Oranje Nassau Vrouwen 1 – Odysseus’91 Vrouwen 1 (3-2)

Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

14 november 2015 14:30

Magermans, M.

De Ody helden vertrokken rond de klok van 11 uur uit Utrecht. Traditioneel wordt bij uitwedstrijden in het hoge noorden gestopt bij de Mac in Joure. Terwijl de dames even de benen konden strekken, zat Rik lekker een hamburger te versoberen. Er werd met jaloersmakende blikken naar gekeken...

Eenmaal aangekomen in ON, werd er omgekleed en een goede warming-up gedraaid. Iedereen wist dat hier de kans op onze eerste 3 punten lagen. Vandaag kunnen we van die hatelijke laatste plek komen.

We beginnen wat later omdat ON op zich laat wachten. De scheids - nog zo vriendelijk in de kleedkamer - bleek toch strenger dan voorheen bleek. De pascontrole werd punctioeel uitgevoerd, waarbij de dames strak naast elkaar op lijn moesten staan. En ieder die niet op de lijst stond mocht de dug-out verlaten en aan de andere kant van het hek plaatsnemen (arme ik).

De wedstrijd begint, Ody begint scherp en zit er kort op. De paarse duivels passen strak, op maat en kunnen elkaar goed vinden. Dat resulteert in de eerste 10 min op 2 enorme kansen. Bij een van deze kansen wordt er gescoord. Via een mooie aanval komt de bal bij Lotte in de 5 meter terecht en scoort. Het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Ody wil verder gaan op dezelfde weg maar ON krijgt met de opkomende backs de bal soms goed voor. ON staat ook 4-4-2 waardoor Rik ons systeem naar een 3-4-3 omzet. Hierdoor zijn we het even helemaal kwijt. Mariette heeft een zware taak om de opkomende back te verdedigen. Ze voert haar taken goed uit maar daardoor kunnen we in de omschakeling de aanvallers minder goed bereiken. Ons spel zijn we kwijt en zijn alleen maar aan het verdedigen. ON kan nu het spel maken, Ody staat niet kort genoeg te dekken waardoor ON er af en toe via de buitenspelers gevaarlijk uit komt. Zo krijgt de linksbuiten de bal en kan behoorlijk ver doorspelen, maar om haar te stoppen moet een overtreding geincasseerd worden. De vrije trap beland op de lat en in de rebound maakt ON in de 44e minuut de 1-0. Met deze stand gaan we de rust in.

Nog geen 3 minuten gespeeld in de tweede helft of de 2-0 ligt al in het net, wat een domper! Via een counter van ON door het midden, kon de spits binnen schieten. Jenn red in eerst instantie goed,  maar in de rebound kon de spits - al liggend - de bal binnen tikken. Het leek alsof Ody wakker werd geschud. De beleving kwam langzaam terug en Ody ging weer beter voetballen met meer druk naar voren. En net op het moment dat Rik met aanvoerder Bous wil afspreken om 1 op 1 te spelen, krijgt Ody een een corner. Gimbel laat zien waar haar klasse ligt en kopt de bal in de 59e minuut snoeihard tegen de touwen! Ody gaat door de 1 op 1 beter voetballen, er wordt gestreden om elke meter. De 2-2 hangt in de lucht, maar wanneer die aan onze kant niet valt, dan helaas wel aan de andere kant. Uit een corner wordt in de 68e minuut de 3-1 binnen gekopt. De hoop gaat niet verloren, en er wordt druk gehouden op de verdediging van ON. Dani en Liesje worden gewisseld voor Marloes en Emma. Een frisse wind in de aanval. Beiden vallen goed in en zelfs het afstandsschot van Emma ziet iedereen er zo in gaan, maar helaas gaat deze net naast. Een afstand schot van Lotte raakt even later de paal. Het zit ons ook niet mee. Door de felle strijd worden ook veel overtredingen gemaakt. Dit keer wordt Lotte net buiten de 16 neergehaald en krijgen we een vrije trap mee. Er is even een twijfel wie de vrije bal  neemt, maar het is toch Lotte zelf. Lotte schiet de bal prachtig in de korte hoek binnen! We zitten in de 82e minuut. Het kan nog, we verdienen een gelijkmaker maar helaas tikt de tijd te snel voorbij en fluit de scheids af.

Ondanks het verlies hebben we onszelf de 2e helft weer laten zien. Laten zien dat we wel kunnen voetballen en strijd kunnen leveren. De koppies blijven de geode kant op staan en gaan we ons klaarmaken voor de bekerwedstrijd tegen RVVH thuis om 12:30

Jenn, Nora, Tamar, Bouser, Fieke, Lisanne (68’ Marloes), Gimbel, Lotte, Renske, Dani (68’ Emma), Mariette