Mariette Huls (scrimmage)

Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

13 februari 2016 14:30

Jansen, D.A.

Zaterdag 13 februari,  en we kregen Be Quick voor de kiezen. Voor hun een spannende wedstrijd; met een overwinning kunnen ze namelijk de aansluiting houden in de top van de Hoofdklasse. Voor ons een iets minder spannende wedstrijd maar desalniettemin was de motivatie 100%. Want na een reeks van ongeslagen (oefen)-wedstrijden wilden we deze lijn graag doortrekken, en gingen we met een krappe selectie en veel inzet naar Zwolle om daar een lekkere partij te voetballen. We waren zelfs zo enthousiast dat we veel te vroeg aanwezig waren en we nog ruim een half uur in de kantine mochten zitten.

Vervolgens liepen we naar the master kleedkamer, en begonnen aan de voorbereidingen van de wedstrijd. Om 14:30 klonk het fluitsignaal en vanaf begin af aan zetten we onze tanden er in, en beten we goed van ons af. Vanwege de doorgeschoven centrale verdediger van Be Quick stond het een groot deel van de eerste helft heel rommelig bij Ody. Daardoor wist Be Quick ontzettend veel dotjes van kansen te creëren, maar er hier 0 van te verzilveren. Ze stonden met een mond vol tanden toen we met de brilstand de rust in gingen. In de rust werd Emma gewisseld voor Inge Schrijver.

Niet veel later was het in de tweede helft wel raak voor Be Quick, want na een voorzet vanaf rechts, ontstond een vrije kop kans en deze belandde keurig in het netje, 1-0. Dat was even een tegenvaller. We moesten er weer even een tandje bijzetten. En dat deden we gelukkig ook. Ody was met 11 man sterk aan het knokken en we lieten goed onze tanden zien.

Ook in de tweede helft creëerde Be Quick veel kansen, maar door super reddingen van Jenny wisten ze nog steeds niet te scoren. Ook Ody kreeg zo nu en dan kansjes, maar verder leek het een beetje een saaie tweede helft te worden op het lectuur van de scheidsrechter over de spelregels aan Renske na. Leek. Want in de 90e minuut, toen wij echt al op ons tandvlees aan het lopen waren counterde Be Quick goed, en schoot er zo de 2-0 in. Dat lieten wij ons niet zo maar gebeuren, en nog geen minuut later wist Mariëtte de bal met een rollertje door de benen van een verdedigster van de tegenstander in het doel te leggen, 2-1. Nog een fanatiek slotoffensief leverde verder niks op, want even  later floot de scheids af. Helaas geen 3 punten en helaas ook niet 1 punt. Op hard werk en team effort hadden we zeker een gelijkspel verdiend. Maar toch gingen we niet ontevreden de kleedkamer in en konden we gelukkig snel weer naar de beats van Justin luisteren.

Opstelling: Jennifer, Fieke, Linsey, Tamar, Marloes, Mariëtte, Renske, Nora, Dani, Emma (45’ Inge S), Pim