89'
Assist: Yannic Doeve

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 14

21 maart 2015 13:30

Afgelopen zaterdag stond voor Heren 3 de uitwedstrijd tegen Voorwaarts 3 op het programma. Maar wat is een uitwedstrijd als het voor het grootste gedeelte van de mensen korter fietsen was naar Voorwaarts dan naar Olympos? Goed op deze eerste (officiële) lentedag waren er ideale voetbalomstandigheden gecreëerd door het door ons zo gehate Nederlandse klimaat. In de loop van de ochtend een lekker buitje, maar toen de wedstrijd eenmaal op het punt stond om te beginnen brak het zonnetje door. Om 13:30 kon er afgetrapt worden op het gezellige sportpark van Voorwaarts!

Met een fitte selectie van maar liefst 15 man waren we afgereisd. Bart heeft dagen wakker gelegen over in welke opstelling we nou moesten starten. Uiteindelijk stonden de volgende elf mensen op het veld: Keepert; Paul, Bart©, Ludo, LB; Stef, Kjel, Tijn; Milan, Jesh en Castor. Met de vorige wedstrijd in ons achterhoofd werd besloten om de backs van Voorwaarts vrij te laten in de opbouw om vervolgens bij balbezit juist vol over diezelfde zijkanten heen te walsen.

De wedstrijd begon wat gezapig, waarschijnlijk doordat de warming-up bij gebrek aan ballen niet om naar huis te schrijven was. Na een kwartier zonder kansen was daar opeens een zeldzaam misverstand tussen Keepert, Bart en LB. De buitenspeler van Voorwaarts kon ongehinderd een bal voorzetten en waar Bart dacht dat Keepert de bal zou pakken, bleef hij staan. Met vereende krachten probeerde Bart de bal nog te blokken, maar daarmee schoot hij de bal tegen de spits van Voorwaarts aan, 0-1.

Niet getreurd! Na deze goal werden de ware verhoudingen op het veld wel duidelijk. Ody moest het spel gaan maken en proberen niet in het zwakke spel van Voorwaarts mee te gaan. Slechts het broertje van Messi die linksbuiten stond bij Voorwaarts kon soms nog gevaar stichtten. Door een  mooie aanval werd 10 minuten later de 1-1 gemaakt. Tijn stuurde met een mooi passje onze Arubaanse international weg die vervolgens met soepele schijnbeweging de keeper en de laatste man op het verkeerde been zette en daarmee in de korte hoek hard raak schoot. Jeshua blijkt dus ook in de eerste helft te kunnen scoren!

Mede dankzij de intercepties van de lange stelten van Stef kon de druk op Voorwaarts hooggehouden worden. Vrij snel na de 1-1 was er een aanval over rechts waar Milan met een harde voorzet Tijn probeerde te bereiken. Helaas stond de aanvoerder van Voorwaarts in de weg en schoot hij de bal knullig in eigen goal. In het vervolg van de eerste helft werd geprobeerd met voorzetten vanaf de zijkanten de spits te bereiken. Dit had niet veel succes door een veelal matige uitvoering. Castor mistte nog jammerlijk een 1 op 1 met de keeper doordat hij met zijn chocoladebeen uit moest halen. Uiteindelijk zorgde Stef dat we de rust in gingen met een voorsprong. Paul (die er sowieso zin in had vandaag) speelde op magnifieke wijze de bal breed naar Stef. Hij besloot maar eens te schieten van buiten de 16 en wonder boven wonder vloog de bal binnen. De keeper maakte een Ten Rouwelaartje, Grandelletje en Pietje tegelijk, maar goed hiermee was wel de eerste goal van Heren 3 buiten de 16 een feit! Nou ja op twee vrije trappen na dan.

In de rust was er uitgebreid de ruimte om te wisselen. In het zonnetje werd voornamelijk benadrukt dat we niet mee moesten gaan in het zwakke spel van Voorwaarts. Verse krachten Geert, Yannic en Freek moesten daarvoor zorgen. Echter zorgde een ongelukkig moment van Kjel voor veel onrust bij Ody. Hij maakte hands in de 16 en de scheids was streng en gaf een pingel. Deze werd onberispelijk binnengeschoten door de linksback(?) van Voorwaarts. Gelukkig is er dan nog altijd aanvoerder Bart. Hij nam Ody vervolgens bij de hand door weer één van zijn befaamde rushes uit te voeren. Na een mooie combinatie met Jeshua kwam hij aan de linkerkant van de 16 vrij en toen verzilverde hij eindelijk eens een schietkans. Daarmee ging de marge weer naar 2, 2-4.

Ody leek vervolgens de wedstrijd uit te kunnen voetballen, maar door een dekfout op het middenveld stond er een speler van Voorwaarts volledig vrij. Hij werd wonder boven wonder goed aangespeeld en kon zo doorlopen naar Keepert. Die kon de 4-3 niet voorkomen. Het spel werd vervolgens wat onrustig. Gelukkig was Ody wel zo slim om de bal in de ploeg te houden. Hiermee stichtte Voorwaarts ook geen gevaar. Totdat ze alles of niets gingen spelen. Dit had voor hun echter niet het gewenste resultaat. Ody kreeg daarmee een legio kansen. Het koppeltje Castor en de ingevallen Stephan stichtte veel gevaar. Helaas besloten ze bij één van die kansen om de bal tegen elkaar aan te schieten in plaats van in de goal. Ook kreeg Castor zijn tweede mogelijkheid 1 op 1 met de keeper. Dit keer had hij de bal gewoon moeten maken, maar liet hij zich aftroeven door een verdediger van Voorwaarts. Echter in de 87ste minuut was daar opeens Keepert. Met een ferme uittrap kwam de bal zomaar voor de voeten van Castor terecht. De verdedigers hadden volledig verkeerd getimed en Castor stond zo opnieuw 1 op 1 met de keeper. Drie maal is scheepsrecht, dus hij faalde deze keer niet. In de slotminuut scoorde ook Geert nog. Zijn voorzet vloog binnen alsof het stiftje in de verre hoek was. Overigens hielp de keeper bij deze goal een handje mee door domweg niet te reageren op de mislukte voorzet van Geert.

Al met al dus weer enerverend potje voetbal met een mooie pupillenuitslag. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Cobu Boys. Bij winst op deze ploeg is de top 3 weer in zicht. Oja, LB wilde nog graag een vermelding. Hij kreeg in de wedstrijd een bal keihard tegen zijn kop aan, maar bleef gewoon overeind. Wat een beest!