Dylan Mulder (vrije trap)

Mannen zaterdag, 2, 1e klasse B

29 november 2014 12:00

Dorrestijn, G.C.

Vandaag stond speelronde 11 in de zaterdag reserve 1e klasse B op het programma en moesten we aantreden tegen en bij Nieuwland uit Amersfoort. Voor beide teams een zeer belangrijke pot om de bovenste plekken, aangezien er voor aanvang van de wedstrijd een 2e plaats werd gedeeld. We stonden niet alleen in punten gelijk, ook het aantal gewonnen/verloren wedstrijden, gelijke spelen en aantal doelpunten voor kwamen overeen. Nieuwland had alleen een tegendoelpuntje minder geïncasseerd waardoor het op papier boven ons stond. 12:00 uur zou er worden afgetrapt, dus werd eenieder om 10:30 uur op sportpark Nieuwland aanwezig verwacht. Zo vroeg??? Ja zo vroeg, want trainer/coach Daan van Riet had al lang en breed een berichtje van ‘de OV-helden’ ingecalculeerd; 09:54 uur: vertraging, een kannetje van de NS.

Uiteindelijk in een (voor Dylan en rudy bekende) kleedkamer beland, waar de opstelling bekend werd gemaakt: Erik (met 2 dezelfde blitse schoenen) op goal; Wessel, Jan, Sander en gelegenheidsback Boudewijn achterin; Julian, captain Nard en Jules K op het middenveld; LB&LB op de flanken en in de spits keerde verloren zoon ‘Faab’ eindelijk weer terug in het beste team van Odysseus. Lars, Dylan, Thijs, Martijn en Lukoki hielden samen met de meegereisde Rudy, Butcher en Diederik de bank warm op deze koude dag. Gelukkig waren er zo’n 6 dunne paarse lapjes stof meegenomen, want het draaide allemaal om de lagen die je warm hielden.

Om 12:00 trapte Odysseus af voor het begin van de wedstrijd en liet eerst  even de bal rond gaan. Nieuwland zette vaak op juiste momenten druk of wachten een foutje af, waardoor zij zelf in balbezit konden komen en met wat breedtepassen, lange ballen en dribbels aangaven een goede voetballende ploeg  te zijn. Gelukkig hebben wij ook niet de minste spelers en konden wij vaak over rechts of via het middenveld de aan de bal zeer sterke Lars B en Faab aanspelen. Zij konden zodoende een aantal keren wegdraaien van hun directe tegenstander of de bal laten vallen op een aangesloten medespeler. Eerste wapenfeit voor Odysseus was van Faab die mooi wegdraaide van zijn tegenstander, tussen 2 verdedigers slalomde, de 16m in kon dribbelen maar de bal helaas voorlangs schoot, goede actie. Ook Nieuwland kreeg zo zijn kansen en scoorden in de 20e minuut de 1-0 door een schot in de korte hoek. Een flinke tegenvaller, maar het vertrouwen bleef om een goed resultaat neer te zetten. Er waren nog wat kansjes over en weer waaronder een heerlijke afstandsknal van aanvoerder Nard, die de bal helaas uit de kruising zag worden getikt door een showduik van de keeper van Nieuwland.

We gingen rusten met 1-0 achterstand. Trainer Daan zei dat we hier zeker niet van hoeven te verliezen, sprak nog wat goede moed in en gaf wat tactische aanwijzingen om in de 2e helft minimaal een punt binnen te slepen.  Heet leek te helpen, want de 2e helft gingen we meer druk zetten en zat er ook wat meer pit in de wedstrijd. Niewland ging meer foutjes maken, waardoor zij al snel op elkaar ging zeiken.  We moesten meer de aanval gaan zoeken om kansen te creëren, zo kwam de snelle Martijn in het veld en maakte Dylan zijn rentree na(een maand?) blessureleed om met zijn passes en dribbels voor meer gevaar te zorgen. Met nog ongeveer tien minuten te gaan begon de tijd te dringen en verdiende we een vrije trap op een gevaarlijke plek voor de ingevallen Dylan, hij zag zijn kans schoon en scoorde de 1-1! Zeer belangrijk doelpunt. Vervolgens werd de niet helemaal fitte Lars vH nog als spits ingebracht, ’kijk maar wat lukt en als het niet gaat dan gaat het niet’ was de boodschap die hij meekreeg. Thijs ging voor de vorm ook nog aan zijn warming-up beginnen maar keerde al snel terug, hij had het gelukkig wel weer een beetje warm na de foutloze 3 minuten van warm lopen. Door goed doorjagen ging Fabian in een van de laatste minuten nog alleen op de keeper af maar tikte de bal helaas net iets te ver voor zich uit, waardoor de keeper de bal voor zijn voeten kon wegplukken. Eindstand 1-1, een terechte uitslag gezien de 90 minuten. Wessel van Zanten was hier helemaal tevreden mee, want hij had zo weer wat extra puntjes voor de ody-poule gewonnen.

Later op de dag/avond stond de veelbesproken kapiteinsavond op het programma. Wat hier allemaal is gebeurt weet niemand meer, maar politiepaarden werden aangezien voor wel hele grote honden, werd de 50meter sprint afgelegd in 20 seconden, heeft er iemand drie keer geprobeerd te fietsen wat drie keer fout ging, is er flink wat afgenekt en was de zorgvader van de avond toch iets meer dronken dan hij dacht (thanks eikel). Al met al een zeer geslaagde avond!