Oranje Nassau VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

9 april 2016 12:30

Meijden, E.J. van der

9 april ’16 waren we er allemaal al weer vroeg bij. We hadden namelijk de belangrijke taak om dames 2 te supporten. Na een spannende eerste helft en het hele team in de rust van een banaantje en AA te voorzien, waren we zelf ook klaar en gedreven om ook te doen waar dames 2 goed in is: winnen en de drie punten pakken!

We wisten dat het vandaag haalbaar zou zijn om onze eerste drie punten te pakken. We wilden er alles aan doen om te zorgen dat de punten niet mee naar Groningen gingen maar in Utrecht bleven. Na een lange bespreking en een gehaaste warming-up liepen we met het hele team naar de middenstip. Nadat we de tegenstander hadden uitgelegd dat dit voor de roze zaterdag was en niet omdat we allebei gingen degraderen gingen we nog gezamenlijk op de foto.

Eerste helft beginnen we scherp. We staan goed en creëren kansen. Na een kwartier spelen komt ON steeds verder op onze helft. We besluiten om een risico te nemen en met alle druk naar voren te spelen. Fieke schuift van de linksback positie naar de spits toe. We krijgen hierdoor gevaarlijke kansen en hadden hier eigenlijk een goal verdiend. Met wat pech ging de bal een aantal keer rakelings over. Maar ook ON krijgt een paar gevaarlijke kansen. Er komt meer ruimte te liggen op onze helft en ON wordt een aantal keer gevaarlijk door diepe ballen te geven, maar Jenny en de verdediging lossen dit goed op. We gaan met 0-0 de rust in…

We kiezen ervoor om in de tweede helft 1 op 1 achterin te blijven spelen. Al snel merken we dat ON hun speelwijze heeft aangepast. Kans naar kans komt er voor ON. Conditioneel kunnen we het niet meer belopen en ON heeft slim gereageerd op de wijze waarop wij gingen spelen. De tweede helft kort samengevat: ON gooit de bal over de verdediging heen, er lopen 4 a 5 spelers van ON door en krijgen kans na kans. Zo werd de eindstand 0-4. Na de eerste helft hadden we zeker niet gedacht dat de wedstrijd zo zou eindigen. We hadden grote kansen en waren een groot gedeelte van de eerste helft de bovenliggende partij. Hierdoor is de teleurstelling groot… Gelukkig kunnen we al snel weer lachen als we met z’n allen in Olympos zitten met een biertje. Deze wedstrijd snel vergeten en weer focus op de volgende wedstrijd: DSS thuis.

Jennifer, Marloes, Bous, Temmie (70’ Linsey), Fieke, Nora, Gimbel, Renske, Pim (70’ Timpie), Liesje, Dani