3 - 0

VVOG VR1

Vrouwen zaterdag, VR2, 3e klasse D

28 november 2015 10:00

Op een redelijk zonnige maar toch koude (zeker voor de toeschouwers, hulde voor jullie komst!!) 28 november, de 332ste dag van het jaar (333ste dag in het schrikkeljaar, om volledig te zijn) mocht Ody Dames 2 aantreden tegen VVOG. Met nog 33 dagen te gaan in 2015 en nog 1 competitiewedstrijd voor de boeg, had Ody dames 2 maar 1 doel: WINNEN! Niet alleen om de koppositie te behouden, maar ook om op schema te blijven om HERBSTMEISTER te worden. De speelsters van Dames 2 hadden zich goed voorbereid op deze vroege wedstrijd. Enkele speelsters waren namelijk na de snorrenborrel afgelopen donderdag zo brak dat er vrijdagavond alleen maar geslapen kon worden.

De tactiek voor deze wedstrijd was helder en we begonnen gefocust aan de wedstrijd. De bal werd goed rondgespeeld en er ontstonden mooie combinaties. Dit resulteerde al snel in enkele corners waarin we gevaarlijk waren, maar niet voor een openingstreffer konden zorgen. Gelukkig was het Nicky, die na een voorzet van Starlight, in de 7e minuut Ody dames 2 op voorsprong kon zetten, 1-0! Snel daarna maakte Timpie een mooie actie, gaf ze een voorzet op Nicky die de bal via binnenkant paal NIET het doel in kreeg. De bal rolde na de confrontatie met de binnenkantpaal naar de achterlijn, ‘moet je nagaan hoe binnenkant-paal hij was’ aldus Hugo. In de 15e minuut kreeg Nicky de bal wel voorbij de binnenkantpaal. De bal stuiterde over de verdediging van VVOG waarna een verdediger nog probeerde om de bal naar de keeper te koppen, maar Nicky was ze allemaal te snel af. 2-0!! In de 26e minuut kwam VVOG voor het eerst echt in de buurt van onze goal, ze mochten een corner nemen. Vanaf de bank zag het er blijkbaar eng uit, maar er was niks aan de hand. Vervolgens volgden er enkele mooie momentjes van de Starvende Zwaan, nog steeds iedere zaterdag te bewonderen bij Ody dames 2. De scheidsrechter vond het echter niet nodig hiervoor te fluiten. In de 42e minuut werd Lisa neergehaald in het strafschopgebied. Nu zal je denken, hiervoor moest de scheidsrechter wel fluiten. Maar nee, de scheidsrechter gaf geen pingel. Lisa besloot daarom nog even levenloos te blijven liggen om vervolgens nog wat yoga te doen (de cobra en downward/upward facing dog komen even voorbij) voordat ze weer opstond. Ze was gelukkig net op tijd om op de goede plek te staan voor een corner die volgde, maar Lisa kopte net naast. Daarna had Starlight nog een kans om te scoren, maar de keeper zat er goed bij. Net voor rust leek er nog gevaar te komen vanuit VVOG. Een nette schouderduw werd anders geïnterpreteerd door de scheidsrechter die een vrijetrap net buiten de 16 gaf. De bal leek in eerste instantie over Elke heen te gaan, maar die revancheerde zich en zat er de tweede keer goed bij en bokste de bal uit de gevarenzone. Met een gerust gevoel en een 2-0 voorsprong gingen we de rust in

Bij het fluitsignaal wat klonk om de tweede helft in te luiden stond het ineens 3-0, aldus het scorebord. Ach, de knopjes van de afstandsbediening van het scorebord blijven moeilijk. En volgens mij hebben weinig veldspeelsters gezien wat er aan de hand was. Gelukkig maar, we moesten weer met volle concentratie de tweede helft in. Er was al snel weer een mooie actie van de Starvende Zwaan, maar gelukkig staat zij altijd pijnvrij en met een blij hoofd weer op. Er werd wat vers bloed ingebracht, Bert en Nicky werden gewisseld voor Lieke en Dorien. Enkele minuten na de wissel, in de 68e minuut, werd de 3-0 gemaakt. Timpie draaide zichzelf goed vrij, kon doorlopen naar de goal en maakte goed gebruik van de vrije schotkans. Met nog genoeg fitte speelsters op de bank was het in de 70e minuut tijd voor Eva en Tessa om Ciska en Hans te vervangen in het veld. Het spel werd daarna al snel weer gevaarlijk. Dorien gaf een steekballetje op Timpie, maar de keeper zat erbij. Niet veel later gaf Tessa een mooie bal op Ciska, maar die werd, samen met een verdediger van VVOG, door de keeper omver geschoffeld. Met nog 15 minuten op de klok mocht Remi de plek innemen van Timpie. In de 75e minuut met 3-0 voor staan is lekker, maar dat wilde niet zeggen dat VVOG niets meer probeerde. Zo moest Elke in de 81e minuut nog een redding verrichten om de 0 te houden en schot VVOG in de 82e minuut net naast. Maar wij waren zelf ook nog niet moe. Remi gaf de bal op Eva, Eva liep door en had een prachtige schotkans, maar geeft de bal nog af. Applaus voor socialiteit!! Maar helaas liep dat balletje uit op niets. In de 87e minuut liet Lieke nog een trucje zien. Ze hurkte om de bal aan te nemen. Waarschijnlijk om haar sterke bovenbeenspieren te laten zien die wekelijks getraind worden in het krachthonk van Olympos. In de laatste minuut van de wedstrijd mocht Lieke nog een vrije trap nemen maar de keeper van VVOG zorgden ervoor dat de eindstand 3-0 was.

Dames 2 heeft haar taak weer gedaan, 3 punten gepakt, koppositie behouden en nog in de race voor HERBSTMEISTER. Volgende week de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop en de eerste return van het seizoen. Wat wil een mens nog meer? Taart natuurlijk, maar dat komt goed want Sientje was er niet dus we krijgen POEZENTAART!