... (schot)
82'

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 14

29 november 2014 12:30

Op deze gure zaterdagmiddag was het tijd voor de uitwedstrijd tegen laagvlieger CDW 2 uit Wijk bij Duurstede. Met deze prachtige HISTORISCHE locatie in ons achterhoofd namen we met veel plezier de 40 minuten durende busreis voor lief. Met een selectie van elf man en een nieuwe speler (Geert) kon er om 12:30 afgetrapt worden!

Bart, die nog steeds last had van z’n grote teen, had besloten om met de volgende opstelling te beginnen: Keepert, Paul, Ludo, Freek, LB; Stef Stuntpiloot, Joost, Milan; Vinnie, Stephan en Cas. Jammer voor Geert, want hij was nog wel (als enige) helemaal vanuit Utrecht naar Wijk bij Duurstede gefietst en had er daarmee dus al een flinke warming-up op zitten.

Tijdens de ‘voetballende warming-up’ werd duidelijk dat het ondanks het verschil op de ranglijst tussen de twee teams het een zware wedstrijd ging worden. Het veld dat we aangewezen hadden gekregen was op z’n zachtst uitgedrukt niet bepaald geschikt voor een potje Tiqui- Taca voetbal. Daarnaast begon CDW ook nog eens erg fel aan de wedstrijd. Ze gingen er vol voor en dat terwijl Ody toch zijn eigen spel doormiddel van goed positiespel probeerde te spelen. Dit bracht veel risico met zich mee en veroorzaakte enkele keren balverlies en onrust. CDW kreeg enkele kansen, maar Keepert haalde als vanouds de ballen geweldig uit de goal. De enige kleine mogelijkheden die Ody kreeg waren door ballen die achter de verdediging werden gelegd. Op deze manier kwamen Cas en Vinnie er enkele keren goed door, maar ze wisten de goal niet te bereiken. Tot de 30ste minuut was CDW dan ook de betere ploeg, maar toen scoorde Ody uit het niets: Cas gooide een corner goed voor de goal, vervolgens won Freek (uiteraard) zijn kopduel en kwam de bal zo voor de voeten van Stephan voor wie het natuurlijk een koud kunstje was om de bal binnen te schieten. Alhoewel… De doellijntechnologie moest er nog haast aan te pas komen, maar goed hij zat erin.

Ody had hiermee de voorsprong, maar daar was ook alles mee gezegd. Vlak voor rust schoot een speler van CDW de bal van zo’n 25 meter snoeihard op de paal. Gelukkig werd de rust gehaald  zonder tegengoals of blessures.

In de rust werd besloten om wat realistischer te gaan spelen. Opbouwen was onder deze omstandigheden gewoonweg niet mogelijk. De verdedigers en cvm’s  mochten in het vervolg geen risico meer nemen en maar hopen dat de aanvallers wat met de lange ballen konden. Geert kwam er daarnaast nog in voor Stephan.

De tweede helft begon met waar we elkaar in de rust nog voor gewaarschuwd hadden, namelijk een te risicovolle opbouw. Gelukkig mistte CDW net zoals in de eerste helft zijn kansen en stond Keepert in de weg. Hiermee was iedereen wel wakker geschud en was het tijd voor Ody om een ander soort voetbal te laten zien. Ook wel het typische ‘FC Utrecht – voetbal’ genoemd. Het was vechten en werken voor elke meter, maar dat werd ook beloond. Eerst wist Cas de bal niet breed te leggen op de meegelopen Vincent en Milan, maar toen kreeg Ody in de 60ste minuut weer een corner. Cas sneed de bal ondanks de wind goed aan. Hierdoor kon de vrijstaande Geert hem hard binnenkoppen. Hiermee scoorde na Jeshua ook de tweede debutant in Heren 3. Vrij snel na deze goal stoomde LB op langs de zijlijn en demonstreerde hij enkele kapbewegingen die zo opgenomen kunnen worden in de Wiel Coerver – methode. Gelukkig gaf LB nadat hij zich uitgeleefd had de bal goed voor. De bal kwam terecht bij Castor die, als we Stef Stuntpiloot moeten geloven, de bal à la Kazim-Richards aannam op de borst en hem vervolgens klaarlegde voor assistkoning Joost wiens rechtervoet ook blijkt te kunnen scoren. Hij krulde de bal mooi voorbij de keeper. Hiermee was de wedstrijd toch echt binnen!

In het vervolg van de wedstrijd kreeg Ody, mede dankzij de goed spelende Ludo, meer grip op de wedstrijd en ontstond er nog een mooie kans voor Castor die op magistrale wijze door een lobje van Vinnie 1 op 1 werd gezet met de keeper van CDW. Helaas floot de scheidsrechter vanwege duistere redenen af voor buitenspel.

Tijdens het slot van de wedstrijd waren de vogels (en hockeyende meisjes) in Wijk bij Duurstede niet veilig, want CDW en Ody deden enkele keren een wedstrijdje wie het hoogst de bal in de lucht kon trappen. Oja, Castor liep nog tegen een volledig onterechte, maar toch nuttige gele kaart op. Helaas scoorde CDW aan het eind van de wedstrijd nog een goal bij een onoplettendheid in de verdediging, maar het doelsaldo is weer positief en door deze uitslag blijft Heren 3 bovenin meedoen. Volgende week staat de topper tegen FC Driebergen 4 op het programma!