Assist: Loes Janssen
Assist: Loes Box

Vrouwen zaterdag, VR2, 3e klasse D

20 februari 2016 12:30

De uitwedstrijd tegen FC Horst in het landelijke Ermelo moest hoe dan ook gewonnen worden. Niet alleen had titelkandidaat Hoevelaken door met 1-0 van VVOG te winnen de koppositie van ons overgenomen, maar ook stonden de dames van Horst (na een "no show" op Olympos) met een negatief puntenaantal (-2) onderaan. Van ons werd dan ook verwacht dat we deze pot wel zouden winnen. Of, zoals Hugo in de rust liet weten: "als Horst iets goed doet, is het goed, als wij iets goed doen, is het normaal. Dat is niet zo, als wij iets goed doen is het ook gewoon goed". Paradoxaal? Ik laat het even in het midden.

De wedstrijd begon, nadat de Horstspeelsters de nodige minuten hadden gerekt, verlaat. Wellicht dat dit onderdeel van het strijdplan was, want we begonnen niet scherp genoeg aan het duel. Dat resulteerde in twee vrij grote kansen voor Horst in de eerste fase van de wedstrijd. Lange ballen die vanuit de verdediging naar voren werden geschoten, bereikten de spits, die gelukkig voor ons tweemaal net miste. We waren gewaarschuwd.

In de 9e minuut kwamen er dan eindelijk kansen voor ons, maar de inzetten van Dorien en ondergetekende werden door de keepster gepareerd. In de 11e minuut werd Lieke, die goed speelde op het middenveld, toch het bos in gestuurd. Zij had het voorrecht de eerste "Ermelo Experience" te beleven: via een mini-deurtje in het hekwerk, banjerend door struikgewas, onder de zachtjes heen en weer wiegende bomen, heuvel op en heuvel af, de oogjes dichtgeknepen om goed te kunnen zien.. totdat eindelijk de bal gevonden werd en wij konden ingooien. Dit tafereel zou zich nog vele malen afspelen.

Terug na de wedstrijd. Na ruim 20 minuten spelen kreeg Ayleen - die vorige week tijdens haar debuut haar 1e goal maakte - de kans op de openingstreffer, maar helaas zonder resultaat. Even later viel het doelpunt dan toch. Na een lange bal van Lieke op Remi, kon Remi de uitgekomen keepster omzeilen en de bal perfect op maat voorgeven, waarna Irina de bal over de doellijn kon sliden: 1-0!

In de 35ste minuut kreeg een speelster van Horst een gele kaart, nadat zij een overtreding op Dorien maakte. De scheidsrechter wilde haar eerst van het veld sturen ("Hoe lang dan?" "Uhhh, doe maar vijftien minuten"), maar deze op de B-categorie van toepassing zijnde sanctie bleef haar na een korte toelichting bespaard.

Kort na dit incident, mocht Loesbert ter hoogte van de middenlijn aanleggen voor de vrije trap. Deze Lasse Schöne-achtige vrije trap daalde precies op het goede moment en ging, nadat Remi hem nog licht raakte, onder de keepster door het doel in: 2-0. Omdat het schot van Lieke vlak voor rust na goed gecombineerd spel op het middenveld en de voorzet van Remi net voorlangs ging, was dat ook de ruststand.

De gebeurtenissen na rust laten zich kort samenvatten. Het spel bleef rommelig, mede vanwege het hobbelige veld. Horst toonde zich een fysieke ploeg, maar kwam nauwelijks aan voetballen toe. Odysseus was duidelijk beter en creëerde veel kansen - waaronder uit corners - maar kwam niet tot scoren. Dit veranderde toen Remi de bal uit een corner achterwaarts over de keepster heen kon lobben en de bal in het net viel. Na de 3-0 wilden we graag de score uitbreiden, maar de scheidsrechter vond het na 35 minuten gespeeld te hebben, wel mooi geweest en floot af. Eindstand: 3-0.

We hebben deze wedstrijd gedaan wat we moesten doen en dat was winnen. Het was niet de makkelijkste of leukste wedstrijd, maar we hebben wel weer met zijn allen gestreden en ervoor gezorgd dat we weer bovenaan staan! Leuke bijkomstigheid is dat we ons en passant hebben geplaatst voor de nacompetitie, doordat Hoevelaken onze enige concurrent is voor de tweede periodetitel en zij de eerste periode al op zak hebben.

Complimenten nog in het bijzonder voor Fleur, die sinds ze bij Ody speelt een rots in de branding is achterin, Elke die niet altijd evenveel te doen heeft, maar er toch staat altijd weer staat als dat nodig is en Tessa, die tijdens haar korte invalbeurt een prachtige actie maakte (bal terughalen en erlangs) en er ongetwijfeld nog vele had gemaakt, ware het niet dat de scheidsrechter het na 75 minuten voetbal wel mooi vond geweest.

Opstelling: Elke, Loesbox, Linsey, Loesbert, Fleur, Dorien (Inge), Lieke, Eva (Tessa), Ayleen (Sterre), Irina, Remi