51'
... (penalty)

Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 17

16 januari 2016 14:00

Een week nadat de volgende ronde in de beker werd bereikt (5-1 winst tegen Sterrenwijk), wacht Ody 6 een lastige uitwedstrijd in de Bilt. Om in het spoor te blijven van koploper Houten moet er vandaag gewonnen worden. Hopelijk kan de goede start van 2016 worden doorgetrokken. Voorgaande jaren heeft het vlaggenschip regelmatig wat punten achtergelaten in de Bilt. Na het kampioenschap wordt er dit jaar gepeeld tegen de Bilt 5. Helaas geen weerzien met Nico, de trainer van de Bilt 6. Een meester tacticus met enorm voetbalinzicht, die daarnaast bekend staat om zijn sportieve en amicale gedrag langs de zijlijn. Ja, dit is de man die in Jeroen Lindeboom de nieuwe Johan Neeskens ziet en vindt dat onze linksback/spits wat minder worstenbroodjes moet eten. Op dit moment zijn er wat personele problemen bij heren 6. Marten Wolf en Pjotr zijn geblesseerd en de helft van het team is op wintersport of zit te whatsappen en snapchats te maken in Australië. Vandaar dat er vandaag drie vedetten uit heren 3 meedoen en zal Ernst deze wedstrijd keepen.

Aangekomen bij de Bilt blijkt dat het vlaggenschip zijn wedstrijd mag afwerken op een veld dat ondergetekende doet denken aan de betere weilanden in Twente. Geschikter voor een stel koeien dan voor een voetbalwedstrijd. De tegenstander bleek goed met de omstandigheden om te kunnen gaan. Meteen na de aftrap stond Ody 6 onder druk. Steeds weer een lange bal op de kopsterke spits en dan de tweede bal winnen. Omdat de tegenstander feller was en bij het veroveren van de bal ook wel wat benen wilde breken slaagde dit vaak. Dit resulteerde na een klein kwartier spelen in een schot op goal, Ernst bracht nog knap redding in de rebound was het echter wel raak. Mede door het veld heeft ody 6 zich niet onder het geweld van de tegenstander uit kunnen spelen. In de eerste 20 minuten is er misschien 4 keer een bal naar elkaar toe gespeeld.

Na 20 minuten kreeg het vlaggenschip echter een corner. Dit was het moment waarop Daniel van Opstal zijn ambitie, namelijk het worden van assistenkoning, kracht bijzette. Hij bracht de bal zo gevaarlijk in dat de verdediger van de tegenstander hem er zelf maar in schoot. Zo stond het geheel tegen de verhouding in weer 1-1. Een zwakte van de tegenstander was blootgelegd en meer voorzetten volgden. Een kleine 10 minuten later gaf Roel een voorzet die door de andere centrale verdediger van de Bilt vanaf eigen 16 meter over zijn keeper in de verre kruising werd gekopt. Bij rust stond het 1-2.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde, het vlaggenschip speelde een dramatische pot. De Bilt wist echter geen grote kansen te creëren. Floor liep na een kwartier op de hakken van de tegenstander. Dit resulteerde in een penalty. Ernst stond oog in oog met de aanvoerder van de Bilt. De bal werd hard ingeschoten, Ernst leek de bal stoppen, maar deze rolde met wat effect toch nog de hoek in. Een wedstrijd om snel te vergeten, slecht voetballen zelf niet scoren maar toch 2-2. Gelukkig is het vlaggenschip komende zaterdag vrij. Zo kan er in de tussentijd flink getraind worden. Het zou dan wel helpen als de opkomst bij de trainingen wat hoger is.