1 - 0

DZSV VR1

Vrouwen zaterdag, VR2, 3e klasse D

12 september 2015 17:00

Zaterdag 12 september werd stipt om 17.15 uur afgetrapt en was onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen een feit. De tribune was leeg en het begon te regenen, maar op het veld stonden Elke, Loesbal, Loesbert, Linsey, Timpie, Hans, Marloes, Eva, Starlight, Nicky & Dorien in het paars klaar om er een mooie wedstrijd van te maken. Iris, Lisa en Tessa hadden de mooie taak om te vlaggen en verhalen in dit bijster mooie poezenboekje te schrijven met hulp van de blessa’s.

We begonnen aanvallend en al meteen in de eerste minuut maakte Dorien een actie richting de goal. Enkele minuten later werd dit gevolgd door een goede aanval over de rechterflank via Eva en Starlight, maar helaas leidden beide aanvallen niet tot een vroege goal (kool voor de insiders). Het was in ieder geval wel duidelijk wat ons doel was deze wedstrijd, de 3 punten in Utrecht houden.  Ook verdedigend begonnen we goed. We hielden de ruimtes voor de tegenstander klein door als een blok te spelen en zaten er kort op. Dit zorgde al snel voor gezeur van de tegenstander. Al in minuut 5 begon de klaagzang met ‘ze zitten de hele tijd te duwen’ (alleen dan op z’n Achterhoeks). We lieten ons hier niet door van de wijs brengen en gingen weer vol in de aanval. Hans deed een poging met rechts, maar miste helaas. Het duurde tot de 13e minuut voordat de DZSV’ers in de buurt van de Ody goal kwamen en het eerste schot was niet iets waar we bang van werden; laag, naast en laf.

Ondertussen zat de bank ook niet stil. Een bal werd over de omheining geschoten en Lisa vloog er achteraan om de bal op te gaan halen. Wat een spirit zul je nu wel denken, maar niets is minder waar, Lisa ging er als een speer vandaar in de hoop dat ze de vlagger niet hoefde af te wisselen. Ze kwam dan ook terug op de bank zonder bal. Op het veld ging Ody weer in de aanval. Na een goede actie van Dorien kon Nicky (met links) op goal schieten, maar helaas, weer geen goal. Wel werden we verblijd door een publieksupgrade van +3, waardoor we in totaal uitkwamen op een publieksaantal van 3. Hulde aan de vriend + huisgenoten van Lisa.

Deze toeschouwers waren net op tijd om Timpie in de 36e minuut te zien opkomen via de linkerflank, aangemoedigd door Hugo (‘Loop maar op Timpie, die haalt je nooit meer in’), maar ook deze actie veranderde niets aan de stand.  Na zo’n mooie actie van Timpie wilde Starlight ook laten zien wat ze kon, een bal verlengen op het middenveld kan ook makkelijk via een omhaal. Starlight hoopte zelf dat er een goal uit zou vallen, maar helaas resulteerde dit in een snel balverlies. In de 40e minuut renden we weer even de andere kant op en moest Timpie ingrijpen met een semi-late sliding, waardoor we een vrije trap tegen kregen, maar hieruit werd DZSV niet gevaarlijk. Iets later legde de tegenstander een been in haar eigen nek (aldus de aantekeningen van de bank) en raakte uit balans wat op wonderbaarlijke wijze zorgde voor een vrije trap voor DZSV (net buiten de 16). De muur van Ody werd op een (te) grote afstand van de bal neergezet door de scheids, maar de bal ging gelukkig over.

Het was tijd voor de rust en we liepen het veld af met het gevoel dat we zeker moesten winnen. De wil en de werklust waren er, maar goalen maken lukte nog niet. We moesten meer gaan combineren en dan zouden we de tegenstander zo van de mat spelen. Met dat idee liepen we het veld weer op en gingen dan ook meteen weer in de aanval. Eva kreeg een grote kans doordat de keeper de bal losliet, maar Eva kreeg de bal er niet in. Iets later schoot Dorien op de keeper, maar het schot was niet goed genoeg/de keeper stond goed. Hugo besloot dat het tijd was voor een eerste wissel en met 0-0 op het scorebord werd Eva in de 57e minuut gewisseld voor Tessa. Die meteen ten strijde trok. We kregen een grote kans waarbij Dorien probeerde te scoren met haar dijbeen, Tessa vervolgens met haar voet en daarna Dorien nog een keer (dit keer met voet), maar de bal wilde er gewoon niet in. Gelukkig lieten we niet ons koppie hangen, maar we hielden vertrouwen in onszelf en bleven aanvallend spelen. DZSV wist soms niet meer hoe ze onze aanvallers moesten afstoppen wat resulteerde in wanhoopsdaden zoals aan het shirtje trekken van Dorien (GEEL voor nr 4).

Op de bank werden ze steeds ontevredener met het scorebord en Lulle bulderde over het veld dat er toch echt nog gescoord moest worden, maar de volgende aanvallen die daarop volgden misten steeds het doel. Starlight probeerde het vervolgens maar weer eens met een omhaal (waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan?) maar schoot dit keer de bal in haar eigen gezicht. In de 70e minuut werden de overige twee wissels ingezet, Hans maakt plaats voor Lisa en Dorien voor Iris. Ook na deze wissels gingen we weer in de aanval, maar helaas, het bleef 0-0. Langs de lijn werd inmiddels de uitspraak van Nicky voor de wedstrijd nog even onder de loep genomen, Nicky had namelijk gezegd dat ze nog nooit 0-0 had gespeeld. Als deze wedstrijd zo zou blijven zou Nicky ’t verwende nest zijn, want dan heeft ze gekregen wat ze wilde. Gelukkig was in het veld niet terug te zien dat Nicky 0-0 wilde behouden. In de 75e minuut was Nicky namelijk betrokken bij de grootste kans van de wedstrijd so far. Iris gaf een voorzet en Nicky schoot op doel, maar de keeper maakt een super redding. Om toch afstand te doen van haar uitspraak was het Nicky zelf die in de 82e minuut een einde aan de 0-0 stand maakt. Timpie kwam goed op, trok naar binnen, passte de bal naar Nicky, die aannam en in de korte hoek raak schoot. 1-0!!! Tijdens de laatste officiële speelminuut van de wedstrijd waren we nog hard op weg naar de 2-0: Loesbal kwam opgelopen, speelde Iris in die een diepe steekbal op Tessa gaf, maar Tessa werd afgevlagd en kon de aanval niet afmaken. Dus het bleef bij 1-0, maar wat waren we hier blij mee. We hadden 90 minuten als een team gestreden en dik verdiend bleven de 3 punten in Utrecht, waar natuurlijk goed op geproost werd!

Dit verslag was semi-gecensureerd. Enkele opgeschreven aantekeningen werden namelijk als schokkend ervaren door betrokkenen. Daarom is besloten deze aanstootgevende aantekeningen niet te publiceren, om de lieve vrede te bewaren.

Daarnaast waren er nog enkele aantekeningen die het verslag net niet haalden, maar toch een eervolle vermelding verdienden: