... (schot)
85'

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 14

7 februari 2015 14:45

Afgelopen zaterdag was het voor Heren 3 tijd voor de tweede wedstrijd na de winterstop. Alweer drie weken geleden werd er verloren van de koploper. Met alle frustraties en revanchegevoelens op zak kon de reis naar Zeist ondernomen worden. Middels een prachtige toegangsweg naar Slot Zeist belandden we op het sportpark van Jonathan waar vervolgens om 14:45 afgetrapt kon worden.

We beschikten vandaag over een grote selectie. Nieuwe aanwinst Kjel was van de partij en LB en Jeshua kwamen terug van blessures. Keepert en Freek moesten Heren 2 bijspringen, maar sloten later nog aan. Uiteindelijk zijn we in de volgende opstelling gestart: Keepert; Paul, Ludo, Bart, Kjel; Stef, Joost, Tijn; Milan, Geert en Castor.

Doordat we de wedstrijd op kunstgras speelden werden we niet in de greep gehouden door ‘Koning Winter’. Al met al bleek de temperatuur nog best wel aangenaam te zijn. Het was uiteraard wel frisjes. Om warm te blijven begon de wedstrijd meteen op een hoog tempo. Met Tijn en Geert die afwisselend op Messiaanse wijze de spitspositie zouden gaan invullen was er veel beweging. Jonathan kon dit niet belopen, waardoor we –redelijk uniek dit seizoen – al in de eerste tien minuten een goal scoorden. Een goed lopende aanval werd naar de zijkant gespeeld waar Milan vervolgens de bal voorzette op Tijn. Hij kopte de bal tegen de paal aan en toen kwam de bal voor de voet van Geert. Aan hem was dit koude kunstje wel besteed!

Ody had een vroege voorsprong te pakken, maar speelden soms nog redelijk slordig. Na een kwartier moesten we helaas Stef wisselen voor Koen ‘Peter Crouch’ Löwenthal. Stef had nog teveel last van de ‘Amerikaanse griep’. Nou ja hij moest vast energie sparen voor het Combifeest in de Woo. Koen moest nog enkele minuten wennen, maar naar mate de wedstrijd vorderde werd hij een steeds beter aanspeelpunt waarom de rest van Ody kon bewegen. Ook Joost liet maar weer eens zien waarom we hem hard gaan missen de rest van het seizoen. Ondanks dat kreeg Jonathan toch de nodige kansen. Een schot van een meter of 20 kwam via Tom op de lat en Tom moest ook nog een keer reddend optreden bij een schot vanaf de zijkant van de 16.

In de 25ste minuut liet Koen maar weer eens zien waarom hij de ideale gelegenheidsspits is. Met zijn lange stelten wist hij een fabelachtige lob van Geert ‘ik heb de bal aan touwtje’ van Stam af te ronden. Vrij snel daarna kreeg Ody een penalty doordat de doorgebroken Tijn op het laatste moment werd neergehaald. De scheidsrechter liet na om de rode kaart te trekken, maar de penalty was een feit. Doordat de eerste twee penaltynemers niet in het veld stonden ontstond er vertwijfeling. Uiteindelijk was Ludo het doortastends en pakte hij de bal op. Helaas mistte zijn penalty net wat vaart en kon de keeper hem pakken.

Gelukkig hoefde Ody niet lang te treuren. In de 33ste minuut werd er opnieuw een prachtige goal gescoord. Een dieptepass werd door Koen verlengd en daardoor had Tijn de vrije doortocht. Met een subtiel balletje over keeper liet hij opnieuw het net bollen. Vervolgens liep de wedstrijd volledig uit de hand. Jonathan wist niet meer waar ze het moesten zoeken en Ody maakte er een trainingsoefening van. Binnen 5 minuten werden er drie haast identieke goals gescoord waarbij de bal diep gespeeld werd op een buitenspeler die hem vervolgens zo hard mogelijk en over de grond voor de goal gooide. De meegelopen spelers konden vervolgens eenvoudig afronden. Zo pikte Castor weer eens een goaltje mee, kon Tijn weer een goal toevoegen aan zijn steeds indrukwekkender wordende totaal en kon Geert ook het net doen laten bollen.

In de rust heerste er een jolige stemming. Zo’n luxe hadden we nog niet eerder gehad. Toch gingen we na de rust het veld in met een aantal doelstellingen, namelijk de 0 houden en de dubbele cijfers halen. Jeshua en Freek kwamen er als verse krachten in. Helaas was de concentratie in de tweede helft niet zo goed en werd er soms wat te frivool gespeeld. Het regende geen goals meer. In tegendeel zelfs! Jonathan kreeg de kans om twee keer te scoren middels een corner en een echte spitsengoal. Gelukkig wist ook Ody nog een goaltje mee te pakken. Tijn had weer eens een vrije doortocht gekregen van Jonathan en omspeelde de keeper om vervolgens het net te doen laten bollen. Voor de rest wil ik weinig woorden vuil maken aan de tweede helft.

Oja, ook LB maakte weer zijn rentree. Helaas duurde die niet lang. Door enkele aanslagen op zijn andere enkel ging hij uit voorzorg naar de kant, maar het was goed om hem weer langs de zijlijn te zien rennen!

Al met al hebben we eindelijk weer een positief doelsaldo en laten zien dat trainen zin heeft. Nu over twee weken Roda’46 maar wegblazen met wervelend voetbal!