90'

West 1 4G Za - 08/09

11 april 2009 14:30

Ody wint eindelijk een matige pot

Na een goede overwinning vorige week op DVSA, mochten de studenten van Kees Boender het vandaag proberen tegen JSV Nieuwegein.  De Jutphaasse Sport  Vereniging uit Nieuwegein uit, bleek altijd lastig. Maar ook vandaag had de trainer weer 11 namen  en stonden de neuzen de spreekwoordelijke zelfde kant op.

Na een heerlijk rustige warming-up in de volle zon, gevolgd door wat tikkie – takkie en veel water, werd er vol goede moed afgetrapt. Dit gevoel bleek volkomen terecht want sinds lange tijd werd er weer fel begonnen. Al in de 1ste minuut mocht Bas ‘meer doen & nog meer doen’ Dolman plaats nemen achter een vrije bal.  Dat deze prachtige pass, op zijn P.I.C. Gijs ‘Flexicano ‘ Hobbelink, de uiteindelijke inleiding was tot een zeer matige wedstrijd nam niemand hem toen nog kwalijk.

Gijs wist trouwens niet te scoren, dit omdat één verdediger van JSV ook scherp begon.  Dit leidde tot een corner, die inleiding was tot de volgende corner,die weer verwerkt werd tot een corner. Uit de corner na deze corner werd volgens mij gescoord. Wietse ‘Dengue en Merengue ‘Kuiper was degene die zijn hoofd tegen de bal kreeg en beheerst onder de keeper van JSV door binnen knikte… Droomstart ODY, 2 minuten gespeeld 0-1.

Hier wou ik eigenlijk stoppen met het verslag maar ik heb geen droger dus er piept niets, helaas!! Na een goed begin was er namelijk een even slecht vervolg.  Over deze fase van de wedstrijd valt weinig te vertellen, ODY speelde niet goed maar JSV zou niet in staat blijken het veel beter te doen. Dat de bal rond is en er dus van alles kan gebeuren, ging vandaag even niet op. JSV kwam er een keer heel gevaarlijk uit maar de betrouwbare sluitpost  Jorit ‘niet iedereen die je Keepert noemt heet Gijs, maar mag ik de volgende keer wel weer meerijden’ Hoekstra won het 1 tegen 1 duel en had de rest van de dag alles klemvast., maar dan ook echt alles.

Na wat tactische wisselingen op het middenveld ging ODY iets beter spelen en kon er na de eerste 45 minuten gerust en gedronken gaan worden.

Het  spelbeeld van de tweede helft was niet bepaald anders. Thijs, Paul en Farley vielen in voor Jacco, Rik en Jobke.  Vooral met Farley kwam er meer dreiging bij ODY in de voorhoede. Na een goed steekpassje van laatstgenoemde kwam Chris vrij voor de keeper. Helaas was de afronding niet goed en moesten we nog even wachten tot de wedstrijd op slot gegooid zou worden. Dit keer was wederom Joechoem de man met de sleutel. Na een van de spaarzame acties over de flank, werd Chris neergehaald in de 16, de scheidsrechter twijfelde nog even ,want die jongen gaat best snel liggen, maar floot uiteindelijk aarzelend en kon toen weinig anders dan een pingel geven. De ODY topscorer mocht zodoende in de 88ste minuut aanleggen vanaf 11 meter en zoals onze Pipo betaamt, schoot hij de bal er feilloos in.  JSV 0 – ODY 2.

Al met al een matige pot, maar om heel eerlijk te zijn niet echt verontrustend. In deze fase van de competitie is winnen alles wat telt. Je zou het kunnen vergelijken met een roelifantje of een beste eindbaas ( zo’n level 7), hoe lelijker het is, hoe mooier het wordt. Om de voorzitter toch ook nog even vrij te quoten:”Ook maandag liggen er weer 3 punten voor te pruttelen”. Laten we afspreken deze dan gemakshalve ook te pakken, zodat de nacompetitie weer stap dichterbij komt. De eerste uitslagen van het paasweekend zijn in ieder geval gunstig.