70'
...

Mannen zaterdag, 3, 4e klasse 14

22 november 2014 10:00

Om 10 uur mocht Heren 3, op de dag waarop maar liefst 11 Odyteams thuis speelden, het spits afbijten op het combiveld. Er werd gespeeld tegen de directe concurrent: Bunnik'72 3. Er moest gewonnen worden om zicht te houden op de top 3. Ody speelde met rouwbanden en voorafgaande aan de wedstrijd werd een minuut stilde gehouden om de overleden Bram Lampe uit heren 8 te herdenken. Ondanks een half fitte Stephan, de 'man van glas' Bart die liever niet speelde vanwege een genkeusde teen en Jeshua die pas vanaf de 2e helft kon spelen stonden we toch met 11 fitte spelers aan de aftrap. Gelukkig hadden we versterking van Julius (Heren 4) en Daan van Riet.

Ody begon slecht aan de wedstrijd en oogte nog niet helemaal wakker. Dit zou kunnen hebben gelegen aan het feit  dat we niet van de hitjes van de vakantieganger Cas, a.k.a. Leo, konden genieten voor de wedstrijd. Bunnik kreeg de eerste minuten een aantal kansen, maar Ody kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Mede door het goede neerzetten van het team door Joost, een zeer solide verdediging en een uitblinkende Keepert.

Na ongeveer 20 minuten mocht Milan aanleggen voor een vrije trap op randje zestien. De keeper snapte niet helemaal het nut van een muurtje en stond helemaal verkeerd. Milan wist hiervan optimaal te profiteren en mikte de bal knap in de linker hoek. Odysseus speelde niet goed. Met name op het middenveld werd er te traag omgeschakeld, hierdoor kwam Heren 3 niet in hun gebruikelijke tiki taka voetbal. Gelukkig speelde de verdediging erg goed, Freek en Ludo gaven in het centrum nauwelijks kansen weg de eerste helft en verloren Paul en LB geen enkel duel aan de zijkant. Met name door de felle slidings van LB, die een uurtje langer in z'n bed was blijven liggen, maar toch nog een basisplek had opgeïst bleef er niet veel van het veld over. Hij had dan ook wat goed te maken! Alhoewel Heren 3 niet goed speelde konden ze voor rust de voorsprong nog verdubbellen. Na een weergaloos 1-2tje met Stephan plaatste Stef Stuntpiloot de bal onhoudbaar langs de keeper.

Na rust werd er afgetrapt met dezelfde 11 als de eerste helft. Na 10 minuten mocht de opgespeelde Stephan plaats maken voor supersub Jeshua, die een heftige week had gehad in Londen, maar koste wat kost bij de wedstrijd wilde zijn. Hulde! Na een schitterende actie waarbij 'Jesh' 3 man op snelheid passeerde en 1 op 1 op de keeper af ging werd er een grove charge gemaakt op zijn enkel. Jeshua moest daardoor helaas geblesseerd het veld verlaten. De logische rode kaart die daarop volgde zorgde niet voor een vergroting van de voorsprong. Bunnik kreeg daarentegen zeer grote kansen om terug te komen in de wedstrijd. Er werd  wel geprobeerd om de wedstrijd rustig uit te spelen en de bal lekker achterin rond te tikken. Echter leverde dit niet het gewenste resultaat op en ontstonden er  dus grote kansen voor Bunnik. Maar door schitterend optreden van onze keepert Tom op onder andere een kopbal die hij geweldig met zijn voet pareerde bleef de 2-0 op het scorebord.

Door deze 3 punten stijgt Heren 3 naar de 4e plek en blijft de top 3 in zicht. Volgende week mogen we aantreden tegen de hekkensluiter CDW 2 uit Wijk bij Duurstede. Een goede mogelijkheid om ons negatief doelsaldo te laten verdwijnen!