Vrouwen zaterdag, VR1, Hoofdklasse A

12 september 2015 12:15

Arnhem, W.D.M. van

Wedstrijdverslag Odysseus VR1 – Reiger Boys VR1

Zaterdag 12 september stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma, tegen Reiger Boys (dat zijn vrouwen). Op ons vertrouwde kunstgrasveld was het tijd om ons te revancheren van de nederlaag van een week eerder. Met een complete selectie en vier fitte wissels op de bank, kon het aan de voorbereiding dan ook niet liggen. Voor Gimbel was het in het bijzonder een speciale wedstrijd: zij speelde voor het eerst tegen haar oude club.

Van de spelersbus van VV Reiger Boys en de daaruit voortkomende gele invasie van trainingspakken waren we niet onder de indruk. We namen in de kleedkamer de opstelling en de speelwijze door waarmee we het Reiger Boys lastig wilden maken. We zouden starten met een ... opstelling en uitgaan van onze eigen kracht. Waar Reiger Boys fel en alert begon aan de wedstrijd, waren wij veel te afwachtend. Dit resulteerde in 45 minuten lang achter de feiten aanlopen en twee tegendoelpunten.

Gelukkig duurt een voetbalwedstrijd 90 minuten en waren we pas halverwege. Na een korte, maar goede bespreking in de rust waren we eindelijk wakker geschud. We besloten in de tweede helft hoger druk te zetten en Reiger Boys meer terug te dringen op hun helft. Mariëtte kwam het veld in voor Hanna en Liesje schoof naar de rechtshalf positie. Dit pakte goed uit en na een uitgespeelde aanval over links schoot Dani binnen. 1-2 in de 50e minuut, dat bood perspectief voor de rest van de tweede helft! Mede aangemoedigd door de supporters op de goedgevulde tribune kwamen we meer in ons spel. Reiger Boys werd teruggedrongen op eigen helft en er werden veel kansen gecreëerd, heel veel kansen. De corners waren erg gevaarlijk, waaronder een van Ilse die vanaf de cornervlag op de lat belandde. Reiger Boys kon steeds moeilijker onder de druk uitkomen. In de 60e minuut zette Rik zijn laatste twee wissels in: Irina en Emma (debutante) kwamen het veld in voor Fieke en Tamar. Voor Emma betekende dit haar eerste minuten in het prachtige paarse shirt (helaas zonder Domino’s logo), voor het team betekende dit: volle bak druk en 1-op-1 achterin. Bij de zoveelste corner ging Timpie mee naar voren en haar kopbal kwam op de lat terecht. Het geloof dat er nog wat viel te halen, groeide. Maar zoals wel vaker: als je zelf niet scoort, zal de tegenstander dat uiteindelijk doen. En zo geschiedde. Tegen de verhouding in maakte Reiger Boys de 1-3 en dat was dan ook de einduitslag.

Ondanks twee verliespartijen achter elkaar, geven we de moed niet op. We weten dat het een zwaar jaar gaat worden in de Hoofdklasse, maar we weten ook dat we een goede tweede helft hebben gespeeld en zeker de laatste 45 minuten de bovenliggende partij waren. Speciale dank aan Nicky die er de gehele wedstrijd bij is geweest en vervolgens nog tot 17:00 (!) moest wachten totdat de wedstrijd van dames 2 begon. Volgende week mogen we op bezoek bij onze Friese vriendinnen en gaan we wederom de strijd aan voor de eerste punten van het seizoen.

Opstelling: Jennifer, Nora, Tamar (60’Emma), Iris, Fieke (60’ Irina), Hanna (45’ Mariëtte), Liesje, Inge, Renske, Dani, Ilse.