1e competitie wedstrijd; 1e drie punten!

Odysseus '91 VR2

Vrouwen zaterdag, VR2, 3e klasse D

5 september 2015 12:45

Wedstrijdverslag: TOV VR1 – Ody VR2

Zaterdagochtend 5 september vertrokken we naar het pittoreske Baarn voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Nadat, in ieder geval de supporters, op de braderie in het dorp bijna waren overgehaald om bij de lokale politieke partij te gaan, werd de wedstrijd om 12.45 afgetrapt. In de basis startten, Elke, Irina, LoesBert, Loesbal, Reinet, Hans, Lisa, Eva, Starlight, Dorien en Pim en als wissels hielden Christa en Rémi de bank warm.

Na 10 minuten was daar de eerste echte actie. Of nou ja, de eerste genoteerde actie. Omdat de keepster van TOV niet doorhad dat je een terugspeelbal toch echt niet in je handen mag nemen kregen wij een indirecte vrije trap. Onze dromer Pim leek dat niet helemaal door te hebben en nadat er door onder andere Hugo vaak over het veld was geschreeuwd dat het een indirecte vrije trap gaf Hans een balletje op Pim die hem op goal schoot. Helaas werd de vrije trap nogal voorzichtig genomen, maar gelukkig was het 4 minuten later wel raak. Eva had, naar eigen woorden, ‘een ziek goeie ingooi op Pim’, die vervolgens wat mensen uitspeelde en daarna op goal schoot. De keeper kon de bal niet klemmen maar met veel flair (Eva, 2015) kon Hans het afmaken, 0-1! J

In de 15e minuut hadden we een corner die door Hans op goal trapt en de keeper laat de bal los. Pim legt de bal klaar voor Hans, maar helaas valt de 0-2 niet. Maar we blijven snel nieuwe kansen creëren en nog geen minuut later weet Hans zit door middel van 3 kapbewegingen zichzelf richting de rand van de 16 te brengen, maar raakt vervolgens de bal net niet lekker.

In de 18e minuut weet TOV zich dan toch richting onze 16 te kunnen begeven en LoesBert maakt een falende kop in de verdediging, maar weet zichzelf daarna goed te herstellen. Twee minuten later weet Dorien zich los te breken van de verdedigers en gaat op de keeper af, maar schiet helaas naast. Dit is tevens een van de eerste momenten dat het opvalt dat TOV vrij fysiek speelt doordat Dorien een ijsbeentje bij haar actie oploopt. Terwijl ze nog wat nahinkt roept ze: ‘trekt zo wel weg’. Een echte ‘bikkelaanwinst’ (volgens Lieke, 2015) uit dames 5. In de 22e minuut weet Reinet een speelster van TOV te dollen op de middenlijn en maakt flinke meters richting de cornervlag, maar helaas wordt het niet echt gevaarlijk en komt de bal in het zijnet. Ook blijkt al dat de scheids zelf ook nog wel het een en ander kan leren, waaronder de regels voor buitenspel. Er wordt namelijk wederom onterecht afgefloten voor buitenspel. In de 24e minuut hebben we wederom een kans. Pim speelt zichzelf goed vrij, maar schiet net naast de korte hoek.

Nadat de bal 4 minuten wat heen en weer is gegaan op het middenveld verovert Timpie de bal op onze eigen helft en maakt een goede actie waardoor ze de bal op Dorien kan leggen. Dorien kan hem vervolgens mooi breed leggen op Lisa net wat voor de 16. Maar het is ons niet gegund en het schot van Lisa gaat over de rechterkruising heen.

Een van de speelsters van TOV had een leuke manier om zich zelf uit te drukken. Toen ze de bal  ingooide en deze meteen weer verloor aan een van onze geweldige verdedigers riep ze hard over het veld: ‘Verdikkeme! Raak die bal niet steeds zo snel kwijt’. Op de bank werd vervolgens gelachen om haar uitdrukking en ondertussen vraagt Sabine zich af hoe je dat woord moet spellen.

In de 36e minuut was er weer actie op het veld door Starlight die zichzelf goed vrij speelde, maar vervolgens wordt verhinderd door de speelsters van TOV. Hiervoor krijgen we een vrije trap ten hoogte van middenlijn die kort wordt gespeeld op Lisa door LoesBert. Lisa geeft vervolgens een diepe bal richting de rechterflank vanaf waar Eva een voorzet kan geven. Dorien kan net niet bal de bal en de keeper vangt deze vervolgens op. Even later komt een speelster van TOV wederom vol inzetten, en deze keer met 2 benen, maar de scheidsrechter ziet er niks in (net zoals hij er moeite mee had om ellebogen in ruggen te herkennen, wellicht hadden we hem een bril moeten geven…). Dit wordt vervolgd door een voorzet van Star op Pim, maar zij schiet de bal naast. In de 42e minuut weet Reinet vanaf de middenlijn een strakke bal te geven op Pim en mede hierdoor krijgen wij een corner die door Hans worden genomen, dit wordt echter niet echt gevaarlijk. Net voor rust komt een speelster van TOV nog hard in op LoesBert die daardoor last krijgt van der enkel. Gelukkig kan ze het eruit lopen en na de rust de wedstrijd weer vervolgen.

Nog geen 5 minuten in de 2e helft komt een speelster van TOV vol in op Lisa, die op de grond blijft liggen, maar de scheids laat het spel doorgaan. Ondertussen komt Dorien goed vrij voor de keeper en scoort, maar het doelpunt wordt (onterecht?) als buitenspel afgefloten. Maar in de 52e minuut was het wel raak. Hans geeft een diepte-pass op Pim, die de bal, Tot Ons Vermaak, met links (!) laag in de rechterhoek schiet, 0-2! J Vijf minuten later wordt Christa voor Eva gewisseld, die nu op de rechtshalf gaat spelen. Voor het eerst in haar korte voetbalcarrière (ex hockeyster) neemt ze de vlag in handen, gelukkig ze voldeed haar taak met verve. Een minuut later gebeurt er iets opmerkelijks op het veld: LoesBert wordt hard aangetikt en wordt boos op de tegenstandster. Ze pakt de bal op en gooit hem boos weg. Hiervoor krijgt TOV een vrije trap, maar die schieten ze over.

Ondertussen gaat het spel wat heen en weer met hier en door wat, net te scherpe, diepteballen en corners die over de achterlijn waaien. Maar in de 66e minuut wordt het weer echt gevaarlijk. Dorien speelt zich links voorin goed vrij, maar in plaats van zelf te schieten legt ze de bal af op Pim, maar zij staat buitenspel. Dit wordt gevolgd door een vrije trap voor ons die resulteert in 2 corners die de achterlijn over waaien en in het zijnet gaan. In de 70e minuut wordt Dorien voor Rémi gewisseld, die nu haar eerste Ody-minuten gaat maken. Een minuut later maken we het meteen weer gevaarlijk. Starlight weet zich goed vrij te draaien vanaf de tegenstander en speelt de bal op Hans, die de bal aflegt op Pim. Pim wordt vervolgens, in de 16(!), onderuit gehaald, maar de scheidsrechter laat het spel doorgaan.

Vrouwen zouden geen vrouwen zijn als ze geen accessoires (“Hoe schrijf je dat woord?! (Sabine, 2015)) bij zich zouden dragen. In geval van ons team is de scheenbeschermer-ophouder een zeer geliefd item. Zo gebeurt het dan dat er ineens een eenzaam op het veld lag en dat de linker- en rechter scheenbeschermer-ophouder van Christa het de rest van de wedstrijd zonder elkaar moesten doen.

Rémi is meteen lekker op dreef en weet in de 77e minuut dan ook bijna te scoren, maar er wordt wederom afgefloten voor buitenspel. De reactie van Lieke op de bank: ‘Oh.. Deze vent!’. In de 80e minuut probeert Pim nog een bal binnen te houden en kan hierbij niet meteen afremmen als ze bij de zijlaan aankomt. Daarom springt (lees: liep tegen de) ze  dan ook op de rug bij de ‘blegel’die van de tegenstander aan het vlaggen was. De blegel kijkt haar vervolgens verontwaardigd aan en vraagt zich af waarom ze haar excuses niet aanbiedt.

En toen, vanuit het niets viel daar ineens de 1-2 in de 81e minuut. Onoplettendheid en onnauwkeurigheid vanuit onze kant zorgt ervoor dat TOV ineens een kans krijgt en deze er ook in gaat. Daarna blijven we wat paniekerig spelen en (op de bank) zijn we bang dat we de wedstrijd, die we eigenlijk met minstens 4/5-0 zouden moeten winnen, uit handen gaan geven. Maar hoewel we in de slotfase slordig spelen, creëren we toch nog wel kansen. Een minuut na het tegengoal geeft Christa een bal op Pim die hem doorspeelt op Rémi. Zij speelt zich goed vrij, maar wordt vastgehouden in de 16 en kan de actie dan ook niet afmaken. Hierna volgen 2 corners van Pim waarvan de 2e wordt ingekopt door Lisa, maar een speelster van TOV kan de bal nog van de lijn koppen.

Om het af te leren, althans dat hopen we dan, staat Pim in de 88e minuut nog één keer buitenspel, terwijl Reinet vanuit de verdediging een goede bal geeft op Rémi die hem doorspeelt naar Pim, maar helaas. Gelukkig komen we in de blessuretijd nog goed weg. In de 91e minuut weet Elke de corner van TOV te pakken en zorgt er daarmee voor dat we de 3 punten mee terug naar Utrecht konden brengen.