3 - 0

Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

23 april 2016 12:30

Sturz, A.

Met nog drie wedstrijden te gaan, stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Ter Leede VR 2 op het programma. Zou het vandaag dan toch lukken om er een leuke dag van te maken en een of drie punten mee te nemen? Dat eerste wel, dat laatste helaas niet. Toch was het een dag vol spanning en sensatie..

Dat bleek al op Olympos, toen de auto's op het punt stonden te vertrekken en Rik in zijn bolide zich nog boog over de vraag of de shirtjestas - na het incidentje bij TKB - ditmaal wél in de auto zat. Dat multitasken een kunst is, bleek maar weer toen hij opeens het stuur naar rechts omgooide, gas gaf en (op een centimeter of 10 na) bijna Roland aanreed. We waren wakker en konden vertrekken richting Sassenheim.

Daar stond spektakelstuk twee op het programma: hét jaarlijkse bloemencorso! Blessy Emma was er nog speciaal voor vroeg vanuit Oegstgeest op de fiets gesprongen. Ook Herbstmeisterinnen Inge S. (die na een blessure haar rentree maakte), Lulle (die naar het schijnt ooit persoonlijk Dolf Jansen van zijn sokken heeft gereden) en ondergetekende konden dit buitenkansje niet laten schieten en sloten aan bij het eerste. Laatstgenoemde bleek trouwens onder valse voorwendselen te zijn meegelokt, want later bleek dat haar naam nog in het schema voor het schrijven van het wedstrijdverslag stond.. Toeval? I highly doubt that.

Op het hoofdveld - waar we speelden - bleek van nog meer sensatie. Er lag een jongetje met pijn op de grond en er was een ambulance onderweg. Gelukkig hebben wij een zeer behulpzame dokter in het team en bedacht Liesje zich geen moment om de helpende hand te bieden. Hulde!

De immens grote Ody-bank was weer goed gevuld ("het is goed dat Matthijs daar zit, anders zat er helemaal niemand" ) en nadat de scheidsrechter (zo Rik scherp opmerkte) een paar keer per ongeluk het muntje had laten vallen, kon de wedstrijd beginnen.

Al in de derde minuut ontstond een kans voor Ter Leede uit een corner, maar Jenny kon gelukkig redding bieden. Vlak daarna kreeg Ody de mogelijkheid om de openingstreffer te maken. Na een mooie steekbal van Liesje op Praeses, probeerde deze de bal hoog over de keepster heen te schieten. Helaas kon de keepster er nog net bij. Een paar minuten later kreeg Praeses opnieuw een kans, toen Dani de achterlijn haalde, de bal teruglegde op Liesje, Liesje de bal aan Bouser gaf, die de bal aflegde. Ody was sterk in deze fase van de wedstrijd en had zomaar op voorsprong kunnen komen..

Jammergenoeg viel het doelpunt aan de andere kant, toen de kleinste speelster van Ter Leede de bal na een perfecte voorzet vanaf de rechterflank kon inkoppen: 1-0. Vlak erna kreeg Ter Leede een nieuwe kopkans, maar Jenny bracht met een mooie duik redding. Na een half uur spelen, kwamen de Paarse Godinnen helaas op een 2-0 achterstand, toen de nr. 29 van Ter Leede de bal uit een corner in de kruising volleyde.

Daarop begon Dani met hamstringklachten wat te trekkebenen en moest er verzorging komen. Ik citeer Inge S. die bereid was tijdelijk het aantekeningen maken ten behoeve van het wedstrijdverslag over te nemen: "Blessure Dani, Timp met zonnebril brengt redding". Graag gedaan. Helaas moest Dani kort daarop wel het veld verlaten.

In de 34ste minuut had Pim van Riel de mogelijkheid de 2-1 te scoren na een voorzet van Praeses, maar de bal belandde in de handen van de keepster. In de 40ste minuut werd Irina bereikt met een perfecte pass, die de bal teruglegde op Liesje. Liesje stuurde Renske diep, maar helaas stond ze buitenspel. Vlak voor rust kreeg Ter Leede nog de kans de score uit te breiden, maar stond de lat in de weg. Ruststand: 2-0.

Na rust volgde nog een trucje van de scheidsrechter, die niet alleen een tovenaar met muntjes bleek te zijn, maar ook knap in staat was de wedstrijdbal weg te toveren. De scheidsrechter liep wat geagiteerd weg toen Liesje hier op uiterst subtiele wijze iets van zei ("scheids, je hebt één taak"). Het is niet ondenkbaar dat we wat van slag waren van dit spektakelstuk, want binnen twee minuten na rust lag de bal in ons net.

De rest van de tweede helft laat zich als volgt samenvatten. Ter Leede was overwegend in de aanval en creëerde veel (grote) kansen, waarbij Ody een paar keer goed weg kwam. In de 80ste minuut kreeg Ody de eerste corner, maar de kopbal werd door de keepster gepareerd. Ondanks de 3-0 nederlaag, was het biertje in de kleedkamer meer dan verdiend!