Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

30 januari 2016 12:30

Moerland, A.J.

Op de laatste zaterdag van de eerste maand van het jaar trapt Odysseus dames 1 af tegen de dames van VIOD. De voetbalsters uit Driezum hebben zeer prachtig weer - zelfs een hagelbui - meegenomen. Dat belooft veel goeds.

Over wapenfeiten kan bij VIOD niet echt gesproken worden, op de zeer aanwezige nummer 14 en natuurlijk niemand minder dan het welbekende talent Grytsje na. Het moet heel zuur voor ze gesmaakt hebben, want onze studenten gaan op 1-0 voorsprong de rust in door het prachtige doelpunt vanuit een corner van Emma, ondanks enige opstand vanuit de Driezumenaren. Ondanks de talloze slappe schoten vanaf de 16 meter gedurende de hele wedstrijd, hebben er in de tweede helft toch twee ballen achter Jenni het netje geraakt. Dat scheelde de dames van VIOD een geniepige omkoperij met bier, ten  minste, dachten ze. Want daar was Dani, onze eigen Grytsje, met een doelpunt wat ons een verdubbeling van het puntentotaal heeft opgeleverd. 1 puntje blijft in Utrecht, en een heuse stijgende lijn kan worden waargenomen. Drie (oefen)wedstrijden achter elkaar ongeslagen (oefenwedstrijden leveren weliswaar geen punten op) zal Odysseus dames 1 wat vertrouwen meegeven voor de volgende pot tegen Be Quick'28 in Zwolle.
Opstelling: Jennifer, Loes, Iris, Tamar, Fieke, Nora, Liesje (Marloes '75), Renske, Pim (Remi '65), Emma (Linsey '65), Dani