86'

Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 17

30 januari 2016 13:30

Op een nat en winderig sportpark aan de Koningsweg mocht Ody 6 aantreden tegen VSC. Nu is het eigenlijk altijd wel winderig als Jeroen in de buurt is, maar deze wind was koud en nat. Het weer waarbij Timo het liefst de hele dag in bed zou blijven liggen. Vandaag besloot hij echter zijn warme dekens achter te laten en zich, iets te laat, naar VSC te begeven.

Waar veel wedstrijden afgelast werden vanwege het hondenweer ging het treffen tussen de nummer twee en twee-na-laatst gewoon door. Lang leve het kunstgras. Dit was echter niet het kunstgras zoals de verwende vedettes van het Vlaggenschip gewend zijn, maar een millimeterhoog biljartlaken waarop Dick Jaspers prima overweg zou kunnen. Trainer Guus had de beschikking over een ruime selectie. Jan, Jur en keeper Mike waren overgekomen van Heren 10 en Derk en Tim maakten weer hun opwachting op de Nederlandse velden na, respectievelijk zes maanden en drie weken, de Australische zon te hebben opgezocht.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het spelbeeld zichtbaar. VSC zakte in op eigen helft en liet Ody het spel maken. Dat lukte vrij aardig, tot aan het vijandige strafschopgebied. Daar ging het mis. Voorzetten kwamen vaak niet aan en als ze wel aankwamen werden ze niet gepromoveerd tot doelpunten. De gele muur kon simpelweg niet worden beslecht.

En waar het Ody niet lukte, opende VSC halverwege de eerste helft de score. Ody kreeg de welbekende deksel op de spreekwoordelijke neus. Uit een scherpe counter kon de VSC-spits de bal bij de eerste paal binnenlopen. Een reden te meer voor de thuisploeg achteruit te leunen. Hetgeen het voor Ody niet makkelijker maakte. Toch werd na ruim een halfuur spelen de stand gelijk getrokken. Timo, die kort daarvoor de geblesseerde Tim had vervangen, ging na een individuele actie over het been van een verdediger en kreeg zodoende een strafschop. Chris bleef koel en knalde de bal laag tegen de touwen.

Het vertrouwen in een goede afloop was weer terug en Ody ging verder met het omsingelen van het zestienmetergebied van VSC. Tot grote kansen leidde dit niet. Toen na een fikse hagelbui beide ploegen verlangden naar de rust ging het opnieuw mis. Een terugkopbal van Roel kon worden onderschept en afgemaakt door de thuisploeg, waardoor de beide teams met een stand van 2-1 aan de thee konden.

Na rust veranderde het spelbeeld niet veel, Ody bleef de aanval zoeken zonder succes. VSC bleef op de counter loeren, met succes. Twintig minuten voor tijd bracht de thuisclub de marge op twee en kort voor het eindsignaal werd de eindstand bepaald op 4-1. Ody mocht gedesillusioneerd de kleedkamer opzoeken. In de laatste drie competitiewedstrijden is slechts een punt behaald. De titelaspiraties kunnen de koelkast in. Kleine clubs bestaan in de moderne voetballerij niet meer, maar om mee te doen om het kampioenschap moeten dit soort wedstrijden ook worden gewonnen. Volgende week wacht Hercules in de beker. Na het debacle tegen VSC lijkt het bekertoernooi nu de kortste weg naar een prijs.