Hoograven vv 2

Paul Schilder (intikker)

Mannen zaterdag, 7, 5e klasse 17

5 december 2015 12:30

Na vorige week in de allerlaatste minuut een gelijkspel uit handen te hebben gegeven tegen Odin, was Odysseus 7 er deze week op gebrand wél loon naar werken te krijgen. Er moest en zou gewonnen worden en het niet veel beter presterende Hoograven vv leek de juiste kandidaat om de drie punten te overhandigen.

Dit ging helaas niet zonder slag of stoot. Nadat Hoograven eindelijk Olympos had weten te vinden en de wedstrijd met een kwartier vertraging van start ging, waren het ook deze laatkomers die er wel als eerste in slaagden om te scoren, door slecht uitverdedigen van Ody direct af te straffen. Heel lang konden zij echter niet van deze voorsprong genieten. Ongeveer 10 minuten na de openingstreffer had de keeper van Hoograven, die duidelijk geen keeper was, nog wel een antwoord op een eerste schot, maar kon niet voorkomen dat Giel van der Grind de rebound binnenschoot. Toen Daniël de Veer kort daarna deze doelman ook nog wist te verrassen met een schot in de korte hoek, had Ody de wedstrijd in een tijdsbestek van enkele minuten de wedstrijd volledig omgekeerd. Wat ook volledig omsloeg was de sfeer. Hoograven kon deze achterstand duidelijk niet verkroppen en dit ging gepaard met de nodige scheldpartijen, dreigementen en hier en daar wat smerige overtredingen. Heren 7 liet zich echter niet van de wijs brengen en voetbalde rustig door. Dat de wedstrijd nog lange tijd spannend bleef was wel aan Ody zelf te wijten. Meerdere kansen om de verlossende 3-1 te maken werden niet benut. Even leek dit onze paarse helden fataal te worden, toen keeper Tom Rankenberg vijf minuten voor het eindsignaal moest lossen op een harde vrije trap en de bal simpel binnen kon worden gelopen door de Hoogravense aanval. Dat deze goal niet de beslissing van de wedstrijd betekende, was wederom een verdienste van de doelman van Hoograven. In de slotseconden liet hij opnieuw een simpel schot uit de handen glippen, waarna Paul Schilder er als de kippen bij was om dit Sinterklaascadeautje uit te pakken en zo de eindstand op 3-2 in paars voordeel te bepalen.

Waar het vorige week nog catastrofaal mis ging, waren de goden deze week Ody 7 gunstiger gestemd. Een wedstrijd waarin het niveau van beide kanten niet bijzonder hoogstaand was, wordt op de valreep toch nog gewonnen. Deze meevaller is precies wat het zevende nodig had en geeft weer goede moed om het volgende week op te nemen tegen vv Sterrenwijk, dat ook ergens in de middenmoot bivakkeert.