3 oktober 2015 14:30

Weide, M.A. van der

3 oktober 2015

Ody dames 1 ging op 3 oktober op bezoek bij RCL, gelegen in het Leiderdorp. RCL, met een complex dat oogt als een bungalowpark, bungelt in de middenmoot van de competitie, waar wij, helaas, nog steeds onderaan staan. Maar, niks gezegd, alles kan gebeuren en zo ging Ody de kleedkamer in.

Na de wedstrijdbespreking en de wederom prachtige hitjes van onze DJenn, was het tijd om het veld te betreden voor de warming-up. Er werd op echt gras gespeeld, wat voor iedereen even wennen was, maar ook een beetje thuiskomen.  Gebrand waren we, om eindelijk onze punten te pakken. Alle omstandigheden waren met ons. Er gingen stiekeme roddels dat de tegenpartij gefeest had op het Leids Ontzet, het weer was goed, het gras lag er mooi bij en de selectie was fit.

Goed, de wedstrijd.

De aftrap werd genomen door de kleinste speelster van het veld, de pupil van de week en ze wist met haar prachtige messi tafferelen onze keeper te omzeilen. Na een luid applaus moest er echter wel weer de focus komen, waar het de laatste tijd wel eens ontbreekt. Vandaag echter niet, want we begonnen enorm scherp aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut wist het middenveld de voorhoede te bereiken, maar mocht het netje nog niet geraakt worden, helaas. Het omschakelen gaat snel, het tempo ligt hoog, want niet veel later  komt RCL met de actie naar veuren.

Dan, de 11e minuut, na een knappe actie van Ilse op de lijn, voorzet, op renske en die schiet hem goed binnen. 0-1, Ody! Wij lijken erg lang de bovenliggende partij te zijn, totdat onze scherpte een klein beetje verslapt en we wat gehaast lijken te voetballen. Gebrand om de 0-1 voorsprong te behouden, met genoeg kansen om de voorsprong te verdubbelen, voetbal RCL steeds slimmer en schuiven ze een man door op het middenveld.

Er worden corners weggegeven door ons, waaruit in de 30e minuut RCL, helaas, de gelijkmaker moest maken. Na wat gekluts bij de cornerbal, wist een speelster van RCL de bal nog een tik te geven, waardoor hij achter onze keepster belandde, 1-1.  En zo gingen we de rust in. Met op ons netvlies, de heerlijke panna die Nora mocht geven op de cornerlijn aan een verdediger.

Tijdens worden er kleine aanpassingen gedaan, maar teren we vooral door op onze sterke mentaliteit en focus, zoals we begonnen aan de wedstrijd.

De tweede helft begint scherp. We winnen duels en geven de bal mee aan onze spitsen. Zo krijgen we vlak na rust een grote kans, nadat Mariette spits Ilse vrij voor het goal uitkwam, maar de keeper er goed bij zat. Maar dan vlak daarna, lijden we balverlies op het rechtermiddenveld en kan RCL de voorzet worden gegeven, waar de linksbuiten hem goed de verre hoek in schiet, 2-1. Enigszins uit het niet, staan we dan toch op achterstand. En dan gaat het lastig worden. In ons spel lijken we te vechten voor elkaar en spelen we als een team, maar lukt het ons niet om de gelijkmaker te maken.  We komen dichtbij. Na een goede aanval van ons, krijgt Mariette in de 60e minuut een schietkans, maar schiet ze recht op de keeper. Ook aan corners heeft het niet gelegen, we hebben maar liefst drie corners gehad in de tweede helft.

En dan gebeurt er iets opmerkelijks. Na de actie op links, van de linksbuiten van RCL, komt er een afstandsschot op de goal. Hij lijkt het net te raken, maar hij springt weer terug uit het net.  Er wordt getwijfeld of het een doelpunt is, en de scheidsrechter, die tot nu toe een prima wedstrijd floot, lijkt ook even te twijfelen. Uiteindelijk na wat heen en weer geschreeuw, lijkt de scheidsrechter het een doelpunt te geven, waardoor onze achterstand op RCL uitloopt, 3-1.  Het lijkt een middag te worden, waar we keihard werken voor elkaar en goed spel leveren, maar het resultaat achterwege blijft. En ja hoor, in de 75e minuut, mag de kleinste speelster van het veld, nee, niet de pupil van de week, de bal na een corner van RCL, vrij inkoppen en is de wedstrijd gespeeld, 4-1.

Verslagen, vermoeid en teleurgesteld lopen we de kleedkamer in, om vervolgens DJenn maar weer hitjes te laten draaien om de koppies omhoog te houden.

Opstelling: Jennifer, Fieke, Iris(’60 Marlous), Hanna, Tamar(’70 Emma) , Renske, Inge(’44 Mariette) Nora, Liesje, Ilse, Lysanne