82'
86'

Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 17

14 november 2015 13:45

In een regenachtig en guur Zeist trad het Vlaggenschip aan tegen Jonathan 4. Een wedstrijd waar de toeschouwers uiteindelijk niet warm konden worden, ondanks zes doelpunten van Odysseus.

De technische staf was voor een derde vertegenwoordigd; Nard verkoos een duel van Heren 1 boven het Vlaggenschip en Guus vond het leuker om met de vrouwen van Dames 4 mee af te reizen. Trainer Jeroen was wel aanwezig. Zelfs een uur te vroeg. Dat is pas inzet. Ook de spelersgroep was niet compleet. Bas, Joris en Rob vonden bijvoorbeeld een weekend in Leuven met een ander stel belangrijker dan aanwezigheid op zaterdag en aangezien de lijst met geblesseerden nog altijd aanzienlijk is, werden Tim, Ate (Heren 5) en Thomas (Heren 8) toegevoegd aan de selectie.

Na een warming-up op drie verschillende velden begon voor het Vlaggenschip de volgende finale op weg naar de titel. Ody had vanaf het begin het initiatief en kon rustig opbouwen via het gelegenheidsduo centraal achterin, gevormd door Thomas en Tim. Thomas bezorgde de spits van Jonathan een vervelende middag. Overal waar de beste man zich op het veld begaf stond Thomas in zijn nek te hijgen; dit tot frustratie van de spits.

Voorin stond met Wout, Ate en Timo misschien wel de snelste voorhoede van de historie van het Vlaggenschip op het veld, buiten Daniël gerekend natuurlijk. Vooral tussen Ate en Wout was deze wedstrijd ook een strijd voor de topscorerslijst. Dit duel doelpunten maken ging in de eerste helft gelijk op. Wout gunde Ate de eerste goal, waarna enkele minuten later Ate de bal bij Wout afleverde, die de bal zakelijk in de kruising schoof; 0-2 en geen vuiltje aan de lucht voor het keurcorps van Van Deelen.

Jonathan kreeg echter meer grip op de wedstrijd en creëerde enkele kansen, waarvan de grootste vanaf elf meter was. Enkele seconden daarvoor had Matthijs namelijk een aanvaller van Jonathan over het been gelegd. Randje zestien. Net er binnen. Geel en een strafschop. Gelukkig liet Marten aan Jasper Cillessen zien dat je een penalty ook kan klemmen en zo bleef de voorsprong van twee goals in tact.

Jonathan probeerde gebruik te maken van de man meer na de gele kaart, maar het bleef bij enkele speldenprikjes. Ody liep in eerste instantie achteruit, maar vond daarna weer de weg terug naar voren. Zeker toen Matthijs het veld weer in mocht. Toch vielen er voor rust geen doelpunten meer te noteren. Jeroen, Floor, Levi en Christian djoekten de bal meermaals in het vijandige strafschopgebied, maar de aanval had het vizier niet op scherp.

De toeschouwers die stonden te blauwbekken langs de lijn zullen de tweede helft niet warm geworden zijn van het spel van Odysseus. De ploeg kwam niet aan voetballen toe en Marten hield met enkele knappe reddingen zijn doel schoon. Ody werd gedwongen tot counteren, maar kon in eerste instantie niet profiteren van de snelheid voorin. Toch viel na ruim een uur spelen de beslissing. Floor jankte de bal de kruising in en het verzet van de tegenstander was gebroken. Niet gek voor een team met sommige spelers op een leeftijd van veel vaders van Ody-spelers. Wel was het jammer om te zien dat de tegenstander steeds een speler de schuld gaf. “Niet zo slap Jonathan!” en “Kom nou op Jonathan” schalde veelvuldig over het veld. Arme jongen.

In het vervolg van de tweede helft won Wout het onderlinge duel van Ate door er nog twee goals bij te prikken. Hij had zijn moyenne nog verder aan kunnen scherpen, ware het niet dat hij de vorige avond nog in de benen had en met de weg vrij naar de keeper de bal vroegtijdig naast schoot. Aan de andere kant van het veld moest Marten, na slecht ingrijpen van de verdediging jammer genoeg vissen. Een smetje op een sterke wedstrijd van de sluitpost. In de slotfase mocht ook Jeroen zijn doelpunt nog meepikken op aangeven van Timo. Hiermee nam de aanvoerder zijn sportieve revanche op het feit dat hij in de rust geslachtofferd werd door de trainer.

Zo boekte Ody een zakelijke overwinning en blijft het in de race voor de koppositie. Het is misschien wel tekenend dat de spelers van Odysseus niet zomaar tevreden zijn met een overwinning. Bij de meeste teams zouden zes doelpunten leiden tot een jubelstemming, maar het Vlaggenschip reageerde gereserveerder vanwege de fases met matig veldspel. Dat doen alleen de hele groten.