... (vrije trap)
83'

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 14

2 mei 2015 13:00

Heren 3 mocht voor de laatste wedstrijd van het seizoen aantreden op het sportpark van DOVO in het pittoreske Veenendaal. Terwijl Hans Kraay het eerste elftal van DOVO naar voren probeerde te schreeuwen was het voor Ody tijd om aan te treden op een prachtige zaterdagmiddag. Op het minste veld van DOVO mochten we ons uit gaan leven!

In de ochtend zelf bleek dat we maar met 11 man aan zouden treden. Door vele afmeldingen – die verdomde slecht weer voetballers – en een gebrek aan mensen (?) bij de rest van Ody zat er niets anders op dan aan te treden in de volgende opstelling: Keepert; Milan, Bart ©, Ludo, LB; Stef, Joost, Yannic; Kjel, Stephan, Castor. Kjel -onze Gogo- man- was vanwege moeheidsverschijnselen rechtsbuiten gezet, maar bij hem als je zin hebt in een zuipvakantie in Lloret moet je komende zomer bij hem zijn!

Goed, de wedstrijd. Hij kan beschreven worden als een gekke pot. Uiteraard was het de laatste wedstrijd en speelden we niet echt ergens meer voor, maar ondanks het weer werd er toch vol gas gegeven. Zo Kjel bleek weinig last te hebben van zijn introductieweek!

Al snel bleek dat de zwakste linie van DOVO de verdediging was. De aanvallers van Ody hadden redelijk vrij spel, het achterste blok had het echter een stuk lastiger. DOVO had al gauw besloten om de lange bal te spelen op de balvaste spits. Hieruit ontstond ook de eerste goal. De spits wist een opportunistische bal naar voren goed te verwerken, waarnaar DOVO de verdediging openspleet. 0-1! Er volgde snel een antwoord. Yannic had zoals altijd de bal aan een touwtje en dat konden de verdedigers van DOVO niet hebben. Op de rand van de 16 werd hij slachtoffer van een ‘sandwich’. Strafschop! Vaste killer Stef faalde ook dit keer niet en schoot de bal feilloos binnen. Vervolgens was er al snel een scrimmage voor het doel van Keepert waarbij DOVO het scherpste was. Ody keek weer tegen een achterstand aan. Gelukkig was Ody levensgevaarlijk over de zijkanten. Kjel en Milan maakten de linksback helemaal gek en Castor had zijn tweede jeugd gevonden op zijn nieuwe paars-oranje schoenen. Voor Stephan was dat ook genieten. Hij kreeg enkele mooie kansen, maar wist ze helaas niet af te ronden. Kjel deed dat wel in de 30ste minuut. Hij liep een mooie strakke voorzet van Castor binnen bij de eerste paal. In het vervolg van de eerste helft paste Ody zijn tactiek wat aan. Er werd minder risico genomen in de opbouw door het dramatische veld. Ook Ody ging voor de verandering eens de lange bal hanteren. Met genoeg felheid op de tweede bal was dat de beste optie voor deze wedstrijd.

In de rust was het flink bijkomen en drukte Bart de aanvallers daarom ook op het hart om te doseren, want anders zouden we het einde van de wedstrijd niet halen. Helaas had Yannic niet goed geluisterd. Yannic moest rond de 70ste minuut met immense kramp van het veld getild worden waarnaar de wedstrijd niet meer om aan te gluren was. Ody had de kracht niet meer om goed te voetballen en DOVO was daar niet goed genoeg voor. Uiteraard gebeurde er nog veel meer dan het krampverschijnsel. Zo scoorde Ody een prachtige 3-2 in de 54ste minuut. Ingeleid door een pass van wereldklasse van LB. Met een opening over een meter of 50 stuurde hij Kjel weg, die liet vervolgens de back zijn hakken zien en zette voor en door gestuntel van de overige verdedigers kon Castor vrij de bal aannemen en binnen knallen. De 4-2 was van wat mindere schoonheid… Door slechte communicatie en matig keeperswerk kon Castor een dieptepass zo binnentikken. Helaas wist Ody de stand niet vast te houden. Wederom werd de verdediging opengespleten en daarnaast was er rond de 80ste minuut een prachtige vrije trap van de rechtsbuiten van DOVO. Hij schoot hem vol in de kruising! Eerder had Keepert al een goeie redding moeten verrichten op een vrije trap van hem. Overigens mocht Ludo bij het veroorzaken van deze vrije trap van geluk spreken dat de scheidsrechter geen kaarten op zak had, want anders had hij mogen gaan douchen.

Al met al was het een evenwichtig potje voetbal met lekker veel goals. Goed gestreden, maar snel vergeten qua niveau. Op naar volgend seizoen! In de wandelgangen zijn er al geluiden te horen over een eventueel kampioensfeest eind april 2016. Misschien wat voorbarig, maar met een jaar Ody ervaring op zak zeker geen gekke gedachte.

Oja, nog een paar kleine statistiekjes. Tijn is met 13 goals topscorer geworden, daarnaast is Joost assistkoning met 7 assists. Met een doelsaldo van maar liefst 0 mogen we ook ontzettend tevreden zijn… Tot slot eindigen we in de middenmoot, of het de 5de of 6de plaats is doet er niet toe. We hebben een mooi seizoen achter de rug, alhoewel… We moeten nog het IT en het Ody-toernooi overleven!