Ody Heren 3 boekt zwaarbevochten overwinning in Bunnik

0 - 1

Odysseus '91 3

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 14

11 april 2015 12:00

Heren 3 had na de teleurstellende verliespartij tegen Roda 46 drie weken geleden de weg naar boven weer ingeslagen met twee zeges. Afgelopen zaterdag hoopten ze die weg te vervolgen met een zege op Bunnik 2, concurrent om de plaatsen in de subtop. De omstandigheden waren bijna ideaal. De dag na rokjesdag was voor de terrasgangers een stuk minder aangenaam, maar om te voetballen was het des te aangenamer. Het was een graad of 12 en een ochtendbuitje had het (ietwat stroeve) kunstgras goed bespeelbaar gemaakt voor de wedstrijd die om 12:00 uur begon.

Door de nodige afwezigen was de wedstrijdselectie aardig uitgedund. Marijn uit heren 4 was zo sportief om mee te doen, maar moest in de warming-up helaas geblesseerd afhaken. Zodoende hadden we maar één wissel (die dus ook moest vlaggen). De opstelling in een 4-4-2 systeem onder leiding van aanvoerder Freek (Bart was afwezig) was als volgt: Keepert; Paul, Freek©, Ludo, LB; Joost, Stef, Milan, Geert; Jeshua, Yannic.

Vanaf de eerste minuut was eigenlijk al duidelijk dat het geen makkelijke middag zou worden. De ruimtes op het middenveld waren heel klein en de ruimte op de vleugels werd te weinig benut. Dit resulteerde in een strijd op het middenveld, waarbij Bunnik een veldoverwicht verkreeg. Door geconcentreerd verdedigend werk van Ody bleven grote kansen voor Bunnik echter uit. De eerste grote kans van de wedstrijd was er dan ook voor de Utrechtse studenten. Yannic verstuurde vanaf het middenveld een prima pass in de diepte en Jeshua kon vanuit een lastige, maar kansrijke positie lobben. De bal verdween op het dak van het doel.

Niet lang hierna (rond de 25e minuut)maakte Ody het zichzelf nog wat moeilijker dan het al was. Stef gooide een inworp terug naar Ludo, maar deed dit te kort. Ludo stapte in, werd gepasseerd en trok aan de noodrem: gele kaart. De tien minuten die hij aan de kant moest doorbrengen voelden als een eeuwigheid, maar nog steeds stond Ody verdedigend zijn mannetje. Al kreeg het hierbij wel de hulp van een speler van Bunnik die een schot van een teamgenoot, dat tegen het net leek te gaan vliegen, te blokken.

In de rust werd besloten om over te schakelen naar 4-3-3 om de drukte op het middenveld wat te verminderen en de vleugels beter te benutten. Stefan kwam erin voor Jeshua en nam de spitspositie in. Deze verschuivingen betaalden zich uit in de tweede helft, waarin het spelbeeld volledig was veranderd. Ody kwam beter aan voetballen toe en de tweede helft speelde zich veelal af op de helft van Bunnik. De eerste grote kans was er voor Geert, die op het middenveld de bal veroverde en met een goede rush door het midden vrij kwam voor de keeper. Hij schoof de bal net voorlangs. Enkele minuten later brak de weer ingevallen Jeshua knap door aan de linker kant en posteerde zichzelf eveneens vrij voor de keeper. Ook hij schoot net naast.

De bevrijding kwam 11 minuten voor tijd. Weer was het Jeshua, die dit keer werd weggestuurd door Joost, de teruggekeerde koning van de assist. Dit keer was hij oog in oog met de keeper wel succesvol en schoof de bal langs de keeper in het doel: 0-1. Tien hectische minuten volgden.

Bunnik ging opportunistisch spelen en bracht er een lange spits in. Vrijwel iedereen liep op zijn laatste benen en de rust om de wedstrijd solide uit te voetballen was er niet meer bij Ody. Dit resulteerde in één levensgrote kans voor Bunnik, vlak voor tijd. De lange spits stond plotseling helemaal vrij en kwam oog in oog te staan met keepert die een heldendaad verrichtte door het schot te keren. De gelijkmaker zou gezien de hele wedstrijd ook niet verdiend zijn geweest, vooral op basis van de tweede helft. Zo bleef de 0-1 staan en werden de vuisten gebald bij de mannen van Ody 3.

Uiteindelijk een zwaar bevochten, maar terechte zege dus. Petje af voor de inzet! Maandag zal er een hersteltraininkje volgen, want donderdag staat de inhaalwedstrijd tegen Cobu Boys alweer op het programma.