Jong PEC Zwolle VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

17 oktober 2015 12:30

Copper, C.G.

Een nieuwe zaterdag met nieuwe kansen voor Ody dames 1 om de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Vandaag komt jong PEC Zwolle op bezoek. En jong dat ze zijn, er lopen drie broekies (waarschijnlijke talentjes) van 15 jaar tussen. Naast het treffen van een tegenstander met naam, is het voornamelijk een bijzondere dag voor Liesje en Hanna. Liesje is vandaag jarig en is… “23” (toch?) geworden. En onze diehard middenvelder annex verdediger Hanna gaat ons na 6 jaar verlaten en speelt vandaag haar laatste wedstrijd in het paarse Ody shirt. Hanna gaat een driejarige PHD doen in Kopenhagen. We gaan haar ontzettend missen, maar wensen haar natuurlijk heel veel succes en plezier! Uiteraard kunnen we dit afscheid niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Van te voren hebben we de kleedkamer versierd met ballonnen, slingers en lachwekkende prachtige foto’s van Hanna. Na een goede wedstrijdbespreking (dit keer zonder het bord) vertrokken we richting het kunstgrasveld voor de warming-up. De scheids inspecteerde de netten en Tamar werd nog aan het werk gezet om ook de hoekjes van het net strak te krijgen (tja dat krijg je als je lang bent). Uiteraard waren de verrassingen voor Hanna nog niet klaar. Speciaal voor deze wedstrijd hebben we Heren 2 zover gekregen om als pupillen van de week hand in hand met dames 1 het veld op te lopen. Met op het t-shirt van de mannen een mooi eerbetoon aan Hanna. Bedankt Heren 2!

Daarna wordt het tijd voor de focus en scherpte, want om half 1 fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. In de eerste helft gaan de ploegen redelijk gelijk op. Odysseus staat erg goed de eerste 25 minuten. Er wordt goed gecoacht, doorgedekt, rugdekking gegeven en duels worden gewonnen. Het centrale duo, Hanna en Bous, staan goed. En ook Fieke en Marloes hebben hun tegenstanders in de tang. Eerst kunnen we elkaar bij balbezit lastig vinden, vaak wordt er te gehaast gespeeld waardoor het balbezit van korte duur is. Maar daar komt langzaam verbetering in gedurende de eerste helft. Na een goed lopende aanval over meerdere schijven beland de bal bij Renske, die de tijd en ruimte heeft om uit te halen. Die bal wordt goed gestopt door de keeper, maar belandt zo voor de voeten van Jet die wel het netje vind! De blijdschap is zeer groot en de voorsprong is verdient. Dan wordt toch snel weer duidelijk wat een doelpunt met een ploeg doet. Odysseus is totaal de goede opstelling kwijt en er ontstaan grote gaten op het middenveld. PEC Zwolle schiet nog via keepster Jennifer tegen de lat en in de rebound gebruikt Fieke haar lichaam goed waardoor de aanvalster van PEC de bal alleen nog maar kan over koppen. Het is fijn dat de scheids fluit voor de rust.

De tweede helft gaat van start en gelukkig heeft Ody de goede opstelling weer gevonden. Al snel volgt een grote kans. Hanna stuurt Ilse weg in de diepte. Alleen loopt Ilse richting de keeper, maar wordt vlak voor de 16 neergehaald. De goed fluitende scheids past netjes de regels toe en de verdedigster van PEC Zwolle kan met direct rood het veld verlaten. De vrije trap die volgt belandt ongevaarlijk in het muurtje. In de 60e minuut verlaat doelpuntenmaakster Jet het veld en wordt vervangen door de lekker bruin gekleurde Dani (net terug van vakantie). Met een 1-0 voorsprong en 1 vrouw meer in het veld, ziet het er gunstig uit voor Ody. Maar wederom zorgt deze spelverandering voor onduidelijkheid bij de Ody dames. Ondanks een meerderheid weet Odysseus PEC niet voldoende onder druk te zetten. Ook verzwakken we in onze concentratie en felheid. PEC Zwolle weet steeds meer gevaarlijke kansen te creëren, doelvrouw Jennifer moet meerdere keren aan de bak om de nul op het scorenbord te houden. Ody dames proberen weer grip op de wedstrijd te krijgen, maar dit wil niet lukken. In de 70e minuut schiet PEC een diepe bal het strafschopgebied in. Door een verkeerde inschatting van de bal door Jennifer, belandt de bal voor een aanvalster van PEC die hem het doel in schiet. Toch nog 1-1. Direct daarna wordt er gewisseld en komen er frisse versterkingen het veld in, Tamar en Emma voor Marloes en Liesje. Ody gaat hierna op zoek naar een tweede doelpunt. Hanna schiet van afstand en deze bal gaat maar net over het doel heen. En Emma heeft nog een grote mogelijkheid om uit te halen, maar op het allerlaatste moment zit er toch nog een voet van een PEC speelster tussen. Over en weer zijn er kansen, waarvan PEC Zwolle de grootste heeft. Na 90 minuten en blessure tijd fluit de scheids af. Het eerste punt voor Ody is binnen en we zijn (zoals Rik zei): “Van die hatelijke nul af”.  Onder de dames zijn er gemengde gevoelens, want hier was vanmiddag meer te halen! Toch zien we weer vooruitgang en vandaag is er echt als een team gevochten en gevoetbald. Het was een sportieve en leuke wedstrijd voor de toeschouwers om te zien. We willen hen bedanken die de kou en miezerregen hebben getrotseerd om ons aan te moedigen, bedankt!

Volgende week even geen wedstrijd voor dames 1. Een mooi moment om even te rusten, te herstellen en op te laden voor de volgende wedstrijd uit tegen Jong ADO Den Haag om 17.00 uur in Leidschendam.

Opstelling: Jennifer, Fieke, Iris, Hanna, Marloes (’70 Tamar), Renske, Inge, Liesje (’70 Emma), Nora, Mariette (’60 Lysanne) en Ilse.