23 mei 2015 14:30

O'Niel, W.

23 mei 2015  nacompetitie heren zaterdag 2e klasse/3e klasse

Scherpenzeel 1 – Odysseus ’91 1 (3-4)

Odysseus moest de klus klaren van de afgelopen thuis wedstrijd, hier was 3-1 achterstand omgeboekt in een knappe 4-3 overwinning in het voordeel van het Odysseus vlaggenschip. De messen die ‘De Butcher’  voor de return had klaar gelegd waren geslepen.

Odysseus begon onzeker, de voorhoede van Scherpenzeel legde druk op de paarse verdediging die maar een enkele keer de bal kon overspelen. Binnen 15 minuten was het Sebastiaan die in de fout ging bij het drukzetten van Hafid Charadi waardoor Odysseus al snel op 0-1 achterstand kwam. Er ontstonden enkele kansen voor beide teams met de grootste kansen toch wel voor Odysseus. Helaas was het weer matig uitverdedigen van Odysseus,  waarbij tot twee keer toe een hoge bal niet kon worden weggewerkt. Het gelukshaante Hafid Charadi maakte er dankbaar gebruik van en scoorde de 0-2. Na rust werd Matthew meer naar achter gehaald waardoor er samen met de ingevallen Sander beter opgebouwd kon worden. Dit leidde tot de betere kansen voor Odysseus. Lang bleef het spannend en Odysseus schakelde over naar het optimistische spel waarin de ingevallen Paul en Fabian de gewenste stootkrachten leverden.  Het was in de allerlaatste minuut waarin een keepersbal niet goed werd verwerkt en Fabian de terechte 1-2 scoorde.

Na een bloedspannende verlenging die beide kanten op ging was het uiteindelijk Hafid Charadi die in de laatste minuut van de verlenging de 3-1 maakte. Odysseus was gebroken en moest de overtuigende inhaal slag die er aan het eind van het seizoen werd gemaakt ten spijte staken. Met opgeheven hoofd kan er terug worden gekeken op een knappe nacompetitie plaatsting waarin het zichzelf te kort deed door niet de volgende ronde te behalen.

Volgend jaar kan het vlaggenschip van Odysseus worden bewonderd in de 3e klasse onder leiding van David Romijn en Robin van Holst. Helaas zullen er een aantal gezichten niet meer worden terug gezien waaronder Gabe van Wijk, Lars Bos, Jesse van den Berg en Bram van der Lecq.