West 1 4G Za - 08/09

14 maart 2009 14:30

Deceptie op ‘Super Saturday’

In de 4e klasse G van het  district West 1 gaat zaterdag 14 maart de boeken in als ‘Super Saturday’. De gehele top zes streed op deze ietwat druilerige dag om de oh zo belangrijke punten. Bovenin de ranglijst  is het namelijk dringen geblazen, de verschillen zijn minimaal en het is nog lang geen uitgemaakte zaak wie er met de prijzen vandoor gaat.

Odysseus ’91 wist dat dit weekend en de wedstrijden van de aankomende weken zeer belangrijk waren. Het gonsde al op de trainingen en in ‘De weken van de waarheid’ werd alvast vooruitgeblikt op de andere cruciale wedstrijden van de komende weken. Maar ‘first things first’, de eerste horde die in een moeilijke reeks genomen moest worden was Flats Zeist Oost.

De veertien geselecteerde spelers waren ruim op tijd aanwezig op het knusse sportpark van FZO. Net buiten het Engelse landschapspark van het in de  zeventiende eeuw door Jacob Roman gebouwde Slot Zeist lagen de velden er aardig bij. Terwijl de begeleidende staf (bestaande uit vlaggenist Tim Savenije, trainert Kees Boenders en motivator Schilders sr.) het papierwerk regelden werd er nonchalant een balletje hooggehouden. Vooral zeehond Rik Molenaars en de ‘gouwe ouwe’ van Yabba Dabba Dance 1994 waren hierbij opmerkelijk.

Terwijl het massaal toegestroomde publiek de paraplu’s ontvouwde, floot de scheidsrechter stipt om half drie voor de aftrap. De spanning van beide teams was te zien in het wedstrijdbeeld. Een slordige wedstrijd waarin vooral strijd, halve kansen en lange ballen te zien waren. FZO kon een aantal keer vuren op het doel van Jorrit Hoekstra, maar de ballenvanger werd meer getest dan de keeper van Odysseus ’91. Odysseus kreeg via Jochem Schilders de beste kans op een treffer, maar hij wist in alle haast de bal niet tussen de palen te mikken. Wietse Kuiper kon met een uiterste reddingspoging een Zeister treffer voorkomen, de spits van FZO kon hierna met een rugblessure het veld verlaten. Met de brilstand op het scorebord konden de teams genieten van een heerlijke bakje lauwe thee.

Rust. Wat nu. Besloten werd om de bank nog even de bank te laten en te proberen met de huidige equipe een bres in de verdediging van FZO te slaan. Toen de, overigens uitstekend fluitende, arbiter de heren uit de kleedkamer kwam halen stonden alle neuzen weer dezelfde kant op en werden de mouwen tot onder de oksels opgestroopt.

Het spelbeeld in de tweede helft verschilde niet veel van de eerste helft, alle mooie woorden in de kleedkamer ten spijt. Er kwam nog meer gevaarlijke momenten op de Paarsche helft van het veld en veel overtredingen rond het zestienmetergebied waren hiervan het gevolg. Uit één van deze vrije trappen werd de eerste treffer van de middag gemaakt. Handig werd de bal over het muurtje en in de korte hoek gelepeld. Met lange ballen, enkele listige counters en een hoop strijd probeerde Odysseus de stand weer gelijk te trekken. Achterin werd de vrije man opgegeven om voorin een vuist te kunnen maken. In de ruimte die hierdoor ontstond kon FZO de wedstrijd tien minuten voor tijd beslissen, na een goede actie verschalkte de topscorer van FZO keeper Hoekstra. Een laatste stuiptrekking volgde, de nummer 10 van FZO kon dit niet waarderen en vond het nodig Wietse Kuiper zijn elleboog van dichtbij te laten zien. Dit werd echter onbestraft gelaten en de scheidsrechter vond het ook wel mooi geweest. Na een matige wedstrijd verlieten de Odyssianen teneergeslagen het veld, ‘Super Saturday’ was uitgelopen in een ware deceptie.

FZO kruipt met deze overwinning dichterbij het gelijkspelende Hercules. Odysseus zal zich snel moeten herpakken voor de wedstrijd tegen DEV, dat met ruime cijfers van Bunnik wint (4-0).