Odysseus '91 2

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

14 februari 2015 12:15

Stormbroek, J. van

Na het verlies van vorige week en de laatste wedstrijden voor de winterstop was het zaak om vandaag weer eens te winnen. De 3 punten zouden aansluiting bij de subtop betekenen, maar bij een verlies moeten we naar de onderste regionen kijken. Het leek een uitgelezen mogelijkheid om ons te herpakken tegen HEDW, aangezien we hier vorige keer met een goede pot voetbal van wonnen.

De reis startte met een (bijna) volledige selectie in de trein richting Amsterdam, ook wel bekend van het mooie Ajax. Het was natuurlijk onmogelijk om de reis foutloos uit te voeren en daarom leek het Jan nog een goed idee om de prullenbak even leeg te gooien in de trein. Via station Amstel, een busritje, wandeling en een kleine speurtocht naar de sportvereniging kwamen we toch gezond en wel aan op Sportpark Middenmeer.

In de kleedkamer werd de wedstrijdbespreking gedaan en de opstelling bekend gemaakt. Opvallende keuze was dat trainer Daan zichzelf als keeper positioneerde en daarmee Bram, Erik en Sonny passeerde. De trainertaken werden hierdoor overgenomen door Daan K en Diederik. Na een redelijke warming-up en korte kleedkamerbezoek kon de wedstrijd eindelijk beginnen.

Het fluitsignaal ging en we probeerden vanaf het begin met scherpte te spelen. Helaas kwamen we na 2 minuten door een slordige pass al op achterstand en liepen we meteen achter de feiten aan. Gelukkig pakte we ons goede spel op en konden we het de tegenstand lastig maken met snelle passing, acties en wat schoten op doel. Dit resulteerde na 12 minuten in een prachtige aanval over meerdere schijven , waarbij Lars B de bal kon inschieten na een mooie actie en pass van Lukoki. Nu was het zaak om dit spel door te zetten en de wedstrijd volledig naar ons toe te trekken. Helaas ging ook dit weer vrij snel fout, door wederom een slordigheid, en kregen we na 20 minuten de 2-1 om onze oren. Na deze goal kregen we gelijk een grote kans, helaas ging deze er niet in. Na 37 minuten werd het een nog moeilijkere opgave, omdat HEDW de bal uit een korte vrije trap op goal kon schieten en scoren. Zodoende gingen we met een 3-1 achterstand de rust in.

WV HEDW bestond uit een paar oude gasten, die we toch conditioneel kapot zouden moeten kunnen spelen in de tweede helft. Vanaf het begin gingen we er weer vol voor en na 51 minuten stond de snelle 3-2 op het scorebord, wederom een goal van Lars B na een puike voorzet van Rik. Het geloof was terug en nu was het zaak om het achterin dicht te houden en hun verdediging kapot te spelen, helaas werd dit soms ruw verstoord door een toch zeker wel aanstellende goalie. Het betere spel kwam toch al zeker de hele wedstrijd van onze kant, maar het was toch weer HEDW in de 71e minuut die het verschil in doelpunten kon terugbrengen tot twee.

Een dramatische pot met pijnlijke gevolgen in de competitie. Twee wedstrijden geleden konden we nog mooi omhoog kijken, maar nu is het van zeer groot belang om punten te pakken en zodoende boven de degradatiestreep te blijven. Volgende week IJFC thuis, 3 punten is het enige dat telt.