RVVH VR1

Vrouwen, VR1, Groep 1 A

21 november 2015 12:30

Nefkens, G.J.

Na de teleurstellende nederlaag van vorige week tegen Oranje Nassau stond de bekerwedstrijd tegen RVVH op het programma. De beker, onze enige kans om dit seizoen nog wat te winnen.

Om 11 uur moeten we verzamelen en gaan we de kleedkamer in, maar zoals vaker denkt niemand aan de kleedkamersleutel. 20 minuten later zitten we dan eindelijk in de kleedkamer. Noors is nog niet aanwezig, want die zit vast in Amsterdam met verscherpte controles en geschrapte treinen. Rik geeft aan de we om 11:45 op het veld moeten staan, want daar gaat de wedstrijdbespreking plaatsvinden. Rik bedenkt elke week wel weer iets anders, maar wie weet brengt dit de winst met zich mee en hebben we weer een nieuwe statistiek toe te voegen aan de vele anderen. Noors is veilig gearriveerd en dan is het tijd voor de wedstrijdbespreking. We gaan vandaag opportunistischer voetballen dan dat we normaal doen en dat ziet iedereen, na de uitleg, wel zitten. Tijd voor de warming-up en als dat een voorbode is voor de wedstrijd... We worden nog even streng toegesproken door Rik en dan is het tijd voor de aftrap. Rik geeft nog aan dat de scheids een aardige kerel is, dat mag ook wel eens na de dramatische scheidsrechters van afgelopen weken, maar niks bleek minder waar.

We begonnen sterk en scherp aan de wedstrijd. We voetbalden meer op de helft van RVVH. Dani jaagde een paar keer goed door op de centrale verdediger en dit resulteerde dan ook in een aantal kansen. Toch waren er ook veel momenten van slordigheid. Ballen werden inspiratieloos naar voren geschoten. Ook RVVH creëerde kansen, maar Jenni zat er elke keer goed bij. Daarnaast hadden we moeite met de inzakkende middenvelder van RVVH, waardoor we telkens een man te kort hadden op het middenveld. Deze man-meersituatie leverde geen al te grote problemen op. Zo bleef het tot aan de rust 0-0. Het gevoel bij ons was goed en fijn om te merken dat we het toch wel kunnen met zijn allen. Na de rust gingen we vol vertrouwen het veld op om goalen te maken. Helaas was het RVVH die in de eerste minuten van de tweede helft het netje raakte. Dit was wel even een fikse tegenslag. Daarna werd het alleen maar erger, want niet veel later stond de 0-2 op het scorebord. En dan weet Rik het wel, het is tijd voor 1 op 1. Hierdoor gingen wij weer beter voetballen en werden er kansen gecreëerd. Op een gegeven moment is er een scrimmage voor de goal en besluit de verdediger van RVVH de bal terug te spelen op hun keeper en die pakt hem in haar handen. Volgens mij mag dit niet, maar daar dacht de fantastische scheidsrechter anders over. Vervolgens is het RVVH die uitbreekt en de aanvaller in 4 meter buitenspelpositie de bal ontvangt en dit resulteert in een goal. De reden voor de scheidsrechter om daar niet voor te fluiten was, omdat iemand van Ody de bal schampte. Hij schreeuwde over het veld dat we de regels niet kennen. We hebben de regels er even op nagelezen, maar er was er maar een die zaterdag de regels niet kende.

Helaas voor ons weer een nederlaag, wel geflatteerd, maar RVVH was efficiënter in de afronding dan wij. Volgende week staat SSS op het programma.

Jennifer, Marloes (60’ Pim), Inge, Iris, Fieke, Nora, Renske, Lotte, Mariette, Dani (75’ Liesje), Emma