Ter Leede VR2

Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

12 december 2015 12:30

Vermeulen, R.

‘In de laatste speelronde voor de winterstop is het erg spannend in de hoofdklasse. Zowel boven- als onderin de competitie staat alles dicht bij elkaar en kan iedereen van iedereen winnen. Behalve Odysseus’, zo luidt het op de nationale vrouwenvoetbalwebsites. Dat wij het lastig hebben dit seizoen zal niemand zijn ontgaan. Waar wij voorgaande jaren trots waren op onze steady 6e plaats in deze landelijke klasse, proberen wij dit jaar de wekelijkse (grote) verliezen weg te lachen. Het is niet niets om wekelijks een fit elftal bij elkaar te sprokkelen en er weer met elkaar te staan als je iedere week met een andere opstelling speelt en slechts 1 punt op zak hebt. Toch kunnen we geregeld trots zijn op onze inzet en op de geflatteerde uitslagen, want we herstellen ons over het algemeen best prima na wat tegenslagen.

Volgens de ‘media’ was de wedstrijd van vandaag tussen Odysseus en Ter Leede 2 bij voorbaat al gespeeld gezien de Sassenheimsters bovenin om het kampioenschap spelen. Met ‘bij voorbaat’ zaten zij er niet heel veel naast. Om precies te zijn was de wedstrijd al na 15 seconden gespeeld. Vandaag lieten wij onze trouwe supporters van heren 2 op de tribune weer zien waar wij dit seizoen goed in zijn: binnen 1 minuut op achterstand komen. Doodzonde, want in de rest van de eerste helft werden er ook wat kansjes gecreëerd door Odysseus en wist Jennifer met prachtige reddingen de stand lang op 0-1 te houden. Als je dan met een beetje geluk zelf die 1-1 binnenschiet, wordt het een andere wedstrijd, zo hoor ik wel eens zeggen en zo heb ik het in een ver verleden zelf ook wel eens meegemaakt. Echter viel het doelpunt een minuut voor rust opnieuw bij Odysseus in het net. De 0-2 was typerend voor ons spel vandaag: er ontbrak scherpte. In de duels werd Ter Leede continu ruimte gegeven (je zou kunnen zeggen dat er niet eens sprake was van duels), het doorkantelen op het middenveld ging voor geen meter en bij de kansen die wij kregen werd niet overtuigend afgewerkt. Onze strijdkracht was dan ook niets vergeleken met vorige week tegen Jong FC Twente. De 0-2 viel uit een vrije trap die half werd weggewerkt en waar Ter Leede scherper bij zat in 2e instantie.

Ik denk dat ik de 2e helft prima omschrijf met het woord ‘chaos’. Er waren weer enkele uitbraakjes van Odysseus die goede kansen hadden kunnen opleveren. Echter viel het 3e doelpunt voor Ter Leede al in de 54e minuut. De daarop volgende technische wijzigingen waren helaas vooral in ons nadeel. Hoewel Ilse en Linsey prima invielen, was het voor de helft van het team onduidelijk wat het plan was. In combinatie met het ontbreken van scherpte leverde dat nog eens drie tegendoelpunten op. Aan het eind van de wedstrijd was er nog even een sprankje van vreugde toen de vuurpijl die Tamar vanaf de middenlijn richting de keeper afvuurde door de keeper werd losgelaten en door ondergetekende kon worden ingeschoten. Op de bank scheen te zijn gesproken van de hand van God die in het spel zou zijn geweest, maar zij zaten natuurlijk veel te ver weg om dat te kunnen beoordelen. De feiten zijn dat de keepster niet leek te protesteren, de scheidsrechter voor een doelpunt floot en de doelpuntenmaakster zich vooral afvroeg of ze niet een keer een mooi doelpunt zou kunnen maken.

Met een ongeflatteerd 1-6 verlies gaan wij dus de winterstop in. Nu ik toch het podium heb, maak ik gelijk maar van de gelegenheid gebruik om onze trouwe supporters te bedanken. Hoewel ons spel lang niet altijd om aan te zien is, is het toch leuk om jullie elke week weer op de tribune en langs het veld te zien en te horen. ‘Het is weer genieten’, hoorde ik vandaag nog vanaf de tribune. Dat is natuurlijk altijd leuk om te horen.

En voor mijn teamies: we weten dat we nog een zware seizoenshelft in de hoofdklasse hebben te gaan, maar met wat nieuwe doelstellingen en een frisse start in 2016 denk ik dat we er zeker nog een mooi seizoen van kunnen maken waarin we als team gaan groeien en we als teamgenoten voor elkaar blijven vechten. Naast het veld zit het allemaal wel puik, wat denk ik heel goed laat zien dat we ondanks de wekelijkse tegenslagen een topgroep zijn die voor elkaar strijden, op elkaar vloeken en na de wedstrijd daar samen om kunnen lachen en op kunnen proosten.