afhaken kwam Ody met een man minder te staan. Opvallend genoeg wist Houten niet van deze overtalsituatie te profiteren en was het juist Odysseus dat de marge van twee doelpunten wist te herstellen. Een uittrap van Tom werd slecht gekopt door een verdediger, waardoor Bart kon doorlopen en de wedstrijd beslissen. De scheidsrechter besloot wel de spanning nog wat langer in het duel te houden door een klein kwartier aan blessuretijd te rekenen. Uiteindelijk floot hij toch af en nam Ody de drie punten mee naar huis.

Al met al een verdiende overwinning, waarmee de aansluiting met de middenmoot is behouden; het gat met plek 4 (Heren 7 staat zelf 11e) bedraagt slechts 5 punten. Smet op de wedstrijd is natuurlijk wel het grote aantal geblesseerden, maar gelukkig staat er voor volgende week een teamweekend op het programma waarin iedereen in alle rust kan herstellen. Hierover volgt later meer!