Zo’n eerste competitiewedstrijd is altijd lekker. Iedereen is vol goede moed, het alfabet bepaald de ranglijst en elk jaar is er wel wat nieuws. Nieuwe trainers, nieuwe spelers, nieuw spelsysteem en ook eromheen is altijd wel wat anders. Zo ook dit jaar. Want naast de nieuwe trainers en spelers was er op de vrijdagavond een primeur voor Heren 2! Alle  leden, familie, vrienden, etc. konden op de vrijdagavond al zien of hun favoriete speler uit Heren 2 in de basis stond.

VV De Meern

Voor de eerste competitiewedstrijd werd er afgereisd naar Sportpark De Meern. Waar Heren 2 mocht aantreden tegen De Meern 2. De Meern heeft de beschikking over een mooi complex met maar liefs vijf kunstgras velden. Aangezien de suikeroom van FC Utrecht Frans van Seumeren de voorzitter is verbaast mij dat niet. Daarnaast heeft de zaterdagselectie oud profvoetballer (FC Utrecht, AGOVV en Fortuna Sittard) en oud assistent trainer van FC Utrecht Robert Roest voor de groep staan. Daarnaast werd in 2013 de jeugdopleiding nog beloond met de Rinus Michels Award voor de beste amateurjeugdopleiding van Nederland.

De voorbereiding

Om 10:50 werd er verzameld op Sportpark De Meern. Waar normaal gesproken geregeld spelers te laat komen, waren vandaag zowel manager Boccaletti als assistent manager Konietzka te laat. Cruijff zei ooit “In voetbal is het simpel: je bent op tijd of je bent te laat. Als je te laat bent, moet je zorgen dat je op tijd vertrekt”. Gelukkig zijn er in de voorbereiding toepasselijke regels bedacht om dit op te lossen.

Vanwege ziekte en blessures kon Heren 2 geen beroep doen op Jeshua, Jan Havermans, Paul, Daan C., Jens, JvZ en Boudewijn. Daartegenover stond de rentree van Jody Lukoki in de wedstrijdselectie. Nadat manager Boccaletti de bespreking had gehouden, de spelers waren omgekleed en de warming up op drie verschillende velden in de stromende regen was afgewerkt. Stond Heren 2 in het zonnetje klaar om te beginnen aan de eerste helft.

1e helft

Het duurde nog geen minuut of de eerste slechte aanname van vandaag was een feit, hierdoor ging de bal zo over de zijlijn. Waar De Meern 2 hun spel beperkte tot het spelen van lange ballen, was het Heren 2 die het vooral zichzelf erg lastig maakte. De wedstrijd werd gekenmerkt door slechte passes, aannames en voorzetten. Daarnaast werden ook aan het eind van de aanval verkeerde keuzes gemaakt. Hierdoor kon Heren 2 de slechte verdediging van De Meern 2 onvoldoende op de proef stellen. Het resultaat van het matige spel van Heren 2 was na 45 minuten dan ook een 1-0 achterstand. Een lange bal viel tussen linksback Robin en keeper Hidde in. Hidde sprong ervoor in de zestien. De scheidsrechter oordeelde echter anders. Geel, penalty, doelpunt.

2e helft

De tweede helft moest uit een ander vaatje getapt worden door Heren 2. Heren 2 probeerde het tempo op te voeren in de wedstrijd. Helaas waren het de scheidsrechter en De Meern 2 die daar niet aan meewerkten. Ondanks de slechte passes en aannames was het Heren 2 die er met een terechte overwinning vandoor ging.. Door een vrije trap van Dylan (1-1) en een kopbal uit een hoekschop van Daan K. (1-2) behaalde Heren 2 een terechte overwinning. Hierna had Heren 2 de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Helaas bleef het bij twee doelpunten.

Stoomcursus spelregels 2.0

Waar De Meern 2 vorige week al hun verbale kwaliteiten liet zien, was het ook vandaag raak. Gelukkig had de scheidsrechter van vandaag de stoomcursus spelregels niet nodig om de rechtsbuiten van De Meern 2 in de tweede helft met een terechte rode kaart van het veld te sturen. Nadat de rechtsbuiten al twee keer had nagetrapt (vorige week en vandaag), werd hij na gevaarlijk inkomen op Daan K. van het veld gestuurd. Uiteraard vond De Meern dat onterecht.

Mogelijk kan het bestuur van Ody de heren van De Meern 2 met een kannetje bier in het vooruitzicht verleiden om voor alle scheidsrechters van de club een cursus spelregels te geven. Dat scheelt toch de inhuur van een extern iemand.

Nabeschouwing

Manager Boccaletti was tevreden met de 1-2 overwinning. “Wij hebben vandaag di wedstrijd niet gewonnen op di Ody manier, maar wel op di manier van hardwerken met di wil om te winnen”. Ook was manager Boccaletti erg te spreken over het scorend vermogen van Heren 2. Ondanks het gemis van Jeshua en Boudewijn (12 van de 17 doelpunten in de beker) wisten ook andere spelers het net te vinden.

Op naar Benschop 2

Volgende week wordt er thuis om 10:00 aangetreden tegen Benschop 2. Benschop verloor haar eerste competitiewedstrijd met 3-1 van Huizen 2. Hopelijk tapt Heren 2 dan weer uit een heel ander vaatje. Cruijff zou zeggen “Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.”

Heren 2 wilt graag ook Tijn en Timo uit Heren 3 bedanken voor het versterken van de wedstrijdselectie tegen De Meern 2.

Gele kaarten: Hidde, Sander, Daan K.