Ody krijgt te weinig in wedstrijd tegen de kampioen

Kjel Kuypers (schot)
67'

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 14

25 april 2015 10:00

Het begon allemaal op een regenachtige zaterdagochtend. Een wedstrijd tussen de studentjes van Ody en de vaders van De Meern 3. De tegenstander al lang kampioen en Ody had ook niet echt iets meer om voor te spelen. Een gezapige pot zou een logische conclusie zijn voor  dit wedstrijdverslag. Althans dat zou je denken, maar niets bleek minder waar! Een wedstrijd vol met hachelijke momenten, kansen, gezeik en gezeur vond plaats. Zonder ‘verdiende’ winnaar helaas…

Ody trad aan in de volgende opstelling: Keepert; Kjel, Bart ©, Freek, Milan; Stef, Joost, Geert; Tijn, Stephan en Castor. Yannic en onze Arubaanse international namen plaats op de bank. Ludo mocht met de vlag gaan spelen. Hij had aangegeven zo weinig mogelijk te willen doen tijdens de wedstrijd, dus toen kreeg hij maar de vlag in zijn hand gedrukt. Daarnaast mocht Milan, omdat beide vaste backs afwezig waren, zich uitleven op de linksbackpositie.

Toen de wedstrijd eenmaal van start ging om 10:00 was het gestopt met regenen. Het combiveld lag er prachtig bij met al zijn kuilen en gaten en door de regen was het veld ook nog eens super snel geworden. Ideaal voor het tiqui- taca voetbal van Heren 3! De verhoudingen in de wedstrijd werden al vroeg duidelijk. Alhoewel een kort intermezzo van de spits van De Meern zorgde voor wat onrust. Freek wist een bal niet helemaal goed terug te spelen naar Keepert, waardoor de spits er tussen kwam. Hij faalde niet en scoorde daarmee (waarschijnlijk) zijn zoveelste goal van het seizoen. Ody liet zich echter niet van de wijs brengen en zette een mooie eerste helft op de mat. Met name vaste kansenmisser Castor kreeg enkele kansen. Zo wist hij een steekpass niet goed te verwerken en de daaropvolgende kopbal uit de scrimmage niet genoeg kracht mee te geven. Daarnaast verzilverde hij een mooie steekpass van Tijn niet, omdat hij tegen een speler van De Meern aanschoot. Ook Stephan kreeg aan het einde van de eerste helft nog twee kansen. Een strakke voorzet van Castor kon hij net niet bij de eerste paal binnenlopen en een corner werd door hem in de handen van de keeper gekopt. Ook een vrije trap van Bart werd door hem in de handen van de keeper gekopt. Helaas werd hij dus niet genoeg getest in de eerste helft, alhoewel hij – na Keepert uiteraard – de beste keeper van de competitie genoemd mag worden. Naast de gekregen kansen lag er nog veel meer ruimte achter de verdediging van De Meern, maar helaas was de eindpass – veelal met mooi combinatievoetbal ingeleid- vaak iets te slordig. Achterin had Ody de zaakjes goed voor elkaar, doordat er fel en kort op de man verdedigd werd, want eenmaal met het gezicht naar de goal van Keepert– wisten we van de vorige wedstrijd -  is De Meern ontzettend gevaarlijk met afstandsschoten.

Aan het eind van de eerste helft raakte De Meern wat opgefokt, doordat er soms ietwat onduidelijk gefloten werd. Gelukkig was het snel rust en kon iedereen afkoelen. Na de rust kwam Yannic erin voor Castor en ging Stephan eruit voor Jeshua. Deze wedstrijd mocht niet verloren gaan. Na een korte speech van Tamar kon er gevlamd worden in de tweede helft.

De tweede helft ging iets anders van start als de eerste helft. De Meern had nu het overwicht. Zonder daadwerkelijk iets te creëren overigens. Het balletje werd rustig rondgespeeld. Ody durfde nog niet echt druk te zetten, omdat met name in de vorige wedstrijd was gebleken dat De Meern erg goed was in het onder de druk uit voetballen. Gelukkig was daar in de 67ste minuut Kjel - de kleine grote man van het veld - die besloot rond de middenlijn de zee van ruimte die voor hem lag te benutten en daarmee dus te beginnen aan een rush. Het was een mooie rush en na een simpele één-twee met ‘uiteraard’ Joost stond hij opeens alleen voor de keeper. Hij had zelfs nog tijd om de bal aan te nemen! Kjel bleef uitermate rustig en schoof de bal eenvoudig langs de keeper. Daarna volgde enkele prachtige voetbalzaken elkaar op. Zo was er voor de goal van Keepert een prachtige scrimmage waarbij Kjel een bal van een uitverdedigende Ody speler keihard tegen zijn kop aan kreeg. De bal ging toen weer richting de goal, maar De Meern wist hem gelukkig net niet binnen te tikken. Een paar minuten later volgde de mooiste actie van de wedstrijd waarbij Tijn iets onwerkelijks deed. Één of andere magistrale pirouette waarmee hij de oudste man van het veld vervolgens beschamend door de benen speelde. Hij behield zelfs balbezit. Helaas wist hij de bal net niet terug te leggen op Jeshua, maar met recht is dit één van de mooiste acties die ik dit seizoen gezien heb bij Heren 3!

Na deze actie vielen Castor en Stephan in voor smaakmaker Tijn en Opa Geert. De pressie op de verdediging van De Meern was weer helemaal terug. Steekpasses kwamen nu beter aan en kansen werden gecreëerd. Zo was Yannic enkele keren gevaarlijk met mooie voorzetten, maar de grootste kans kwam in de laatste minuut toen Castor de bal strak voor gaf op Jeshua. Met een mooie beweging probeerde hij de bal nog op goal te krijgen, maar ook hij schoof hem net voorbij aan de eerste paal.

Al met al een enerverende pot voetbal zo aan het einde van het seizoen. Helaas zonder echt resultaat, maar het was een wedstrijd op niveau waar Ody op kan bouwen. Zeker omdat De Meern toch aan zijn sportieve plicht probeerde te voldoen en er een wedstrijd van maakte. Nu volgende week nog een uitwedstrijd bij DOVO in Veenendaal en dan kunnen we twee toernooitjes lang onze geweldige voetbalkwaliteiten laten zien op brakke ochtenden en herstelmiddagen in niet-nuchtere toestanden.