1 - 6

DVSU 2

Mannen zaterdag, 7, 5e klasse 17

23 januari 2016 12:30

Na de afgelasting van vorige week was deze week ook Heren 7 aan de beurt om de competitie voort te zetten. Een week waarin supervedette Max Keeler aankondigde zijn voetbalschoenen per direct aan de wilgen te hangen. Een aderlating voor de mannen van het zevende, maar tevens een mooie gelegenheid voor andere jongens om te laten zien dat zij het in zich hebben om in de voetsporen van deze “legende” te treden. Dit moest dan wel gebeuren tegen de huidige koploper, DVSU 2. De uitwedstrijd eerder dit seizoen eindigde in 1-1, dus Heren 7 liet zich niet afschrikken door de koppositie van de tegenstander en ging hier voor een stunt.

Althans, dat was de bedoeling, maar een vroege achterstand gooide roet in het eten. Verdediger Lars ging mee naar voren en niemand vulde het achtergelaten gat op, waardoor een snelle steekbal voor de 0-1 zorgde. Ody ging uiteraard meteen in de tegenaanval en kreeg een goede kans op de gelijkmaker via Chang, maar één op één met de keeper wist hij niet te scoren. Even later stuitte ook Giel op de doelman en was de rebound van zijn schot niet aan Pieter besteed. DVSU daarentegen maakte wel letterlijk iedere kans die ze kregen af, waardoor er na twee kopballen een ruststand van 0-3 op het bord stond.

De felheid en passie waarmee vlak voor de winterstop zoveel overwinningen werden behaald was in de eerste helft ver te zoeken, maar de tweede helft werd een stuk voortvarender van start gegaan. Al in de 46ste minuut combineerden Stijn en Giel op bijna Barcelona-achtige wijze door de verdediging van DVSU heen, waarna Stijn voor de 1-3 zorgde. Hierna kreeg DVSU het lastiger en raakte het ook wat gefrustreerder, maar tot een echte aansluitingstreffer van Ody wilde het niet komen. Toen de tegenstander zich even later wederom bijzonder effectief toonde en voor de 1-4 tekende, was de spanning er wel af en kon DVSU uitlopen naar 1-6.

Helaas hebben onze paarse helden dus niet de stunt kunnen leveren waarop gehoopt werd en blijven ze door deze nederlaag op de 11e plaats staan. Met de gedachte dat de directe concurrenten op plaats 12 en 13 tegen elkaar moesten, is het maar goed dat die wedstrijd wel is afgelast. En gelukkig zorgt ook het programma van Heren 7 ervoor dat ze gewoon naar boven kunnen blijven kijken op de ranglijst; volgende week wordt er thuis gespeeld tegen Kampong, dat slechts één punt meer heeft behaald en daarna volgt er een dubbele confrontatie met Houten, dat de gedeelde laatste plaats bezet. Met minder dan negen punten zal dan geen genoegen worden genomen.