Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

17 oktober 2015 10:00

Kasbergen, H.J.R. van

Zaterdag 17-10-2015

Na het 2-2 sobere gelijkspel tegen SVL was het 2e vlaggenschip op zoek naar eerherstel. Gelukkig hoefde  de ody-helden hier niet lang op te wachten, want om  9:00 moest er al verzameld worden op sportpark ‘de kaak op noord’. Voor iedereen een acceptabele tijd, behalve voor Konietzka. Als je als leider een bijdrage wilt leveren moet je uitgeslapen zijn, een juiste beslissing, want Konietzka was uitgeslapen en scherp. Dat kon je helaas voor de rest van het 2e vlaggenschip niet zeggen.

Na een uitgebreide voorbespreking van di Coach en een goede warming-up waar de nodige poepertjes uit de ogen werden gehaald was ody klaar voor de start van de wedstrijd tegen Eemdijk.

Opstelling: 1. Hidde the beast, 2.Tinus, 3. sebas, 4. Jan Havermans, 5. Sanny, 6. Kuys, 7. Kwakkie(45)Pollus, 8. Smeerpijp, 9. Mr Burns, 10. Lerckhoffs, 11. Lukoki(62)driepootRoumen

Wissels: Cohen, Pollus, 3-pootRoumen, Trompet

Ook de razende reporter was nog niet helemaal wakker, 2 keer knipperen en ody stond 0-1 achter. Wat er in de tussentijd allemaal is gebeurt mag Joost Kwakernaak weten. Een van de vele corners die door de scherp/goed fluitende scheidsrechter werd gegeven werd in een scrimmage door een Eemdijker binnengetikt. 0-1.  De prominent fluitende scheidsrechter had beduidend minder last van de vroege ochtend, wel had hij last van zijn gezichtsveld. Dit viel al op tijdens de Warming-up toen hij de parkeerplaats negeerde en besloot de auto achteruit de sloot in te rijden, gelukkig waren er oplettende odyhelden om hem naar een betere parkeerplek te assisteren. Enfin, terug naar de wedstrijd. Tikkie breed, tikkie terug, 2x oogknipperen, een paar gekke beslissingen van de scheids, dom balverlies, slechte omschakeling en de 0-2 ligt in het netje. Rust

Duidelijk was dat het in de 2e helft anders moest. Dit vond ook di coach Boccaletti. De succescoach en tevens people manager wist de juiste snaar te raken. De paarse goden kwamen als herboren uit de kleedkamer. Dit resulteerde in 5 goede kansen in de eerste 5 minuten.  Er werd gecoached, de linies werden kort gehouden en er werd kort op de man gespeeld. Ody voetbalde zichzelf in de wedstrijd. De aansluitingstreffer zou niet lang op zich wachten. Zo geschiedde, via een prachtige assist van de inmiddels ingevallen Pollus kopte Mr Burns in de 51e minuut snoeihard raak. Even later wisten de Eemdijkers wisten het niet meer en besloten ze om de geheel vrijlopende Pollus vlak voor de 16 neer te halen. De scheidsrechter besloot geel, waar rood wellicht op zijn plaats was geweest. Kuys ging achter de bal staan, een knappe vrije trap schampend over de kruising. De altijd kritische 3-benige Roumen gaf nog even wat feedback: ‘Die bal moet tussen de palen’! Dit is nou feedback waar je wat mee kunt, even later schoot Kuys in de 75e minuut wel raak, links in de bovenhoek. Bedankt Roumen! Wat volgde was een heet potje voetbal waarin Ody een voorsprong probeerde af te dwingen. Na een terechte rode kaart wegens veelvuldig praten en nare scheldwoorden jegens de scheids werd ody in het zadel geholpen. In de 80e minuut werd de goed spelende Jan Havermans gewisseld door Ex-Arubaans international  Trompet om zo nog meer voorhuid te kunnen spelen. Dit lukte, het wedstrijdbeeld had veel weg van het laatste paarse kwartiertje tegen Benschop. Ontzettend veel kansen maar geen doelpunt. Zo eindige de wedstrijd tegen Eemdijk in 2-2. Van de 1e helft kan niemand zich meer wat herinneren, in de tweede helft gebeurde er van alles. Misschien daarom wel een terechte uitslag. Wilt ody bovenin mee blijven doen, dan moet er vanaf minuut 1 de volle 100% focus en inzet zijn.

Neem nou eens een voorbeeld aan Pupil van de week  Crimson Chin. Het 2e vlaggenschip werd gevraagd om mee te werken aan het afscheid van ody-heldin Hanna. Ody2 is de beroerdste niet, al helemaal niet toen ze hoorden dat ze als pupil moesten spelen en 2 vrouwenhanden tegelijk mochten vasthouden. Nadat iedereen een wens had gedaan, mocht pupil van de week Crimson Chin de aftrap verzorgen. Met volle overgave, 110% inzet en concentratie stormde hij door de eerste linie van PEC Zwolle heen. Er werd ook nog even geschaard om vervolgens door te stomen de 16 in. Hij deed het fantastisch, maar door zijn toch wat jeugdige motoriek viel hij over zijn eigen benen heen. Zijn wilskracht bracht hem weer op de been, wat volgde was een droog schot in de linkerhoek.

Crimson Chin was vanaf minuut 1 scherp, iedereen zag dat hij 110% gaf, hij was in staat om in zijn eentje het gehele PEC team dol te draaien. Als ody2 de zelfde inzet op de mat weet te leggen dan gaan er nog mooie dingen gebeuren. Aankomende zaterdag  staat er een beker wedstrijd op het programma, uit tegen VVZ. Een mooie gelegenheid om te laten zien dat het 2e vlaggenschip kan strijden vanaf de 1e minuut