Assist: Jeshua Tromp
... (intikker)
82'

16 augustus 2015 12:00

De voetbalschoenen mogen weer uit het vet, de messen dienen weer geslepen te worden en het nodige bier zal weer vloeien. Voor de mannen van Heren 2 stond vandaag het eerste oefenduel als voorbereiding op seizoen 2015-2016 op het programma. Voor de nieuwelingen voelde het paars nog onwennig aan maar voor de oude garde voelde het heerlijk om de veel onthullende strand speedo´s te vervangen door het vertrouwde paarse wedstrijdtenue. Zij realiseren zich maar al te goed dat in de Romeinse tijd, het dragen van paarse kleding voorbehouden was aan hogere standen en dat we de kleuren dus met trots moeten dragen.

Het eerste oefenduel van de voorbereiding werd gespeeld op het kunstgras van het Noord-Hollandse SV Laren’99. In overleg met tegenstander en scheidsrechter bestond de wedstrijd uit 3 helften van 30 minuten met daar tussen korte pauzes.

Het op papier mindere Laren bleek een prima tegenstander om tegen te oefenen. Odysseus mocht namelijk het spel maken maar kon op sommige momenten zeker tegenstand verwachten van het fysiek sterkere Laren. Gedurende de eerste 30 minuten kon Laren het doel schoonhouden door goed te verdedigen en er fel op te zitten. Verder was goed te zien dat beide teams nog in de voorbereidingsfase zitten want er wet zo nu en dan slordig met het balbezit en de kansen omgegaan. Naarmate de wedstrijd vorderde sloeg vermoeidheid met name bij Laren toe. Ze waren minder goed instaat de deur op slot te houden. Ruimtes werden groter en Odysseus bepaalde meer en meer het spelbeeld. Een doelpunt van Odysseus was aanstaande. In de 69e minuut was de kogel door de kerk. De mee opgekomen linksback Robin, gaf met een strakke voorzet Martijn de kans de bal met het hoofd in het netje te knikken, 0-1. Hierop volgde een aantal aanzienlijke kansen die met meer scherpte ook hadden kunnen resulteren in doelpunten.

In de 77e minuut kon Martijn na goed afleggen van Jeshua, de 0-2 op het bord zetten. Door het balletje breed was de keeper gezien en had Martijn, de nog vrij lastige taak, om de bal langs de in het doel staande verdediger tegen het net de trappen. Hij faalde niet en schoot de bal overtuigend het doel in.

Aan het einde van de wedstrijd kon ook Odysseus de vermoeidheid moeilijk maskeren. Ook Laren kreeg wat kansen en wist er hiervan één in de 85e minuut om te zetten in een doelpunt, 1-2. Echter waren beide teams dermate vermoeid dat een spannend slot uit bleef. Odysseus slaagde er in de voorsprong vast te houden en ging dus met winst van het veld.

Deze wedstrijd kan worden gezien als prima oefenpot om de voorbereiding vorm te geven. Er moet de komende weken nog hard gewerkt worden om op het gewenste niveau te komen maar het spel gaat er steeds beter uitzien.