7 - 0

Horst FC VR1

Vrouwen zaterdag, VR2, 3e klasse D

24 oktober 2015 12:30

Een wedstrijd die we sowieso moeten winnen! Al is het maar, omdat zij ons de vorige keer om 9.45u lieten opdraven op Ody, hoewel ze zelf niet verschenen toen wij volledig omgekleed klaar stonden. En dat terwijl het overgrote deel van ons team zich de avond ervoor zich heel hard in heeft moeten houden op de vette zeroes fissa van LoesBert en zonder een al te hoog alcoholpromillage fris en fruitig op het veld stond. Pijnlijk werd ons medegedeeld dat de 3 punten niet naar ons gingen, maar dat zij -3 kregen. Excuses van hun kant zijn gemaakt en geaccepteerd. Door een communicatiefout was niet op tijd doorgegeven dat ze niet konden. Daar koop je echter niets voor en de wedstrijd wordt vandaag ingehaald. Extra motivatie dus om hen niet 3, maar 6 punten te ontnemen!

Voorafgaand aan deze wedstrijd wordt nog even de nieuwe garderobe van Sabine geshowd, die graag haar nieuwe Allstars vies komt maken (“ze zijn nog te wit”).

De wedstrijd begint. Het scorebord staat niet aan en Christa loopt 2x heen en weer om eerst de afstandsbediening te halen en daarna de batterijen. Ik hoop niet dat ze de batterijen vaker mist..

In de 12e minuut een mooie actie van Pim die doorloopt langs de verdedigers en scoort! 1-0 :)

Het grootste deel van deze helft speelt zich af op hun speelhelft met vele corners als gevolg. Lisa en Irina krijgen enkele malen de bal op hun hoofd, maar helaas niet tegen het net. Dit leidt tot enige frustratie bij Irina die een sprongetje maakt om haar woede af te richten.

Er ontstaat echter wel druk op Horst en na weer een goed voorgegeven corner en wat gezeik door Horst “Wie heeft toch die nummer 10?” (de verdienste van Starlight) roept één van die meiden: “Positiviteit!” Precies! Dat is waar het om gaat. Reinet kan enige glimlach niet onderdrukken.

De eerste helft loopt bijna ten einde. We spelen een groot deel op hun helft maar zijn niet in staat om onszelf in grote kansrijke posities te manoeuvreren. Maar dan in de 41e minuut krijgt Timpie de bal op eigen helft (ongeveer ter hoogte van het Olymposbord met de tekst “als je fit bent, denk je beter”, waarop tevens een denkend poppetje staat met groene schoenen). Afijn, Timpie dribbelt op, dribbelt nog verder op en dan een prachtige één-twee met Nicky. Timpie haalt uit! Helaas, net naast. En zo gaan we met een magere 1-0 voorsprong de kleedkamer in. Terwijl de tegenstander zich vermaakt met de thee op onze tribune.

Dan de 2e helft. Vastberaden om meer goalen te maken stappen onze 11 dappere strijdsters het veld weer op. Al in de eerste minuut zijn we meteen gevaarlijk. Een hele mooie voorzet van Remi op Pim. Die schiet helaas over de bal heen. Aldus Iris: “Als je er staat is het ook echt een stuk moeilijker.” En zo zal later ook blijken…

Opnieuw een bal op Pim, maar die raakt helaas de paal. Een spelerswissel in de 60e minuut. Christa komt erin voor de met haar gevoelige enkel trekkende Lisa en Dorien komt erin voor Nicky. Ze belooft goalen te gaan maken. Dat doet ze dan ook binnen een minuut. Gejuich klinkt op, maar er schijnt sprake te zijn van buitenspel, wat later absoluut niet waar blijkt te zijn volgens haar medespeelsters. Maar gelukkig krijgt Pim enkele minuten later een bal op rechts en schiet m er hard in! Alsnog 2-0!

Pim en Remi worden gewisseld voor Iris en Ciska. Pim puft wat uit aan de kant: “Wohjah, ik werd net hard geduwd!”, maar ondanks dat wel 2 nette goals gescoord.

Emma komt in een kansrijke positie en loopt alleen door op de keeper, maar het geluk is niet aan haar zijde. Alweer een bal naast. In de 80e minuut gaat het een beetje lopen. Ciska geeft een mooi balletje op Dorien. Die kapt een paar keer en scoort 3-0! YES! Ze doet wat ze had beloofd. Hugo en Kate denken af te stevenen op een zakelijke overwinning. Niet glansrijk, maar wel netjes de 3 punten in huis gehouden. Het liep echter wat anders af.

Allereerst die merkwaardige vlaggerswissel die misschien wel de aanleiding was tot de eindspurt van ons team. Pim liep desgevraagd op een stevige draf naar Nicky, die haar taak als vlagger uiterst serieus (over)nam en gefocust was op het spel vanuit een iets diepe zit. Dit in tegenstelling tot de vaandelzwaaiers onder ons. Misschien dat de zuidelijke invloed hier een rol speelde bij Iris. Dorien leek meer een mooie dressuurchoreografie in gedachten te hebben en oefende hard op het cornerteken, dat ze helaas niet officieel heeft mogen geven. Maar dat ter zijde. Er was voldoende tijd om de wissel uit te voeren, terwijl de keeper van de tegenstander werd verzorgd. Over deze keeper was er op de bank enige twijfel of dit wel een echte keeper was. Ze had een aantal mooie reddingen, maar op andere momenten weer wat onzeker.

Het spel zette zich voort met in de 81e minuut een bal hoog over gepoeierd door Dorien. Een minuut later was het echter wel raak. Er kwam een mooie pass van achter die in de voeten van Dorien belandde. Ze kapte naar binnen en haalt uit vanaf de 16m lijn. Goal! 4-0.

Ody leek vleugels te krijgen en geloofde nu niet meer in een zakelijke overwinning maar wilde gebruik maken van de vermoeidheid van de tegenstander, waarvan er één op een zeker moment maar besloot dat Starlight te snel was en het tijd was om uit te puffen. Een minuut na de 4e goal, komt Iris in een zeer kansrijke positie waarbij ze alleen op de keeper afstuift en schiet. Helaas, vol in haar handen. Het is toch echt moeilijker als je er zelf staat! Weer een minuut later komt de bal voor. Dorien staat met haar rug naar de goal en probeert uit haar pirouette te schieten, waarmee ze bijna een loepzuivere hattrick scoort. Ze had echter beter terug kunnen leggen op Starlight, want nu komt de bal slap tegen die keeper. Opnieuw niet klem, Star geeft voor en Emma scoort! Woehoe! 5-0

Emma is ontketend en weet zich in dezelfde minuut voor de goal te positioneren, waarbij ze de keeper soepel uitkapt en de bal tegen het net schiet. 6-0!

De blessuretijd gaat in en hierin is het laatste wapenfeit een prachtig schot van de morgen jarige Christa van 20m afstand die opnieuw soepel het net in vliegt. Een mooi vervroegd verjaardagscadeau. Eindstand 7-0!

Conclusie: het had 12-0 kunnen zijn, maar in het begin niet scherp genoeg in de afronding. Echter goed door blijven gaan en alsnog de goalen gemaakt.

Volgende week wacht ons CJVV uit en naderhand ons nu al legendary teamweekend.