3 - 3

VVIJ VR2

Vrouwen, VR3, Groep 3 4

28 februari 2015 10:00

Om 10:00 's ochtends stond Dames 3 klaar voor de kwartfinale van de beker. De tegenstander was VVIJ. Hier speelde Dames 3 afgelopen week al tegen in de competitie. Hier werd helaas met 1-0 verloren. We wisten dus dat het een zware wedstrijd ging worden.

We begonnen helaas niet heel sterk en binnen 20 minuten stonden we al 0-2 achter. In de rust werd er echter een inspirerende toespraak gegeven door de trainers. De tweede helft begonnen we heel sterk. We domineerden, bleven druk zetten en hadden mooie aanvallen. Helaas werd dit niet beloond en die ene keer dat VVIJ
 wel op onze helft was, maakten ze dan ook de 0-3.

In de tachtigste minuut ging de 1-3 er dan toch nog in
 via Nina S
. Het voelde goed, al was het maar voor de eer. Wij waren namelijk duidelijk de betere partij in de tweede helft en sowieso de morele winnaar. Helaas was VVIJ hier niet heel blij mee en schopten zij Anne onderuit. Zij moest noodgedwongen gewisseld worden. Emma kwam vervolgens in botsing met dezelfde chick die bleef liggen. Maar aangezien VVIJ eigenlijk de hele tweede helft meer op de grond lag dan actief aan het rennen was, speelden we de aanval uit. Met als resultaat: een schot van Lisanne dat van richting werd veranderd door de verdediger die in de weg stond. En bam, goal!

Het stond opeens 2-3 en alles was nog mogelijk. Nou ja, met 2 minuten op de klok hadden we niet verwacht dat er nog een zouden scoren. Vooral omdat de trainers van de tegenpartij heel kinderachtig de bal weg schopte voor de scheids zodat we niet verder konden. En nee, dit waren geen jongetjes van 16 maar volwassen mannen. Ook mochten we opeens niet meer met hun bal de wedstrijd uitspelen. Gelukkig konden we de bal snel terug veroveren met een potje rugby bij hun dug-out en werden de laatste paar minuten uitgespeeld. Met als laatste moment een top aanval waarbij de bal uiteindelijk via Ester bij Lisanne terecht kwam. Zij was sneller dan haar tegenstander en schoot de bal netjes over de grond langs de keeper het goal in.

Het was 3-3! Iedereen rende natuurlijk keihard het veld op. De wedstrijd moest echter verder. Er werd afgetrapt en afgefloten. Dat betekende penalties!

Manouk was hier echt heel erg blij mee. Zij heeft haar hele keeperscarriere (een halfjaar) al uit zitten kijken naar een penalty reeks en voelde zich ook net Krul. Maandag op de training waren de penalties al geoefend, de mensen die ze zoude nemen waren zelfs al bekend. Alleen de volgorde moest nog bepaald worden.

De eerste penalty kwam van Esther. Die zat. 1-0.
De eerste penalty van VVIJ zat ook. 1-1.
De tweede penalty kwam van Maria. Mooi in de linker onderhoek. 2-1.
De tweede penalty van VVIJ zat ook. Maar Manouk zat heel erg in de buurt. 2-2.
De derde penalty werd genomen door ?Anne. Onder in de linkerhoek. 3-2.
De derde penalty van VVIJ zat... NIET! Buitenkant paal. Bam. Het bleef 3-2.
De vierde penalty kwam van ?Suzanna. Ook strak in de linkerhoek. 4-2.
De vijfde penalty van VVIJ zat ook. 4-3.
Alles hing af van de laatste penalty die geschoten ging worden door Lisanne. Besliste zij niet alleen de wedstrijd, maar ook deze penalty reeks? Gaat Dames 3 door naar de halve finale van de beker? NATUURLIJK. Lisanne schoot hem koelbloedig? het goal in. Dames 3 heeft de hele wedstrijd nog niet zo hard gerend als toen? we naar het goal zijn gerend waar Lisanne en Manouk al stonden. Dikke party natuurlijk.

We nodigen jullie allemaal uit voor de halve finale :)

Enkele gemoedelijke quotes:
"Ze weten het niet meer." (Reservebank)
"We gaan Europa in!" (Emma B)
"Pannenkoek!" (Sjoerd)
"Jullie mogen niet meer met onze bal voetballen." (Trainer van VVIJ)
"Het kan nog". (Iedereen)
"Marmot" (Middenveld van Dames 3).
"Zag ik jou nou net over de grond rollen in de dug out van de tegenstander?" (Sjoerd)
"Heb je al gehoord over onze wedstrijd?" (Heel Dames 3)