Odysseus '91 7

Mannen zaterdag, 7, 5e klasse 17

7 november 2015 13:30

Voortbordurend op het goede spel van vorige week en opnieuw in een 4-4-2 opstelling mocht Heren 7 deze week aantreden in en tegen De Bilt. Met de voltallige selectie aanwezig -alleen captain Jorrit van Wees was geblesseerd, maar was er wel voor de nodige morele steun- werd wederom de jacht geopend op de eerste driepunter van het seizoen.

Dat het geloof in de winst er in zat was vanaf het begin duidelijk en resulteerde in de eerste minuut al in een behoorlijke kans voor Ody. Daniel de Veer wist de bal in kansrijke positie echter rakelings over het vijandige doel te werken. De toon was gezet en Odysseus wist de hele openingsfase te domineren. Hierbij vielen de grootste kansen op te tekenen voor Koen Kros, wiens eerste poging slechts enkele centimeters naast ging en zijn tweede schot op de lat uiteen spatte. Het leek slechts een kwestie van tijd voor de openingstreffer in het netje van FC De Bilt zou belanden. Helaas voor onze paarse helden ging ook deze keer weer de aloude voetbalwet op. Als je zelf de kansen niet afmaakt, valt hij aan de andere kant. En dat gebeurde dan ook. Na ongeveer 25 minuten spelen kwam De Bilt op een 1-0 voorsprong. Door deze onverwachte en onnodige voorsprong verslapte Odysseus en hierna ging het ineens hard. Enkele minuten later werd een corner slecht weg gewerkt, waardoor er van dichtbij kon worden ingeschoten: 2-0. Nadat wederom niet veel later hun spits een lange bal van dichtbij achter Tom Rankenberg schoot, moest het zevende met een 3-0 achterstand de rust in.

Desondanks bleef het spelbeeld na rust onveranderd; Ody bepaalde het spel, wat wederom tot een aantal goede kansen leidde. Maar wat we ook probeerden, de bal weigerde voorbij de keeper te gaan. Het enige wat De Bilt hier tegenover wist te stellen, waren een aantal spaarzame counters en een vernietigend afstandschot dat op de paal belandde. De grootste kans van de wedstrijd kwam vlak voor tijd op naam van Giel van der Grind. Nadat zijn eerste poging nog kon worden gekeerd door de doelman, besloot hij in de rebound vol uit te halen. Het schijnt dat de lat op het moment van dit schrijven nog steeds na aan het trillen is van dat schot. Hierdoor kwam de bal wel recht voor de voeten van Martijn Cats waardoor hij vrij in kon schieten, ware het niet dat er nog een verdediger redding kon brengen op de doellijn. Deze laatste kans betekende dat het zevende voor het eerst in een competitiewedstrijd dit seizoen niet tot scoren wist te komen.

Al met al een typische Heren 7-wedstrijd; het betere van het spel, er worden kansen gecreerd, maar ze worden niet afgemaakt en er wordt onterecht verloren. Hopelijk dat hier volgende week verandering in komt, als Ody 7 thuis speelt tegen  VSC 9. As we say in the Netherlands, that's another cook!