3 wedstrijden, 9 punten voor Ody Da2. Sientje was mee.

41'
Irina Timp (kopbal)

Vrouwen zaterdag, VR2, 3e klasse D

19 september 2015 12:45

Voorafgaand aan dit wedstrijd verslag volgt een rectificatie van het verslag van vorige week, zaterdag  12 september. Er waren niet 3, maar welgeteld 6 supporters aanwezig! Op de tribune, half verscholen onder een parasol om de regen te ontvluchten zaten, jawel; Joost Kwakernaak, Fabian Polman en Robin Hilhorst. Hulde Hulde Hulde! (P.S. Na al deze hulde hopen wij jullie vaker waar te nemen bij ons langs de lijn! )

Zaterdag 19 september begon het overgrote deel van dames 2 met een heerlijke pre-warming-up, namelijk een fiets tocht naar het prachtige Houten. Hier zouden wij de gevreesde tegenstander Delta Sport ontmoeten (zij hadden hun eerste wedstrijd met maar liefst 11-1 gewonnen). Na de daadwerkelijke warming-up, onder leiding van onze bekwame trainers: Hugo en Kate, begonnen wij om 12:50 top fit aan de wedstrijd. Nou ja top fit? Helaas was onze super keeper Elke afwezig en moesten onze veldspeelsters deze positie opvullen. Vooraf was bepaald dat Serieke en Eva deze nobele taak op zich zouden nemen, hulde voor beiden! De opdracht was duidelijk: eerst verdedigend goed staan, vervolgens kijken of we ook goalen (koolen) kunnen maken.

Bij aanvang van de wedstrijd stonden Hans, Loesbert, Lisa, Irina, Christa, Dorien, Starlight, Eva,Pim en Remi te springen om te beginnen. De bank was goed gevuld met Tessa, Iris en Martha als invallers. Bovendien zaten onze blessa’s er om ons aan te moedigen. Zelfs Sientje onze babypoes mascotte was van de partij (verkleed als SM kitten?? aldus Martha)

Wij begonnen we wedstrijd goed, in de eerste 10 minuten veel acties naar voren. Een mooie diepe bal van Dorien en ook een van Hans, maar helaas werden er nog geen echte kansen gecreëerd. Gelukkig komt Delta ook niet aan kansen toe, Serieke op de goal let goed op en kan al  hun steekballen pakken. Vervolgens trapt ze de bal steeds uit door hem eerst 1,5 meter de lucht in te gooien, maar gelukkig is zij hier heel bekwaam in en raakt iedere bal vol. Wel lijkt de tegenstander in te zien dat zij wellicht geen echte keeper is. In de 15e minuut schieten wij voor het eerst echt op de goal (kool), het is Pim vanuit rechtsvoor, helaas zonder succes.

Een aanvallende actie van Dorien in de 18e minuut loopt spaak doordat zij aan haar shirt wordt getrokken. De scheids (die lijkt op Ken van Barbie, aldus Iris) geeft voordeel, maar daar schieten wij niks mee op. Intussen spreekt Reinet (blessa) op de bank haar hoop op een goaltje voor rust uit, terwijl zij Sientje, onze mascotte kitten, stevig vast houdt. Dat goaltje moet natuurlijk wel voor Ody zijn! In de 28e minuut moet aanvoerder Loesbert alles in de strijd gooien om een uitbraak van Delta te voorkomen. Rond de middenlijn gaat zij vol voor de bal, maar begaat een overtreding. Haar tegenstander kan helaas niet verder en wordt gewisseld. Dit geeft Ody wat ruimte om te reorganiseren en de aanval van Delta te weren.

In deze fase van de wedstrijd merken wij dat we zeker niet de underdog zijn, zoals vooraf verwacht. We krijgen hoop en dat is terug te zien op het veld. In de 31e en 33e minuut kort achter elkaar schiet Dorien twee keer op de goal. De eerste wordt door de keeper gepakt en de tweede gaat onderkant lat, maar helaas niet over de lijn.. De hoop groeit, in de 38e minuut neemt Hans een vrije trap met links, hij vliegt richting korte hoek, maar ook hier zit de keeper goed bij. Delta komt er even niet meer uit, ze kunnen niet goed opbouwen doordat wij met z’n allen als een blok verdedigen. Na het heroveren van de bal weten we een corner te krijgen. Vlak voor rust, in de 41e minuut neemt Pim de corner, Irina kopt en als in slow motion gaat de bal richting de linker onder hoek... GOAAAAAAAAL   1-0 voor Ody!

De rust was aangebroken, en met opgeheven hoofd gingen wij de kleedkamer in. Deze kunnen we gewoon winnen, dachten we. Met dat idee, maar ook het feit dat Delta een donder preek had gehad in ons achterhoofd, gingen we vol vechtlust het veld weer op voor de tweede helft. Eva neemt de plek van Serieke over in de goal en Serieke vult de plek rechts half op. De vechtlust resulteerde al snel in een grote kans. Al binnen 5 minuten was er een gigantische kans voor Remi en Dorien, maar door besluiteloosheid voor de goal bleef een doelpunt uit. Twee minuten later ligt Lisa op de grond na een duw, met pijn in de hamstring. Zij kan gelukkig verder.

Delta heeft het (helaas voor ons) zeker nog niet opgegeven. Na een aanvallende actie in de 8e minuut van de tweede helft krijgen zij (onterecht) een vrije trap rond onze zestien meter. Deze wordt gelukkig kundig naast getrapt. Iets later krijgen wij aan  de andere kant van het veld een vrije trap mee. Loesbert schiet de bal, maar via het hoofd van Serieke verliezen wij helaas de bal. Delta is echter niet lang aan de bal, na een herovering in de 13e minuut van de tweede helft passeert Serieke kundig haar tegenstander. Ze loopt recht op de goal af en besluit af te leggen op Pim in plaats van zelf te schieten.. mis... Wel volgt er een corner van Pim. De bal vliegt over alle koppers heen en bij de tweede paal schiet Lisa de bal op de goal, maar de keeper redt..

Na 20 minuten in de tweede helft maakt Serieke plaats voor Tessa. Er volgen wat kansjes over een weer, waarbij Eva onze semi-keeper gelukkig goed oplet. Maar dit geld ook voor de keeper van Delta.
Halverwege de tweede helft komt ook Iris er in. Zij vervangt Dorien een heeft maar 1 taak; goalen maken! Iris valt goed in een geeft in haar eerste minuten een prachtige steek pass op Remi, helaas staat de keeper goed en kan deze bal gepakt worden.

Het laatste kwartier van de wedstrijd is aangebroken en de spanning stijgt. Beide ploegen blijven strijden, wat Loesbert betreft iets te hard, want zij wordt door een elleboog vol op de neus geraakt. Gelukkig geen bloed, en zij kan verder. De scheids interpreteert het echter niet als een elleboog en geeft een stuiterbal..  Er volgt in de 39e minuut nog een schotje van Starlight, maar de vermoeidheid verhindert dat dit een goal wordt. In de 45e minuut van de tweedehelft krijgt Delta nog een goede mogelijkheid via een vrij trap, maar deze gaat wederom naast en Ody kan weer even rustig ademhalen. Door de vele blessure behandelingen gaat het spel nog even door. In de 51e minuut van de tweedehelft is er nog een snelle sprint van Remi met bal richting achterlijn. Zij geeft de bal precies op maat voor op Iris die hem koelbloedig in de korte hoek schiet! 2 – 0 Ody!

Delta mag nog aftrappen van de scheids, maar direct daarna fluit hij af, einde wedstrijd!

3 competitie wedstrijden gespeeld, 9 punten voor Ody Da2! TROTS! BIER! PATATTEN! VERDIEND!

Tot slot willen wij graag vermelden dat er geen mascotte kittens gewond zijn geraakt gedurende de wedstrijd en bijbehorende activiteiten op de bank.