... (afstandschot)

Mannen zaterdag, 7, 5e klasse 17

12 december 2015 12:00

In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop was het vv Sterrenwijk dat aan de beurt was zich te meten met het steeds beter draaiende Odysseus 7. Sterrenwijk, dat een van de 5(!) ploegen is met 15 punten in deze competitie, zou zich bezig moeten gaan houden met talent Guido Dirven, die wegens een gebrek aan spitsen voor deze week aan de selectie van Ody 7 was toegevoegd.

Ody begon bijna traditiegetrouw slap aan de wedstrijd. Zoals wel vaker dit seizoen was er een tegengoal nodig om de heren wakker te schudden. Deze viel na ongeveer 20 minuten, nadat een lange bal verkeerd werd ingeschat door de paarse verdediging en een Sterrenwijkse aanvaller alle tijd had om de bal langs Tom Rankenberg te schuiven. Een onnodige achterstand, maar wel het signaal voor Odysseus om fanatieker op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Deze liet niet lang op zich wachten. Nadat linkshalf Jelle van de Graaf zijn directe tegenstander fraai door de benen had gespeeld kon hij opkomen tot de achterlijn en de bal laag voorgeven. Met een uiterste krachtsinspanning wist Giel van der Grind deze voorzet bij de tweede paal binnen te glijden. Ook deze week had het zevende slechts een paar minuten nodig om een achterstand om te buigen in een voorsprong. De manier waarop dat gebeurde was van grote schoonheid. Debutant Guido kreeg de bal aangespeeld op ongeveer 25 meter van het doel, wipte het leder voor zichzelf op en schoot middels een fraaie volley richting doel. Waar iedereen dacht dat deze poging ruim over zou gaan, daalde de bal op het laatste moment toch en plofte achter de keeper in het netje. Zo lijkt de strijd om het mooiste debuut van het seizoen te gaan tussen Guido en Pieter Brocx, die een maand geleden twee keer wist te scoren in zijn eerste wedstrijd in het paars. Nadat centrale verdediger Lars Streefland besloot op avontuur te gaan met de bal en vrij ver wist te komen, kon ook hij een goede voorzet geven. Wederom was daar Giel bij de tweede paal, met zijn tweede treffer van de middag. Zo kon Odysseus met een knappe 3-1 voorsprong de rust in.

In de pauze werd er besloten de voorsprong te koesteren en iets meer in te zakken, zodat er meer op de counter gespeeld kon worden. Hierdoor mocht Sterrenwijk wat meer het spel bepalen, maar tot opgelegde kansen leidde dit toch niet. Ody kwam er daarentegen wel een aantal keer aardig uit en uiteindelijk zou dit ook tot de 4-1 leiden. Paul Schilder wist een slordige pass van Sterrenwijk te onderscheppen en stuurde onmiddellijk Guido de diepte in. Die toonde zich bijzonder collegiaal door de bal breed te leggen op Giel, waardoor hij hem in staat stelde zijn hattrick te completeren. Een knappe prestatie en met zijn zesde goal in de laatste 3 wedstrijden toont de aanvaller aan dat hij zeer goed op dreef is. Na dit doelpunt vielen er geen grote kansen meer te noteren en werd de wedstrijd zakelijk uitgespeeld.

Hoogtepunt van deze wedstrijd was echter toch wel de derde helft, waarin Sterrenwijk-kantinemedewerker Taco maar al te graag De Körk van Fabrizio voor ons wilde draaien, Daniëls Ajaxtas zonder pardon de kantine uit bonjourde en het team op een paar gratis kannetjes trakteerde. Een absolute man of the match!

Met deze afgetekende overwinning sluit heren 7 de competitie voor 2015 af. Aankomende woensdag zal er nog geoefend worden tegen Heren 10 en de zaterdag daarop wordt er een bekerwedstrijd gespeeld tegen De Bilt, maar aangezien het zevende al uitgesloten is voor de beker zal dit in de praktijk ook een oefenpotje worden. Voor het  vervolg van de competitie zien wij u volgend jaar weer!