RCL VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

20 februari 2016 12:30

Lindert, J.A. te

Dit wedstrijdverslag wordt opgedragen aan alle geblesseerden, vakantiegangers, werkenden en om andere reden afwezigen van dames 1, en daarnaast aan alle mensen die zich afvragen wat de uitslag is geworden van Odysseus - RCL.

Zaterdag 20 februari is om verschillende redenen een zaterdag om niet snel te vergeten. Een historische dag gezien de opkomst: maar liefst 8 (!) speelsters uit dames 1 zaten in de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen de toenmalig #5 van de Hoofdklasse. Daarom begint dit wedstrijdverslag met een speciaal bedankje aan alle speelsters die het mogelijk hebben gemaakt om de wedstrijd überhaupt door te laten gaan, en daarnaast een geweldige inzet hebben getoond: Lisanne (Hans) en Christa uit dames 2 en Lisanne, Maria en Vera uit dames 3, heel erg bedankt!

Aan de voorbereiding kon het niet liggen: het datediner van dames 3 op de vrijdag voor de wedstrijd was een groot succes en de trainingsopkomst was ongekend hoog in de aanloop naar de wedstrijd tegen RCL. We waren ons er van bewust dat op basis van veel inzet en doorzettingsvermogen er altijd wat mogelijk is. Vooral in de eerste 20 minuten werden verschillende kansen gecreëerd door Odysseus. Emma was nog het dichtstbij een treffer: haar afstandsschot belandde op de binnenkant van de paal, maar stuiterde vervolgens weer het veld in, in plaats van over de doellijn. Het volgende moment staat eigenlijk symbool voor het seizoen tot nu toe: RCL kreeg een vrije trap op de rand van de 16 met de wind in de rug. Ondergetekende probeerde in een uiterste krachtsinspanning het kopduel met haar tegenstander te winnen, maar de bal verdween via haar achterhoofd in de kruising – onhoudbaar voor Jennifer en tevens de 0-1. Daar vervloog al na twintig minuten de ambitie van Jennifer om vandaag de nul te houden. Als je eigen medespeelsters de bal in het eigen doel schieten, is het einde zoek natuurlijk. Waar Nora bij het eerste doelpunt een hoofdrol opeiste, was dat bij de 0-2 het geval voor Marloes. Met (echt) bloed, (veel) zweet en naderhand wat tranen probeerde ze haar directe tegenstander van het scoren af te houden. De linksbuiten schoot de bal tussen de palen, recht in het gezicht van Marloes, waardoor de bal op miraculeuze wijze op de paal verdween. Marloes kon echter niet voorkomen dat de linksbuiten in derde instantie toch echt raak schoot: 0-2.

De tweede helft bracht verschillende wissels, waaronder het debuut van Maria en Vera, die beiden een erg sterke tweede helft hebben gespeeld. RCL werd minder gevaarlijk en Odysseus kreeg enkele kansen. Belangrijkste wapenfeit was een vrije trap van Tamar die op de lat belandde, waarna Fieke met haar chocoladebeen de bal net niet in het doel kreeg. Het geluk was ook in speelronde 17 niet aan onze zijde. RCL zette niet heel erg meer aan, maar werd toch nog eenmaal gevaarlijk met een vrije trap – wederom op de rand van de zestien. De vrijetrappenspecialist van RCL mocht aanleggen en krulde de bal om de muur heen in het doel: 0-3.

Volgende week zijn we vrij, om ons – hopelijk in wat grotere getale – voor te kunnen bereiden op de uitwedstrijd tegen RVVH op 3 maart. Tijd voor de eerste driepunter! RVVH heeft immers maar 33 punten meer behaald deze competitie.

Opstelling: Jennifer, Marloes, Tamar, Nora, Fieke, Christa (’55: Maria), Inge (’45: Hans), Renske, Emma, Lisanne (’55: Vera), Mariëtte.