Geduldig Ody boekt regelmatige overwinning

85'
Assist: Joep Claesen

Mannen zaterdag, 5, 5e klasse 15

21 maart 2015 13:45

Een uitgekleed Ody 5 heeft zaterdag een verrassend eenvoudige overwinning geboekt op Houten 3. Na een moeizame eerste helft werd na rust de klus geklaard: 0-3. Ody heeft nu 37 van zijn 50 goals in het tweede bedrijf gescoord.

Door de sterke wind had Ody in de eerste helft moeite om onder de druk uit te komen, waardoor Houten meerdere malen dreigend was. Echte kansen bleven echter uit. Ody wist via Jesse, Teun en de ingevallen Hilly Chilldog wel af en toe met goed positiespel op te rukken, maar die momenten strandden telkens voor er echt gevaar gesticht kon worden.

Toch konden de spelers in de rust tevreden zijn: wederom had de defensie amper kansen weggegeven en met de rug in de wind zou de ploeg in de tweede helft ongetwijfeld gevaar gaan stichten.

Al na vijf minuten werd dat vertrouwen beloond. Joep veroverde de bal, waarna Bas een combinatie kon aangaan met de reeds genoemde Hilly Chilldog (a.k.a. Hillbilly Boy). Niek 'The Bonk' Donkers trok twee man met zich mee, waarna Jesse de voorzet van Bas bij de tweede paal kon binnenranselen. De keeper was hierbij volkomen kansloos, net als tien minuten later bij een ziedende vrije trap van Bas 'Memphis' 'Cristiano' 'Andrea' 'Wielinga' van den Boogaart, maar die zag zijn zwabberkogelpegel op de lat eindigen.

Na vijf minuten keerde de voor rust weggestuurde Houtense middenvelder terug bij de blauwhemden en werd het even onrustig bij Ody. Nadat de scheidsrechter nog eens alle spelers op het veld alsmede het aanwezige publiek geteld had, kreeg Houten een grote kans. De lange centrumverdediger kreeg de gelegenheid om richting het doel op te stomen, maar doelman Jonas wierp zijn toque in de baan van het schot en hield daarmee zijn ploeg op de been.

Even later werd het 2-0. In een druk strafschopgebied vond Niek een gaatje, en ditmaal ging 'ie er wel veilig in. Hoezee!

Met nog tien minuten op de klok kwam Sam terug in het veld voor Bas, die de vlag ter hand nam. De scheidsrechter vond dit echter geen goed idee en stuurde Bas naar de bank.

Dat weerhield Niek Koen Honkdonk The Bonk Donkers er niet van nog een goaltje te laten aantekenen, nadat hij voor de tweede keer het strafschopgebied had gepenetreerd. Vrijwel direct na deze climax maakte de arbiter er een einde aan.

Gevraagd naar zijn sterke optreden antwoordde Donkers: "Ik speelde vandaag op stalen noppen, want ik hou niet zo van rubber. Misschien dat dat geholpen heeft. Ik was in elk geval zo herp als een es!"

Na een strijdlustige eerste helft volgde een nagenoeg perfecte tweede helft, met als uitblinkers in mijn ogen Jonas, René, Maarten en nog een heleboel anderen. Een geweldige teamprestatie.

Helaas won JSV dik van Rivierwijkers en is het kampioenschap zo goed als uit zicht. De tweede plaats is en blijft echter stevig in handen!

Volgende week kunnen we voor de derde keer op rij revanche nemen (helaas hebben we nogal wat recht te zetten) als we op Olympos CJVV 8 ontvangen.