Spero VR1

Vrouwen zaterdag, VR2, 3e klasse D

26 september 2015 15:00

Mooi opgedoft hobbelt Dames 2 richting het veld om 3 punten binnen te slepen. Maar voordat de strijd kan losbarsten moeten we eerst onze mooiste poses uit de kast halen voor de fotoshoot. Kloet heeft speciaal mascara op gedaan en Pim vraagt zich af of haar staart rechts of links over haar nek moet hangen op de foto. Ze kiest voor quasi nonchalant naar achter. Ook Eva’s losse haar mag er wezen.

Nadat er ook nog een teamfoto genomen is gaat de wedstrijd echt van start. We zijn nog maar net begonnen en Nikki heeft al een kans gecreëerd, waarna ze op doel schiet. Met een mooie krul vliegt de bal maar net over de linker kruising. Vervolgens wordt Elke aan de andere kant van het veld meteen aan het werk gezet. Na een fantastische redding weet ze de bal klemvast te houden, waarna ze hem weer in het spel brengt. Ditmaal krijgt Lisa een kans om de eerste goal te maken. Starlight stapt vakkundig over de bal heen, waardoor Lisa kan schieten. In al haar fanatisme schiet ze helaas de bal over. Maar de toon is gezet. We beginnen fel en laten zien dat we voor de winst gaan. De grote vraag blijft: Speelt Spero in katoenen shirts? Lieke heeft hier wel een antwoord op: “Spelen ze in katoen dan zullen we ze van katoen geven!” Ondertussen gaat het spel door en speelt Remi een diepe bal op Hans. Hans houdt binnen maar toch gaat de bal uit. 2 minuten later is er weer een actie voor de goal, helaas gaat ook deze bal over. Sabine vraagt zich af hoe je de bal van zo dichtbij nog over krijgt. In de 9e minuut krijgt ook Tessa een kans, maar helaas ligt er een egel in de weg. Niet kort daarna ligt Tessa op de grond, ze staat weer op maar moet na een minuutje toch weer gaan zitten. Tot ieders spijt moet Tessa met een bovenbeen-blessa naar de kant. Eva neemt haar plek over. Ondertussen haalt Lieke haar ingewikkelde vocabulaire uit de kast en mompelt ze iets over ‘transcriberen’.

Het spel gaat verder. Star krijgt een duw in haar rug met twee handen en krijgt een vrije trap die door Hans genomen wordt. Christa plaatst een zeer intelligente opmerking: “er gebeurde iets”.  Even later speelt Irina de bal op Nikki, maar die schiet net naast. Maar dan! Opnieuw komt Timpie op met de bal en geeft een mooie paas op Nikki, die de bal met overtuiging in het net schiet!! 1-0! Lu-Lu is blij want ze mag op de knop drukken van haar apparaat. We hebben de smaak te pakken en voelen dat hier meer in zit! Pim neemt een corner die op Lisa haar hoofd belandt, waarna de bal links langs de doelpaal glijdt. Hugo snapt inmiddels nog steeds de opstelling van de tegenstander niet. Dan komt Pim met een mooie bal op Nikki, Nikki schiet op de keeper, de bal ketst af en Pim knalt de rebound in de goal! 2-0! Dan gebeurt er opeens vanalles: Hans heeft Bolland in haar zak en krijgt een kontje kick van Linsey. Ondertussen gaat Loes neer, waardoor Hans een vrije trap kan nemen. Ze schiet hem in “dat gat” (Hugo’s woorden), jammer dat er niemand staat om de bal op te vangen. In de 38e minuut soleert Remi de bal de 16 in en geeft af aan Star, die vervolgens de bal afgeeft aan Lisa, waarna de bal hoog over de goal vliegt. Star wordt even later getackeld in de 16 en de bank is unaniem van mening dat dit een penalty moest zijn! We blijven kansen creëren waardoor ook de laatste minuten voor rust spannend zijn. Op een eigenlijk onverwacht moment geeft Nikki de bal een tikki. De keeper grabbelt wat in het rond en de bal dribbelt over de doellijn, GOAL! Lu-Lu mag de 3-0 op het scorebord zetten. Het spel gaat verder en in de 43e minuut komt Star oplopen via de achterlijn en speelt de bal op Eva, waar een corner uitkomt. Ook deze corner komt op Lisa’s hoofd. Volgens Christa heeft Lisa een magnetisch hoofd. Net voor rust maakt Linsey nog een keurige sliding op de bal, maar de scheidsrechter vind het erg gevaarlijk: “Wel een beetje voorzichtig hè dames”.

Na 22 minuten rust sloft de tegenstander het veld op. Echter hebben zij in de 46e minuut meteen een 1 op 1 kans op Elke. Gelukkig is Elke scherp en maakt ze een mooie redding. Niet veel later is Elke weer onze reddende engel wanneer ze op tijd haar doel uit rent om een diepe bal van de tegenstander  te onderscheppen. We herpakken ons en gaan weer richting het goede doel voetballen. Remi krijgt de bal op het middenveld en doet tikkerdetik en scoort!! De 4-0 is een feit. Vanaf de 60e minuut worden de wissels ingezet om deze voorsprong nog verder uit te breiden. Christa komt in het veld voor Pim, Kloet voor Hans en Ciska voor Star.  We blijven kansen creëren en aan de gezichtjes van dames 2 is te zien dat er nog wel een paar meiden een goal willen maken. Het score bord geeft aan dat er nog 13 minuten te spelen zijn. Eva is nummer 13 dus het is meant to be dat ze gaat scoren. Maar voordat dit gebeurt neemt Linsey de bal nog even aan met haar billen en speelt een mooie bal op Eva die met links op de goal schiet. Christa benut de rebound door de bal in de korte hoek achter de keeper te schieten!! 5-0! Hans komt tot de veronderstelling dat we gewoon 4 van de 4 wedstrijden gewonnen hebben. Even later krijgt Eva de bal in haar voeten en omzeilt ze op sublieme wijze 4 tegenstanders. In plaats van meteen op goal te schieten leek het haar logisch eerst een paar kapbewegingen te maken om vervolgens de bal door de benen van de keeper te spelen. 6-0!! Kloet heeft er nog wel zin in en stoomt meerdere malen op turbo stand en onder luid gejoel van de wissels en blessa’s op de goal af. Helaas resulteert dit niet meer in een doelpunt en blijft het bij een mooie 6-0 overwinning. Als afsluiter een mooie anekdote: “Haast en spoed is altijd goed bij Kloet” (Lieke, 2015).