Competitie:               Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

Datum:                       25 september 2015 12:30

Doelpunten:              Renske Francken ’62

Tamar op den Kelder ’90 (p)

Utrecht, zaterdag 25 september. Op deze zonnige zaterdag stond de vierde wedstrijd van het seizoen op het programma. Na de eerste drie wedstrijden als verliezer van het veld gestapt te zijn werd het nu echt tijd om het tij te doen keren. De omstandigheden waren goed, de sfeer was positief en er heerste, zowel bij de trainer als bij de speelsters, een goed gevoel om de eerste drie punten van het seizoen binnen te gaan halen. Hiervoor moest gewonnen worden van de tegenstander van vandaag, Be Quick’28 genaamd.

Om half 1 klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter en werd er afgetrapt door Odysseus. Al snel werd er balverlies geleden aan de linkerkant van het veld en zette Be Quick’28 gelijk de aanval in door een diepe bal op de rechterspits te geven, deze zette de bal voor op de vrijstaande linkerspits die wel raad wist met de bal en hem keurig in het hoekje plaatste. Hiermee was na nog geen minuut spelen de 0-1 een feit en deed Be Quick’28 haar naam eer aan.

Ondanks de teleurstelling van het vroege tegendoelpunt ging Odysseus opzoek naar de gelijkmaker. Be Quick’28 zette echter hoog druk en Odysseus vond het moeilijk om daar onderuit te voetballen. Er werd slordig gespeeld en veel diepe en vaak ook lastige ballen op de spitsen Dani en Ilse gegeven, en ook hiermee kon het Be Quick niet lastig worden gemaakt.

Be Quick’28 bleef aanvallend spelen en kreeg in de 35e minuut een hoekschop. Deze goed genomen indraaiende corner kon zo ingekopt worden door de nummer 10 van Be Quick’28 waarna de score op 0-2 kwam te staan. Hierna bleef Odysseus slordig spelen en kon de bal niet lang in de ploeg houden, waardoor veel verdedigd moest worden. Wel kreeg Odysseus veel vrije trappen, maar ook hieruit werden nauwelijks kansen gecreëerd en bleef de stand tot en met de rust 0-2.

Net als de vorige wedstrijd begon Odysseus beter aan de tweede helft dan aan de eerste helft. Er werden meer duels gewonnen en Odysseus was hard opzoek naar de aansluitingstreffer. Deze werd gevonden in de 62e minuut. Na een goede diepe bal van Marloes op onze snelle rechterspits Ilse, legde Ilse de bal keurig klaar voor Renske en die rondde de bal knap in de verre hoek af. 2-1. Het vertrouwen was weer terug en er kon weer gedacht worden aan een overwinning. Maar daarvoor moest eerst nog de gelijkmaker gemaakt worden.

Maar deze gelijkmaker kwam er niet en juist aan de andere kant van het veld ging tien minuten later de bal tegen het netje. Na een lange bal richting de 2e paal wist de nummer 11 van Be Quick’28 uit de voorzet te scoren en van de stand 1-3 te maken. Weer kon het balletje door Odysseus uit het netje worden gehaald en naar de middenstip gedragen worden om de aftrap te nemen.

Niet veel later in de 75e minuut wist Be Quick verder uit te lopen door de 1-4 te maken. Na slecht uitverdedigen en na een goede redding van Jennifer kon de spits het vierde doelpunt voor Be Quick zo inschieten. Na de 1-4 creëerde Odysseus meer kansen en zag nog een bal voorlangs gaan die net niet ingetikt kon worden. Een andere kans ontstond toen een diepe bal op Dani gegeven werd die de bal nog wel over de keeper, maar jammer genoeg ook over de goal wist te werken. Hierbij kwam de keeper onbesuisd uit en raakte de nek van Dani. Dani kon niet verder en werd gewisseld voor Loes.

Na nog wat aanvallen over en weer kreeg Renske in de 90e minuut de bal in het strafschopgebied en na een eerste schietpoging werd er een overtreding op haar gemaakt en kon er aangelegd worden voor een penalty. Tamar wist deze overtuigend te verzilveren door de bal in de linker onderhoek te plaatsen. 2-4. Hiermee was gelijk ook het einde van een wederom teleurstellende wedstrijd bereikt.

Opstelling: Jennifer, Nora, Iris(’52 Emma), Tamar, Fieke, Hanna, Inge, Mariette (’27 Marloes) Renske, Ilse, Lysanne (’83 Loes)